Mastürbasyonun nasıl bu kadar heyecan verici olduğunu anlamakta zorlanıyor musunuz? Sizde bir tuhaflık yok; birçok kadın hayatlarının farklı zamanlarında sizin gibi hisseder. Erkeklerde bu durum daha farklı şekillerde kendini gösterir; bazıları için mastürbasyon neredeyse takıntı haline dönüşmüş gibi görünebilir. Fakat siz ve arkadaşlarınız kendini sevme konusunda kuşkulu bir sessizliğe bürünebilirsiniz. Belki de öyle değildir!

Belki de bu kendinizle çıktığınız haz dolu eğlenceden hayranlıkla söz edersiniz. Mastürbasyon ile arkadaşlarınızdan daha sonra tanışmış ya da arkadaşlarınızın bu konudaki önerilerini dinlemiş ama hiçbirinin kendi üzerinizde bir etkisini görememişseniz kadınlar için mastürbasyon tüyolarından oluşan yazımızı okumaya devam edin. Klitorisinizi nasıl uyarabileceğinize dair konuşacağız; böylelikle kendinize dokunmayı aslında ne kadar sevdiğinizi ve partnerinizin size nasıl dokunması gerektiğini keşfedeceksiniz.

 

Klitorisi nasıl bulabilirim?

Çoğu kişi seks sırasında partnerlerinin orgazma ulaşmasını ister. Tam da bu nedenle kadınların büyük bir bölümü için oldukça önemli bir role sahip olan klitorisi bulmayı bilmek gerekir. Burada bir ayna çok işe yarayabilir. Uzanın ve kendinizi güvende hissedeceğiniz bir alanda rahatlayın ve vajinanıza doğru bir ayna tutun. Vajina açıklığının üzerinde (karnınıza doğru) dış ve iç labya dudakların birleştiği yerde kısmen ya da tamamen “etli” bir görünüme sahip olan yer klitorisinizin üst kısmıdır. Klitorisinizin bir kısmı açıktaysa, küçük ya da iri bir et parçasına benziyor olabilir. Bu üst kısım (glans olarak adlandırılır), klitorisinizin yalnızca bir parçasıdır. Aslına bakarsanız, klitorisiniz labyayı takip ederek vulva yüzeyinin altında arkanıza doğru ulaşan kollara sahiptir. Yani klitorisiniz vajina açıklığının etrafını sarar.

Çoğu klitoris açıkta olan üst kısım/glansın tümünü ya da bir kısmını saklayan bir çeşit sipere sahiptir, uyarıldığınız an bu siper benzeri kısım kabarabilir. Evet, aynen ereksiyon gibi kan pompalanır ve hassaslığı artar. Fakat klitorisinize yalnızca kuvvetli bir şekilde sürtünmek biraz acı verebilir. Bunun yerine neyin sizi uyardığını görmek için farklı basınç ve hareketler denemelisiniz.

 

Başkalarına öğretmeden önce kendiniz öğrenin

Kim kendini mucizevi bir şekilde tam anlamıyla orgazma ulaştıracak biriyle tanışmayı hayal etmez ki? Birisine “klitorisime dokun” deyip en iyi sonucu elde etmeyi ummak muhtemelen yeterli olmayacaktır. Demek istediğimiz bunun nasıl yapılacağına dair sizin bilgi sahibi olmanız gerekir ki böylelikle partnerinize nelerin sizi tahrik ettiğini anlatabilin. Bir klitorisin uyarılması kişiden kişiye değişir; bazen vajina içinden bir uyarılma işe yarar, bazıları için ise dış kısmın uyarılması... Bu nedenle hangisinin sizi daha çok heyecanlandırdığını bulmanız gerekir.

 

Klitorisinizi uyarmanın en iyi yolu

Klitorisinizi uyarmanın en iyi yolu hangisi? Açıkçası, bu, vulvalar kadar değişiklik gösterir. Söylenenlere göre bunun için bazı yaygın yöntemler mevcut; acele etmeyin, zorlamayın, klitorisin üst kısmını ilk andan itibaren uyarmaya çalışmayın. Çünkü buradaki sinir uçları çok hassas; dolayısıyla hemen çok fazla etki hissedip kendini kapatabilir.

