Seks 101: Sertleşme Problemi Nedir?

SEKS 101: SERTLEŞME PROBLEMİ NEDİR?

Yüksek libidonun avantajlarını yaşamak ve karşılıklı tatmini doruklara taşımak herkesin hayali; ancak bazen iktidar düşüyor ve cinsel hükümler geçersiz hale gelebiliyor. İşte buna sertleşmeme problemi veya iktidarsızlık deniyor.

Ereksiyon sorunu cinsel tatmin için yeterli sertliğe ulaşamama durumunu ifade ediyor. Her yaş grubunda görülebilen sertleşme problemi gençlerde genellikle psikolojik kaygılar sonucunda meydana geliyor.

Sertleşme Problemi Neden Olur?

Uyarılma beyinde başlayarak sinirleri, kasları ve kan damarlarını da içine alan karmaşık bir düzende gerçekleşiyor. İşin içine hormonlar ve duygular da girince sertleşme sorunu ya fiziksel ya da psikolojik nedenlerden kaynaklanabiliyor.

  • Fiziksel nedenler: Erkeklerde ereksiyon problemine neden olan fiziksel faktörlerin başında dolaşım ve kan basıncıyla ilgili problemler geliyor. Özellikle gençlerde uyku eksikliği ve yetersiz beslenmenin neden olduğu fiziksel sonuçlar azımsanmayacak kadar önemli. Sonuçta penisin sertleşmesi ve cinsel aktivite enerji gerektiriyor. Unutmayın, ne kadar uyku o kadar seks!
  • Psikolojik nedenler: Cinsel arzular zihinsel fonksiyonlarla ilişkili olduğundan stres, depresyon ve anksiyete gibi koşullar sertleşme problemine neden oluyor. Özellikle genç yaşlarda ortaya çıkan ereksiyon problemlerinin altında performans kaygısı gibi psikolojik faktörler yatıyor. Pornolardaki sert penisler sizi yanıltmasın; çünkü o penisler ilaçlarla ayakta duruyor. Ayrıca kısacık bir videonun bile saatler süren çekimler sonunda ortaya çıktığını bilin istedik.

Sertleşmeden Orgazm Olmak İçin Seks Pozisyonları

Erkeklerin çoğu hayatlarının bir noktasında en az bir kez sertleşme problemiyle karşılaşıyor. Büyük arzularla başlayan cinsel ilişkiler “Daha önce hiç olmadı” veya “İlk kez sana denk geldi” gibi cümlelerle bitiyor.

  • Tüm Vücut Öpücüğü
  • Penisin git-gel ısrarları olmadan da heyecan dozajı yüksek bir cinsel deneyim yaşamak mümkün. Penetrasyondan uzaklaşarak farklı zevklerin kapılarını çalan bu pozisyonda dudaklar ve ellere büyük iş düşüyor. Öpücük, yalama ve dokunuşlara inlemelerin eşlik ettiği bir seks deneyimi ile partnerinizin bedenini yeniden keşfetme fırsatı yakalayabilirsiniz. Bu durum penisin ihmal edileceği anlamına gelmiyor tabii. Yeteri kadar sert olmasa bile zevk uyandıran sinir uçlarının hala orada ve orgazma hazır olduğunu bilmekte fayda var. Durex Play 2in1 Hassas Masaj Jeli ile baştan çıkarıcı formülün hazzı katlayan etkisini deneyimleyebilirsiniz.

  • Bacaklar Açık Doggy
  • Penetrasyon olmadan içi rahat etmeyenlerin içini kıpır kıpır yapacak pozisyonlar da yok değil. Seks sırasında sertleşme bir gidip bir geliyorsa erkeklere daha fazla kontrol ve hareket alanı sağlayan doggy pozisyonu aranan kan olabilir; tabii bacakları biraz daha fazla açmak şartıyla. Bu pozisyonda hem penise destek olmak hem de klitorisi uyarmak için elinizi kullanabileceğiniz büyük alanı değerlendirmeyi unutmayın. Son olarak Lisa ve Rocco’nun performans kaygısı tüyosunu hatırlayın; kimseye kendinizi kanıtlamak zorunda değilsiniz, zevke ve hisse odaklanın. (Rocco ve Lisa’nın bu konu hakkındaki tüyolarını izlemek için tıkla!)

  • Aynı Anda Oral Seks: 69
  • Cinsel birleşme olmadan da orgazmın mümkün olduğunu söylemiştik değil mi? Partnerinizin genital organıyla baş başa kalarak şehvetli bir inzivaya çekilebilirsiniz. Aynı anda her iki tarafın da tatmin olduğu bir oral seks fikri kulağa hiç de fena gelmiyor. Hem kim bilir belki de erekte olmamakta ısrar eden bir penis için tatlı dil gerekiyordur.

    Erkeklerde Sertleşme Sorunu Nasıl Giderilir?

    Sertleşme probleminin altında fiziksel sebepler yatıyor olsa dahi psikolojik etkenler daha baskın olabilir. Bu nedenle oyuna tekrar dahil olmak için yaşam tarzında bazı değişimler yapmak gerekebilir.

    Düzenli egzersiz yaparak stresi yönetmek ve kan basıncını ideal seviyeye getirmek en etkili çözümlerin başında geliyor. Özellikle kilo problemi olan erkeklerin düzenli yürüyüş yapması ve beslenme programlarına sağlıklı gıdalar eklemesinde yarar var. Meyve, sebze, kepekli tahıllar ve balık gibi doğal gıdalar açısından zengin bir diyet, testosteron seviyesinin artışına katkıda bulunabilir.

    Kullanmayı ihmal ettiğiniz ve belki de daha önce duymadığınız kas gruplarınızı harekete geçirmek sertleşme sorununa yardımcı olabilir. Erkeklerin idrara çıkmasını ve boşalmasını kolaylaştıran pelvik taban kasları da bunlardan biri. Pelvik kaslarınızı keşfetmek için işerken idrarınızı tutup bırakabilirsiniz. Kasılmaları hissettiğiniz yerde pelvik kaslarınız bulunuyor. Egzersiz için yatarak veya oturarak size en uygun pozisyonda pelvik kaslarınızı sıkıp gevşetebilirsiniz.

    Bu sorunların tıbbi nedenlerinin olabileceğini ve sertleşmeye kesin çözüm ve problemin altında yatan koşulların teşhisi için doktora görünmeyi ihmal etmemelisiniz.