Siz sordunuz, biz cevapladık: İşte mastürbasyona dair kapsamlı bir rehber...

Küresel bir salgın var, arkadaşlarımızı ve ailemizi göremediğimiz gibi, nereye gidersek gidelim tuvalet kâğıdı bulamıyor da gibiyiz. COVID-19 krizinin iyi bir yanı var mı, söylemek zor. Tam da bu yüzden beyin ve bedenlerimizi her zamankinden daha çok canlı tutmaya çalışmalıyız. Yoga yapmaktan ve sudoku çözmekten sıkılanlar zihnini ve ellerini biraz daha “kendileriyle” meşgul etmeyi tercih edebilir.

Mastürbasyon nedir, nasıl yapılır?

Mastürbasyon, genellikle orgazm noktasına (cinsel doruk) kadar bireyin cinsel uyarılma ve zevk elde etmek için cinsel organını uyarmasıdır. Mastürbasyon nasıl yapılır sorusunun cevabı da oldukça basit. Genellikle orgazm olmayı başarana kadar penise veya klitorise dokunarak, okşayarak veya masaj yoluyla yapılır. 

Mastürbasyon sadece kendine bakmak, hayal kurmak ya da rahatlamaktan ibaret değildir. Aynı zamanda şu sosyal izolasyon döneminde cinsel hayatımızın olmazsa olmazı. İzolasyon dönemini partnerlerinden ayrı geçirenlerin çoğu ilişkilerini uzak mesafe yürütmek zorunda kaldı. Hâlâ arkadaşlık uygulamalarında ekranı sağa sola çeken bekarlar içinse durum pek parlak değil; cinsel ilişki randevuları bir süreliğine askıya alındı.

Hazır herkes kendini keşfetme yoluna çıkmışken, mastürbasyon yapmak hakkında bilmeniz gereken her şeyi bu rehberde topladık. Mastürbasyonla ilgili sık sorulan tüm soruların cevabı burada...

Mastürbasyon yaptığım için utanmalı mıyım?

Bazen kendinize dokunmak zor gelebilir, mastürbasyon yaptığınızı herkesten gizlemek isteyebilirsiniz. Doğal olarak tüm bu suçluluk ve utanç duygusu zevk almanıza mâni olabilir ve mastürbasyon öncesi ya da sonrasında negatif hissetmenize sebebiyet verebilir. Fakat böyle hissetmemelisiniz. 

Mastürbasyon, oldukça doğal ve bedenimiz için de yararlı bir şey. Kendinizi daha iyi tanımak cinsel manada kendinizden daha emin olmanıza da yardımcı olur.

Mastürbasyon yapmak konusunda kendimi kötü hissetmekten nasıl vazgeçebilirim?

Bu sorunu çözmek çok kolay olmayabilir; ama size yardımcı olabileceğini düşündüğümüz birkaç önerimiz var. Öncelikle mastürbasyona farklı bir bakış açısından bakmalısınız: Mastürbasyon kişisel bakımınızın olmazsa olmazı, sağlığa yararlı ve dahası stresi azaltarak ruh sağlığınızı da koruyor.  Kendinizle baş başa kaldığınız anlar için güvenli ve rahat bir alan yaratarak da durumu daha pozitif bir hale getirebilirsiniz; mesela mum yakabilir veya duygu durumunuza uygun farklı aydınlatmaları tercih edebilirsiniz.

Arkadaşlarınızla sohbet ederken mastürbasyon hakkında konuşmaktan çekinmeyin; bu da utanç duygunuzun kırılmasını sağlayacaktır.

Neden mastürbasyon yaparken orgazm olmakta zorlanıyorum?

Doğru yoldasınız fakat hedefe ulaşamıyor musunuz? Bunun birçok nedeni olabilir, hiçbirinden utanmanıza gerek yok. Öncelikle bazı insanlar stres ya da depresyon gibi psikolojik nedenlerden ötürü orgazm olmakta zorlanır. Ayrıca bunda fiziksel faktörlerin de etkisi olabilir. 

Diyabet gibi sağlık sorunları, uyuşturucu veya alkol kullanımı, anksiyete ve depresyon tedavisinde sıkça kullanılan antidepresan gibi ilaçlar orgazma ulaşmayı zorlaştırabilir. Aldığınız ilaçlar nedeniyle bu sorunu yaşıyorsanız ya da orgazma ulaşmada tekrarlayan problemleriniz varsa bunu doktorunuzla görüşüp tedavi seçeneklerinizi değerlendirebilirsiniz.

Sevgilim varken mastürbasyon yaparsam onu aldatmış sayılır mıyım?

Bu soruya derhal kendinden emin, kocaman bir “hayır” cevabı verelim. Partneriniz ile tek eşli bir ilişki içindeyseniz, buna saygı duyulmalıdır fakat biraz mastürbasyondan kimseye zarar gelmez. Tek kişilik seks sizi neyin tahrik ettiğini keşfetmek, partnerinizle deneyebileceğiniz yeni senaryoların hayalini kurmak ve nihayetinde cinsel varlığınızı ortaya çıkarmak için eşsiz bir fırsat. Ciddi ilişkinize gölge düşürmez, tam tersine uzun vadede partnerinizle olan cinsel yaşamınızı renklendirir.