 

Ön sevişme

Partneriniz ön sevişmeyi es geçtiğinde hemen bir acil durum taklidi yapabilirsiniz (daha sonra taklit yapmaktan kendinizi kurtarmak için); fakat kadınlar genelde mastürbasyon yaparken kendileri de bu aşamayı es geçiyor. Kendinize dokunmak da tıpkı seks gibi iyi olmasını istediğimiz bir deneyim. İyice havaya girene dek, en hassas noktalarınızı yoğun bir şekilde uyarmaktan kaçının; aksi takdirde bir sonuç alamayıp orgazm sorunu yaşadığınız yanılgısına kapılabilirsiniz.

Sıcak bir duş ya da köpükle dolu bir küvet, yumuşak ya da ipekli kıyafetler veya kendinize masaj yapmak biraz sonra oldukça seksi bir şey gerçekleşecekmişçesine hislerinizi uyarabilir. Sıcak ve loş bir ışıkla birlikte yavaş tempolu müziklerin neden romantik Hollywood seks sahnelerinin olmazsa olmazı olduğunu biliyor musunuz? Çünkü erotik bir ambiyans yaratıyorlar. En azından kendinizi tanımaya başlarken yavaş ve duygusal tarafta kalarak hazzın doruklarına çıkmadan önce sizi neyin iyi hissettirdiğini ortaya çıkarabilirsiniz.

Vulvanızda kan pompalanması, klitorisinizden de ötede bir hassasiyet yaratacaktır. Nitekim vajina kan dolu bir yapılanmadır ve kanın pompalanması sinir uçlarını da harekete geçirecektir. Aklınızın takıldığı en ufak konu bile dikkatinizin bozulmasına neden olacağı için zihninizi tam anlamıyla boşaltıp koşulsuz bir şekilde odaklanarak kendinizi hazza bırakın. Hiçbir şeyin size rahatsızlık vermesine izin vermeyin; müzik hariç her şeyin sesini kısın, kaçırdığınızı düşündüğünüz şey her ne olursa olsun telefonunuza bakmayın. Tamamen rahat edebileceğiniz bir pozisyona geçin ve oyuna başlamak için hazır hissettiğinizden emin olun.

İster henüz giyinik olun ister tamamen çıplak, vulvanızın tamamını avucunuzun içi ya da sert bir yastık gibi düz bir zemin ile okşayarak başlayabilirsiniz. İlginizin dağılmaması için gerekli hazzı size ne veriyorsa, onu bulun. Bu her ne ise, aşırı uyarmamaya çalışın. Çünkü söz konusu klitoris olduğunda “çok fazla” uyarmak da “çok az” uyarmak kadar faydasız olacaktır.

Bedeniniz, genelde “gizli” olan ve sıklıkla dokunulmayan vücut kısımlarına olan ilginize daha çok reaksiyon verebilir: Kalçanız, bacağınızın iç kısımları, göğüsleriniz, özellikle de göğüs uçlarınız ya da yalnızca parmak uçlarınızı karnınızdan aşağıya ve tüm bedeniniz üzerinde hareket ettirmek… Tüy kadar hafif dokunuşlar ve güçlü bir baskı arasında gidip gelerek bedeninizi haz dolu duygulara sürükleyebilirsiniz.

 

Merhaba klitoris!

Doğru hamleleri yaptığınızda, klitorisin neden bu kadar önemli bir rol oynadığını anlayacaksınız. Tutturduğunuz geniş aralıklı basınç temposuyla devam ederek hedefinize odaklanın ve gittikçe ona yaklaşan bir yuvarlak oluşturun; klitorisinizin etrafına dokunmak, çamaşırınız üzerinizdeyken dahi harika hissettirecektir. Daha da ilerleyin; dilerseniz klitorisin gizli bölgesine ait uzun ‘kolları’ uyararak hazzı üst kısmından arkaya doğru taşıyabileceğiniz vajina girişi etrafına dokunabilirsiniz. Eğer bunu çıplak bir şekilde yapıyorsanız, ısıtıcı ya da ferahlatıcı bir kayganlaştırıcı kullanmak dokunuşlarınızı daha keskin ve yoğun hale getirecektir. Kayganlaştırıcılar aynı zamanda klitoristen bir sonraki durağınız olan içinizde de eşsiz dokunuşlar hissetmenize yardımcı olur.

 

Harekete geçin

Eğer sizi tahrik ediyorsa, bir parmağınızı vajinanızın içerisine doğru hareket ettirerek başlayabilirsiniz. Vajinanızın dış kısmının normal zamandan daha kabarık ve ıslak olduğunu fark edebilirsiniz; bu da haz aldığınızın ve bu mastürbasyon işini kaptığınızın göstergesi! Daha da ileri gitmek isterseniz, ikinci bir parmağı da vajinanızın içine doğru yerleştirmeye çalışarak iyi hissettirip hissettirmediğini deneyebilirsiniz.

