Seks 101: Prezervatif Nasıl Teklif Edilir? Nasıl Takılır?

 

SEKS 101: PREZERVATİF NASIL TEKLİF EDİLİR? NASIL TAKILIR?

Cinsel ilişkinin birinci kuralı, sağlıklı bir cinsel deneyim için prezervatif kullanmak; ikinci kuralı ise bunu seksin büyülü ambiyansını bozmadan yapmaktır. Erotizmin doğal akışını bozmadan partnerinize prezervatif taktırmanın türlü türlü yolu var. O zaman keşfetmeye hazır olun, sizin yolunuz hangisi?

Diliniz Ne Kadar Güçlü?

Prezervatif takılması konusunda işi yokuşa süren bir partnere sahipseniz bingo! Ona reddedemeyeceği teklifler yapmaya ve eğlenceli oyunlar oynamaya hazır olun.

Prezervatif kullanımını teklif etmenin en seksi yollarını gelin birlikte keşfedelim:

  • Partnerinizle konuşun.
  • Seks sırasında konuşmak denince aklınıza sınırı olmayan dirty talk maceraları geliyor olabilir; ancak bu sefer durumlar farklı. Çünkü partnerinize prezervatif teklif etmenin yolu açık bir iletişimden geçiyor. Partnerinize kondom kullanarak cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan korunabileceğinizi anlatabilir veya en yalın haliyle erken yaşta bebek sahibi olmak isteyip istemediğini sorabilirsiniz. Alacağınız yanıtı duyar gibiyiz...

  • Cinsel iletişim kanallarını açın.
  • Bazen sıcak bir ten teması bazen de birkaç arsız kelime cinsel uyarılmayı tetiklemeye yetiyor. Partnerinize kondom kullanmasını teklif ederken seksi kelimelerin gücünden yararlanabilirsiniz. İçindeyken boşalmanın verdiği hazzı erotik sözlerle renklendirerek veya “Ne kadar boşalacağını merak ediyorum” diyerek saniyeler içinde kondom takmasını sağlayabilirsiniz. 

  • Prezervatif kullanımını eğlenceli hale getirin.
  • Hararetli bir seksin fitilini ateşlemek için kondomu oyunun bir parçası haline getirmek yeterli. Sıcak temasla ikna turları atarak güvenli sekse soyunabilir veya seks oyunlarının kapısını çalabilirsiniz. Partnerinizle aranızdaki ateşi harlamak için prezervatif takmanın farklı yollarını arayın. Aradığınız ilham iki dudağınızdan çıkacak birkaç kelimede ve hatta iki dudağınızda olabilir. 

  • Elinizin altında prezervatif bulundurun.
  • Seks sonunda her iki tarafın da mutlu olarak arzularını dizginlediği heyecanlı bir deneyim. Bu deneyimi en güvenli şekilde yaşamak herkesin hakkı. Başına buyruk spermlere ve bulaşıcı enfeksiyonlara kırmızı kart gösteren bir koruyucu kahramana ihtiyaç var. Bu nedenle ilişkinin en heyecanlı yerinde duraksamak istemiyorsanız kolaylıkla ulaşabileceğiniz yerlerde birkaç prezervatif tutmakta yarar var. Sırt çantanız, başucu çekmecesi veya mutfak tezgahının çekmecesi iyi birer seçim olabilir. Lisa ve Rocco’nun da dediği gibi kondomun sizi koruyacağı dertlere kıyasla, kondom teklif etmenin derdi hiçbir şey değil. (Rocco ve Lisa’nın bu konu hakkındaki tüyolarını izlemek için tıkla!)   Üstelik küçük numaralarla eğlencenin bir parçası da olabilir! 

    Prezervatif Nasıl Takılır? 

    Evet, sekse giriş ve kondom nasıl takılır dersi alttan alınamayacak kadar önemli. Üstelik başarıyla tamamladıktan sonra özel ders vermek bile mümkün. 

    İşte 5 adımda prezervatif takmanın püf noktaları:

    1. Paketi açarken kondomu yırtmamaya dikkat edin.
    2. Rezervuar ucunun çıkıntılı kısmı dışarı bakacak şekilde penis ucuna yerleştirin.
    3. Boşalma sırasında prezervatifin kırılmasını önlemek için parmağınızla rezervuar ucunu sıkarak içindeki havayı dışarı çıkarın. 
    4. Boşalma sıvısına yer açmak için rezervuar ucu ile penis arasında yeterli boşluk alanı bırakın.
    5. Doğru konumladığınızdan emin olduktan sonra kondomu penis boyunca yuvarlamaya başlayın.  

    Durex prezervatif takarken de yanınızda. Anı bozmadan kondomu rahatça tek seferde takmak için Durex büyük bir rahatlık yapmış! Folyo üzerinde bulunan logo sayesinde prezervatifin alt kısmını kolaylıkla bulabilirsiniz. 

    Prezervatif nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız yapmanız gerekenler kadar yapmamanız gerekenleri de bilmelisiniz. Örneğin paketi açarken makas gibi kesici aletler kullanmaktan kaçınmalısınız. Güvenli seksi tehlikeye atmamak için son kullanma tarihini de kontrol etmekte yarar var. Son olarak, boşalma sonrası sperm sızıntısını önlemek için prezervatifin dibinden tutarak çıkarmanız gerekiyor.

    Kondom Takmanın En Seksi Yolları

    Partnerinizle yeni maceralara yelken açmak için kondom takarken alışılmışın dışına çıkabilirsiniz. İşte prezervatif kullanımını daha çekici hale getirmek için ihtiyacınız olan 3 teknik:

  • Eller Serbest: Dudaklar öpüşmekten çok daha fazlasını yapabilir. Kondomu ağzınızla takmak için dudaklarınıza bir miktar kayganlaştırıcı sürerek işe başlayabilirsiniz. Dilinizi rezervuar ucuna yasladıktan sonra kondomu dudaklarınızla usulca yuvarlayabilirsiniz. Bunu yaparken kondomun yırtılmaması için dişlerinize dikkat etmeyi unutmayın.
  • Sürpriz: Beklenmedik anlar beklenmedik arzular doğurabilir.  69 pozisyonunda oral seks yaparken kondomu hızlıca takarak cinsel birleşme için sabırsızlığınızı belirtebilirsiniz.
  • Davetkar: Misyoner pozisyonunu yaramaz bir oyunla başlatmak istiyorsanız ve kondomu vajina girişine yerleştirerek partnerinizi güvenli sekse davet edebilirsiniz. Penis başı rezervuar ucuna ulaşınca parmaklarınızla yuvarlayarak prezervatifi takabilirsiniz.