Karşılıklı mastürbasyonu partnerimle olan cinsel yaşamıma nasıl dahil edebilirim?

Karşılıklı mastürbasyon yapmak yatak odanızda heyecanı diri tutmak için harika bir yöntem olabilir ve aranızdaki yakınlığı arttırır. Tek yapmanız gereken partnerinize bu öneriyle gitmek. O da kabul ederse hiçbir mâni yok demektir! Biraz daha heyecan katmak isterseniz, tahrik edici konuşmalarla konuya girin; birbirinizden uzaktayken onun kendine dokunmasını izleyebilmenin ne kadar çekici olacağını söyleyin.

Bekarlar veya sosyal izolasyon nedeniyle sevgilisinden ayrı olanlar için şimdilik bir cinsel ilişki mümkün görünmüyor. Fakat bu, uzak mesafede karşılıklı mastürbasyon ile birbirinizi heyecanlandırmanıza engel değil. Yine de her zaman işe koyulmadan önce her ikinizin de bunu istediğinden emin olun.

Prezervatif ile mi mastürbasyon yapmalıyım?

Bu size bağlı, nasıl hoşunuza gidiyorsa. Fakat konu mastürbasyon olduğunda daima keşfedilmeye değer yeni şeyler denemek gerek. Prezervatif ile mastürbasyon yapmak size uygun en iyi kondom boyutunu anlamanız açısından yardımcı olur.  Ayrıca tek kişilik seks deneyiminizde sanki partneriniz ile birlikteymişsiniz hissi de yaratabilir.

Kendinizle oynarken oyuncaklar kullanmayı seviyorsanız, prezervatifler hijyeni sağlamak açısından yardımcı olabilir. Vibratör veya anal boncuk gibi bedeninize yerleştirdiğiniz herhangi bir oyuncağa bir nevi kılıf geçirmek için prezervatif kullanabilirsiniz. Yine de işiniz bitince oyuncakları yıkamayı unutmayın!

Seks oyuncakları mastürbasyonu daha zevkli hale getirebilir mi?

Her insan için farklı olmakla birlikte, bazı kişiler seks oyuncaklarının zevki oldukça artırdığını düşünüyor. Alışveriş yaparken cinsel ihtiyaçlarınıza kulak verip size en uygun seks oyuncağını seçmekte fayda var. Örneğin, klitoristen uyarılmaktan hoşlanan kadınlar için en iyi seçenek vibratör olacaktır. 

Oyuncaklar, ayrıca, partnerinizle olan cinsel yaşamınızda henüz hazır olmadığınızı hissettiğiniz bazı zevkleri tatmanıza da yardımcı olacaktır. “Erkek G-noktasının” nasıl bir şey olduğunu merak ediyor fakat partnerinizle denemeye henüz hazır değilseniz, belki çeşitli boyutlardaki anal boncukları deneyerek kendinizi keşfetmeye başlayabilirsiniz. Hangi seks oyuncağını denerseniz deneyin, en önemli şeyin hijyen kurallarına uymak olduğunu unutmayın; her kullanımdan sonra oyuncakları mutlaka temizleyin.

Duşta nasıl mastürbasyon yapılır?

Kendinize dokunmak için en iyi yerlerden biri de duştur. Huzura açılan nadir bir pencere gibi geniş ve günlük rutininiz içerisinde sessiz bir alanı temsil eder. Kimileri, özellikle kadınlar, duştaki bu özel anlarına daha da heyecan katmak isteyebilir. 

Örneğin, su basıncını dilediğiniz ölçüde ayarlayarak duş başlığından akan suyu klitoris gibi hassas bölgenize yönlendirebilir, kendinizi daha da tatmin edebilirsiniz. Heyecana kapılıp bedeninizi yıkamayı da unutmayın tabii!

Mastürbasyon yaparken anal hazzı keşfetmek için ne yapmalıyım?

Her şeyde olduğu gibi, burada da acele etmeyin; başlangıç olarak bir ya da iki parmağınızı kullanın. Sakince ve yavaşça içeriye doğru hareket ettiğinizden emin olun. İçerideyken basınç, ritim ve yönü belirleyebilirsiniz ama lütfen acele etmeyin. Bu bir maraton, sürat koşusu değil ve bunları yaparken lütfen kayganlaştırıcı kullandığınızdan emin olun!

 

 

 

 

 

BENZER İÇERİKLER

Erkekler İçin Mastürbasyon Tüyoları

Covid 19 salgını nedeniyle muhtemelen evde her zamankinden daha fazla vakit geçiriyorsunuz. Evde yapacak hiçbir şey ...
DEVAMINI OKUYUN

Kadınlar İçin Mastürbasyon Tüyoları

  Mastürbasyonun nasıl bu kadar heyecan verici olduğunu anlamakta zorlanıyor musunuz? Sizde bir tuhaflık yok; birçok...
DEVAMINI OKUYUN