Biraz daha maceracı olmak isterseniz, tek bir parmak kullansanız bile parmağınızı kendinize doğru büküp vajina duvarınızdan önünüze (klitorisinizin üst kısmının olduğu yere) doğru baskı uygulayarak o çok konuşulan ‘g noktanızı’ bulabilirsiniz.

Dilediğinizce keşfetmekte özgürsünüz, ancak genel olarak vajinanızın en hassas noktası duvarları üzerinden klitorisinizi uyarabileceğiniz vajina girişidir.

 

Kendi ritminizi yaratın

Daha da güçlü hazları duyabileceğiniz kısımlara odaklanmak niyetindeyseniz, bazen hassas bazen de hassas olmayan iç labya (dudaklar) bölümüne doğru parmaklarınızı hareket ettirin ve klitorisinizin üst kısmına dokunun (doğrudan sürtmek bazıları için rahatsız edici olabilir).

Bazen sürtünme, hislerinizi artırabilir ve eylemi size heyecan veren noktada tutarak haz verir. Ayrıca parmaklarınızda kayganlaştırıcı kullanıp en hassas noktalarınızın üzerinde dolaştırabilirsiniz. Sizin için doğru basıncı ve hızı bulana dek deneyin, ideal ritminizi bu şekilde yakalayabilirsiniz; belki de aynı tempoda daha uzun süre devam ederek hazzın doruk noktalarına ulaşabilirsiniz.

 

Seks oyuncakları

Seks oyuncakları kadın erkek herkes tarafından sevilir. Sizi neyin heyecanlandırdığını kavramak için onları kullanabilirsiniz. Hepsi titreşimli olmasa da Amerika’da yapılan bir araştırmaya [1] katılan kadınların yarısından çoğu vibratör kullandığını belirtmiş.

Aynı araştırma vibratörlerin çoğunlukla doğrudan klitoris yolu ile uyarılmak için kullanıldığını ortaya koyarak vajina içine yerleştirme yoluyla kullanımın nadir olduğunu saptamış ve hiç vibratör kullanmayan kadınlara kıyasla, vibratör kullananların orgazm olmasının daha muhtemel olduğunu göstermiştir. Ellerinizin niçin daima yeterli olamadığını düşünüyorsanız, bunun nedeni klitorisinizin büyük bir bölümünün gizlenmiş olduğudur. Bazen en hassas noktalarınızda bedeninizi uyararak sizi eşsiz bir zevke çağırıp ona (diğer adıyla orgazma) ulaştırabilen tek şey titreşim olabilir.  

Piyasada milyarlarca farklı vibratör seçeneği mevcut; biz size işin iç yüzünü gösterelim: Bazı titreşimler vajina içini uyarmak için tasarlanmıştır, bazıları sizi dışarıdan uyarır, bazıları ise her ikisini de yapar. Titreşimler yüksek ve hafif ya da derin ve sesli olacak şekilde değişiklik gösterir. Hangisinin ‘daha iyi’ olduğu ise tamamen kişisel tercihten ibarettir.

Kayganlaştırıcı kullanmak oyuncaktan alacağınız zevki daha da artırabilir. Vibratörün ya da oyuncağın içinizde daha kolay kaymasını sağlamak için yağ kullanabilirsiniz ya da daha çok uyarılmak istiyorsanız oyuncağınıza “gerçek” havası katmak için ısıtıcı etkili yağları da tercih edebilirsiniz.

Parmaklar, yastıklar, elektrikli diş fırçaları (ve şüpheli titreşimli maskaralar), iyi ayarlanmış bir duş başlığı, çeşitli meyve-sebze ve muhtemelen tek bir listede toplanamayacak daha binlerce şey orgazm arayışı içindeki kadınlarca denenmiştir. Bu “standart olmayan” haz vericilerden kadınların ne denli uyarılıp uyarılmadığı bir yana, sadece uyarılma amaçlı tasarlanan objeleri kullanmak hem daha güvenli hem de daha etkili olabilir.

 

Orgazm olduğunuzu nasıl anlarsınız?

