Seksin faydaları saymakla bitmez. Sevgiliniz veya eşinizle birlikte geçireceğiniz zamanda vücudunuzda birçok kimyasal değişiklik olur. Özellikle beden uyumu tam olan ve düzenli cinsel ilişkiye giren çiftlerde bu etkiler en kuvvetli şekilde görülür. Siz aşka doyarken vücudunuzda nasıl değişiklikler olduğuna bakmaya ne dersiniz?

  • Bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

Birçok doktor ve sağlık uzmanı bu konuda hemfikir. Araştırmalar da cinsel açıdan aktif olan kişilerin daha az hastalandığını gösteriyor. Seks, vücudunuzda mikroplara ve virüslere karşı savaşan maddeleri artırır. Seksle birlikte bağışıklık sisteminizi doruğa taşımak için beslenmenize dikkat edin, hareketli olmaya gayret edin, uykunuzu alın. Ayrıca, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan korunmak için Durex prezervatiflerden birini kullanmayı ihmal etmeyin.

  • Tansiyonunuzu düşürür.

Yüksek tansiyon yaygın bir sorun. Seks tabii ki bunun tedavisi değil ama birtakım araştırmalar kan basıncının düşmesiyle seks arasında bağlantı olduğunu gösteriyor.

  • Kadınların idrar kontrolünü kuvvetlendirir.

Özellikle ileri yaşlarda ve çocuk doğurduktan sonra kadınların idrar kontrolü zorlaşabilir. Araştırmalara göre, düzenli seks bu konuda kadınların yardımına koşuyor.

  • Kalp ve damar sağlığınıza katkıda bulunur.

Son zamanlarda bu konuda yapılan araştırmalardan bazıları düzenli ve sık seks yapan erkeklerin daha az seks yapan erkeklere göre daha az kalp krizi riskine sahip olduğunu ileri sürüyor.

  • Stresi azaltır.

Seksin stresi azaltması burada bahsedeceğimiz bütün yararlar arasında en çok kanıtlananlardan biri. Güzel bir seks sizi moral olarak destekler. Ayrıca iyi bir orgazm da vücudunuzdaki gerginliği alır.

  • Ağrıyı azaltır.

Birçok uzman ağrı kesiciden önce orgazmı denemenizi öneriyor. “Başım ağrıyor” genelde seks yapmama mazeretidir ama gerçekten ağrıyorsa seksi deneyebilirsiniz.

  • Daha iyi uyumanızı sağlar.

İyi bir seks vücudunuzu rahatlatacağı için daha rahat uykuya dalmanıza ve daha kaliteli uyumanıza yardımcı olur. Orgazmdan sonra salgılanan prolaktin hormonunun bunda etkisi büyük elbette.

  • Egzersiz yerine geçer.

Özellikle hareketli dakikalar daha fazla kalori yakmanızı sağlar ama kalp atışlarınızın hızlanması ve çeşitli kaslarınızın kullanılması başlı başına kalori yakmak için fırsatlardır.

  • Prostat kanseri olasılığını düşürür.

Düzenli olarak cinsel ilişkiye giren ve boşalan erkeklerde prostat kanseri olasılığının düştüğü çeşitli araştırmalar tarafından ileri sürülmüştür. Kanseri etkileyen birçok faktör olduğunu unutmayın. Ama daha fazla seksten zarar gelmez.

  • Soğuk algınlığı, grip ve nezleye karşı korur.

Seksin bağışıklık sisteminizi güçlendirdiğini söylemiştik. Ama özellikle mevsim değişikliklerinde akan burunlar ve hapşırıklardan korunmak için vitaminin yanında seks de hiç fena olmaz.

Seksin adet kramplarını azaltmaktan libidonuzu artırmaya kadar daha birçok yararı var. Siz en iyisi Durex prezervatif çeşitlerinden en sevdiklerinizi denemek için bu yararları bahane olarak kullanın. Aşk dolu keyifli dakikaların tadını çıkarın.

Satın Al

BENZER İÇERİKLER

Mastürbasyona Dair Bilmek İstediğiniz Her Şey

  Siz sordunuz, biz cevapladık: İşte mastürbasyona dair kapsamlı bir rehber... Küresel bir salgın var, arkadaşlarımız...
DEVAMINI OKUYUN

Erkekler İçin Mastürbasyon Tüyoları

Covid 19 salgını nedeniyle muhtemelen evde her zamankinden daha fazla vakit geçiriyorsunuz. Evde yapacak hiçbir şey ...
DEVAMINI OKUYUN