Hayatta çok fazla yeni şey denememiz gerekiyor. Bazıları bizi mutlu ederken, bazıları ise bize garip gelebilir. İnsanlar, prezervatif kullanmayı bile bilmeden yapılan ilk cinsel ilişkide çok gergin olurlar. Aslında, prezervatifler cinsel ilişkide çok büyük bir yardımcıdır. Prezervatif sayesinde, gebeliği etkin olarak engellemenin yanında, AIDS ve diğer Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar (STD’ler) da önlenebilir. Bu nedenle sağlıklı ve aynı zamanda keyifli bir cinsel yaşam için herkesin prezervatif kullanmayı bilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Prezervatif nasıl kullanılır?

Öncelikle, penisinize uygun bir prezervatif satın almalısınız. Prezervatif çok büyükse kayacak, çok dar olursa bu sefer de kolayca yırtılacaktır. Satın aldığınız prezervatifin tarihinin geçmemiş olduğundan emin olun. Paketi açmadan önce, prezervatifi iyice paketin diğer tarafına itin ve paketi elinizle nazikçe yırtın. Prezervatifin zarar görmemesi için paketi makas veya diğer kesici aletler ile kesmeyin.

Prezervatifin içi ve dışının arasındaki farkı bilin. Birçok erkek, karanlıkta seks yaparken prezervatifin içini dışa takmaktadır. Bazı prezervatiflerin içi veya dışında, ilaç veya diğer kimyasal maddeler bulunmaktadır. İçini dışına takarak kullanmak etkin olmayan uyarımlara neden olabilir.

Prezervatifi takarken, tamamen açmadan önce prezervatifin haznesindeki (rezervuar) havayı almalısınız. Ön sevişmeden sonra, penisiniz iyice sertleşmeden önce takmanız önerilir. Takmadan önce, penisiniz partnerinizin hassas bölgesi ile temasta olmasın. Prezervatif, penisinizin dip bölgesine sıkıca yerleşmelidir. Seks anında yırtılması durumunda, hemen seksi sonlandırmalı veya seksten sonra acil gebelikten korunma işlemine başvurmalısınız.

Ayrıca, prezervatifin çıkarılma zamanı da önemlidir. Boşalmadan sonra, prezervatifi altından tutun ve penisiniz yumuşamadan çıkartın. Prezervatiften sperm çıkmamasına dikkat edin, aksi takdirde acil gebelikten korunma işlemi uygulanmalıdır. Bazen penis seksten sonra da sertleşmesine devam eder ve tekrar seks için hazırdır. Bu durumda, spermleri yıkayın ve prezervatifi değiştirin. Prezervatifi çıkardığınızda, eliniz spermlere temas edecektir, bu nedenle partnerinizin cinsel organına bu esnada dokunmayın. Prezervatiflerin tek kullanımlık olduğunu unutmayın.

Şimdiye kadarki açıklamalarla, prezervatifin nasıl kullanılacağı hakkında kafanız netleşmiş olmalı. Bundan sonra seks yapmayı arzuladığınızda, nasıl takılacağına ilişkin endişelenmenize artık gerek yok.

BENZER İÇERİKLER

Erkekler İçin Mastürbasyon Tüyoları

Covid 19 salgını nedeniyle muhtemelen evde her zamankinden daha fazla vakit geçiriyorsunuz. Evde yapacak hiçbir şey ...
DEVAMINI OKUYUN

Kadınlar İçin Mastürbasyon Tüyoları

  Mastürbasyonun nasıl bu kadar heyecan verici olduğunu anlamakta zorlanıyor musunuz? Sizde bir tuhaflık yok; birçok...
DEVAMINI OKUYUN