Hayır, bu hiç de aptalca bir soru değil. Genelde verilen ve pek de yardımcı olmayan nasihat “olduğunda anlarsın” ifadesidir. İki orgazmın ikisi de aynı olmamakla birlikte insanların ortak noktada buluştukları bazı konular da var: Hoş bir ‘elektriklenme’ hissi ve sıcaklık (utanıp kızardığınızda yüzünüzün aniden ısınmasına benzer bir sıcaklık), siz farkında olsanız da olmasanız da kaslarınızın artırılmış baskı ve spazma istemsiz bir şekilde yanıt vermesi... Tatmin edici hazlar dalgası klitoristen tüm vulvanıza, kafatasınızdan parmaklarınıza, ayak parmaklarınıza dek tüm bedeninizi sarabilir.

Bedeninizin bu hoş haz sıçramasına verdiği tepkileri kontrol edemeyebilirsiniz (bu noktaya gelmek için ne yapıyorsanız yapmaya devam edin – bu şekilde bazen daha uzun sürmesini sağlayabilirsiniz). Titreyebilir, istemeden bazı sesler çıkarabilirsiniz (başkasının sizi duymasından endişe ediyorsanız da müziğin açık olması iyi olabilir) ve bunu derhal bir daha yaşamak isteyebilirsiniz.

 

Orgazm olamıyorum!

Panik yapmayın, hemen orgazm olamadığınızı fark ettiğinizde bu durumda bir sorun olduğu yanılgısına sakın kapılmayın. Denemeye ve farklı şekillerde kendinize dokunmaya devam edin. Unutmayın, orgazma ulaşmak adına baskı altında hissetmek (kendi kendinizi baskılıyor olabilirsiniz, ya da bu baskı başka birinden gelebilir) muhtemelen orgazm olamamanıza neden olur.

 

Teknikleri öğrenmek adına porno izlemek en iyi yöntem olmayabilir…

Sahte haberleri hep duyuyoruz, özellikle kadınların nelerden hoşlandığına dair olanları... Pornolarda gösterilenler çoğunlukla gerçek hayatta neyin iyi hissettirdiğinden çok kamera karşısında neyin iyi göründüğüyle alakalı. Bu nedenle pornolarda gördüğünüz “filmi çekilmeye değecek” kadar güzel seks sizi kişisel olarak heyecanlandırmıyorsa kötü hissetmeyin. Sanki ateş yakmaya çalışır gibi klitorisinizi okşamak ve aynı zamanda da partneriniz üzerinde jimnastik hareketleri denemek bazılarına güzel görünebilir, fakat her zaman iyi hissettirmeyebilir.

Bunu izlerken tahrik oluyorsanız da bu sizde bir sorun olduğunu göstermez; zaten pornolar bunun için tasarlanmıştır. Dolayısıyla gerçek hayatta yapmak istediklerinizle uzaktan yakından alakası olmadığından emin olsanız bile gördüklerinizin keyfini çıkarmalısınız! Yalnızca fantezi olarak kalacağını bildiğiniz fanteziler düşlemek gayet normal (ve çok da eğlenceli!).

 

Mutlu son

Özellikle bedeninizin uyarılma ve ardından gelen hazzı muhteşem bir şekilde birbirine bağladığını düşünürsek, sizi neyin tahrik edeceğini tahmin etmek zor olsa da onu bulduğunuzda tekrar ve tekrar denemek daha da kolaylaşacak.

Başlangıçta yalnızca bir şeyin işe yaradığı ve belki bunun da sizin için yeterli olacağı düşünülebilir. Fakat daha fazlasını arıyorsanız durmayın. Belirli bir teknik ile ulaşılan orgazm başka bir teknikle ulaşılandan çok farklı olabilir ve siz bedeninizin verebileceği her türlü zevki tatmayı hak ediyorsunuz. Mastürbasyona dair bilmek istediğiniz her şey bunlarla sınırlı olmayabilir, keşfetmeye devam edin!

 

Kaynaklar:

  1. Debra Herbenick, Michael Reece, Stephanie Sanders, Brian Dodge, Annahita Ghassemi, J Dennis Fortenberry - Prevalence and Characteristics of Vibrator Use by Women in the United States: Results From a Nationally Representative Study

 

BENZER İÇERİKLER

Erkekler İçin Mastürbasyon Tüyoları

Covid 19 salgını nedeniyle muhtemelen evde her zamankinden daha fazla vakit geçiriyorsunuz. Evde yapacak hiçbir şey ...
DEVAMINI OKUYUN

Vajina hakkındaki kaçırmak istemeyeceğiniz sırlar

Vajina bir cinsel organdır, aynı zamanda bir kadının en özel yeridir. Öyleyse vajina ile ilgili sırlar nelerdir? İş...
DEVAMINI OKUYUN