Konu cinselliğe geldiğinde, kadınların G noktası oldukça konuşulan konulardan biri. Bazıları bir kadının vajinası içindeki bu erojen bölgeyi uyarmanın orgazma yol açabileceğini ve oldukça zevkli hisleri tetikleyebileceğini iddia ederken, bazıları ise bunun sadece bir efsane olduğunu düşünüyor. Yani tam olarak kesinleşmiş bir yargıdan bahsedemiyoruz.

Yine de kesin olan bir şey varsa, bir kadın olarak kendi bedeninizi keşfederek kaybedeceğiniz hiçbir şeyin olmadığıdır. Bu ister bir partnerle, isterseniz de tek başınıza gerçekleşebilir. Ne kadar sürede, nasıl ve ne şekilde keşfederseniz edin, G noktasını bulmaya çalışmak, dahil olan herkes için çok eğlenceli olabilir ve şimdiye kadar yaşadığınız en ödüllendirici arayış olabilir!

İşte tam bu noktada, G noktası nedir, G noktası nasıl bulunur, nasıl uyarılır gibi hakkında bilmek istediğiniz tüm soruları cevapladık.

Kadınlarda G Noktası Nedir?

G noktası bir diğer adıyla kadınların zevk noktası, düşündüğünüzden daha uzun bir süredir konuşulan bir kavram. Hollandalı bir hekim 17. yüzyıldan beri bununla ilgili yayınlar yapıyordu. G noktası, Alman bilim adamı Ernst Gräfenberg’in kendi adı verilen yeni keşfine (Gräfenberg noktası) yani yaklaşık olarak 1950’lere kadar ortaya çıkmadı.

Gräfenberg G noktasını “Cinsel uyarılma sırasında şişen üretra boyunca ön vajinal duvarın üzerinde bulunan erotik bir bölge” olarak nitelendirdi. Bu sayede kadınlarda G noktasının yeri tam olarak açıklanmış oldu.

G noktasının varlığına inananlar, bu bölgenin vajinal duvarın önünde ve vajinanın yaklaşık 5-7 cm içinde (mideye en yakın kısım) bulunan madeni para büyüklüğünde bir kısım olduğunu söylüyorlar.

G Noktası Nasıl Uyarılır?

G noktasının uyarılması farklı yollarla gerçekleşebilir. Bazı kadınlar, buradaki dokunun çevredeki bölgeden farklı hissettirdiğini, biraz daha kalın, daha kabarık veya biraz daha pürüzlü olduğunu ve ovulduğunda veya uyandırıldığında kabardığını söylüyor.

Bu gizemli “sihirli düğme”nin arkasındaki gerçek ne olursa olsun, vajinal duvardaki belirli bir nokta uyarılıyor ve bu uyarılmanın bazı kadınlar için parlak ve keyifli bir etkisi olabiliyor. Bu noktaya basılması ve okşanması bu şanslı kadınlara son derece zevk veriyor ve onları orgazma kadar götürüyor. Bu kadınlar, yalnızca klitorisin uyarılması ile yaşanan klitoral orgazmdan daha “derin” ve farklı bir orgazm yaşadıklarını ifade ediyorlar.

Bazı kadınlarsa, G noktasının kadın boşalmasını -ki bu da çok tartışılan ayrı bir konu- tetiklediği konusunda ısrar ediyorlar. Bu boşalma, genital bölgeden dışarı atılan sıvı anlamına geliyor. Bazı durumlarda sadece birkaç damla halinde olabilirken bazı durumlarda daha şiddetli bir fışkırma şeklinde gerçekleşebiliyor.

Kadınların bir kısmı bölgeyi okşadıklarında artan idrar hissinden söz ediyorlar. Bu hisse rağmen uyarılmaya devam etmekse genellikle orgazmla sonuçlanıyor.

Seks ve zevk noktaları ile ilgili pek çok şey olduğu gibi, bu durum herkeste farklıdır ve belirli bir kuralı yoktur. Eğer G noktası uyarılması size uygunsa, devam edin. Eğer değilse kendinizi yormayın. Her şey keşfetmenin tadını çıkarmakta bitiyor.

Kadınların G Noktası Nerededir?

Kadınların zevk noktaları ilginizi mi çekti? Bu 5 ipucuyla G noktanızı bulabilir ve eğlencenin doruklarına çıkabilirsiniz.

  1. Bir ya da iki damla Durex Play Hisset’i parmaklarınızın arasında yumuşatın ve işaret ve orta parmağı vajinaya doğru kaydırın. Sonra sanki birisine “gel gel” diyormuşsunuz gibi parmağınızın ucunu kendinize doğru kıvırın ve göbek deliğinize doğru hareket ettirin.
  2. Nasıl hissettiğinize dikkat ederek işaret parmağınızla yavaşça ileri geri, yan yan ve dairesel hareketlerle bölgeyi ovalayın. Daha kabarık, daha sert, daha tamponlu veya dağınık bir alan bulursanız, doğru yerde olabilirsiniz! Daha fazlasını isterseniz orta parmağınızı da kullanabilirsiniz.
  3. Rahatlarken, G noktasına biraz daha sert baskı yapmayı deneyin. Vurma hareketi de etkili olabilir.
  4. Ayrıca diğer elinizle genital bölge kıllarınızın bulunduğu venüs tepesinin dışından aşağı doğru bastırabilirsiniz. Bu vücudunuzun dışından G noktasına baskıda bulunabilir. Bunu partnerinizin g noktasına yoğunlaştığı sırada, elinizle dışarıdan baskı yaparak deneyebilirsiniz.
  5. Seks oyuncakları, G-noktasını bulmak ve hedeflemek için harika bir yol olabilir. Tavşan tarzı kavisli uca sahip olan bir vibratör, iyi bir seçenektir.

Su bazlı kayganlaştırıcı kullanarak oyuncağı midenize doğru bükülecek şekilde yerleştirin. Farklı titreşim hızlarını ve şekillerini test edin. Sonrasında oyuncağı ileri geri itmeyi deneyin.

 

Artık kadınlarda G noktasını keşfettiğinize göre, farklı seks pozisyonları denemek isteyebilirsiniz!

BENZER İÇERİKLER