Cinsellikteki büyülü hazların yalnızca rahat seks deneyimlerinde ortaya çıkma gibi bir huyu var. Çünkü kadınların seks sırasında yaşadığı bazı rahatsızlıklar zevkin doruklarına ulaşmayı zorlaştırıyor. Özellikle doğal döngülerinin 2/3’ü boyunca ideal kayganlığa ulaşamadıkları için kuruluk kaynaklı bir konforsuzluk yaşanıyor.* Çoğu kadının partnerine karşı açıkça dile getirmekte zorlandığı bu durum seksi gerçek büyüsünden uzak, rahatsız bir deneyime dönüştürüyor. Her iki tarafa da keyif veren ve zamansız yoğun haz deneyimleri için çiftlerin kayganlaştırıcılı kondom ve jel gibi ürünler kullanabileceğini bilmesi gerekiyor. 

 

Kadınlar neden bazen kuru bazen daha kaygan günler yaşar?

Hormonlar ilk cinsel temastan boşalmaya kadar seksin her anına etki ettiği gibi kadınların doğal döngüsünü de kontrol ediyor.  Bazı günler kuru bazı günler daha kaygan hissedilmesinin altında ise östrojen ve progesteron hormonlarındaki hareketler yatıyor. Çünkü vajinal dokularda kayganlığı artıran sıvıların salgılanmasına yardımcı olarak cinselliği doğal olarak kolay hale getiriyor. Kandaki düşük östrojen düzeyi diyet ve ilaç kullanımı gibi dış faktörlerden etkilendiği gibi kadınların menstrüal döngüsü boyunca doğal iniş çıkışlar da gösterebiliyor. Hormonal değişimler aylık regl döngüsü boyunca devam ederek kadınların bazen kuru bazen daha kaygan günler yaşamasına neden oluyor. 
Östrojen hormonu özellikle regl periyodunun başlangıcından hemen önceki ve sonraki günlerde düşük seviyeye gerileyerek kuruluğa neden oluyor. Bundan dolayı kadınlarda 28 gün kabul edilen aylık döngünün 2/3’ü boyunca östrojen düşüklüğünden dolayı ideal kayganlık düzeyine ulaşılamıyor. Zaman zaman ve doğal olarak meydana gelen kuruluğun keyifli ve konforlu seks deneyiminin önüne geçmemesi ise çiftlerin elinde. Bu biyolojik gerçekliğin farkına varan çiftlerin prezervatif ve jel gibi kayganlaştırıcı ürünlerle haz dolu deneyimlere her zaman ulaşabileceğini bilmesi gerekiyor. 

 

Her seferinde zevkli bir deneyim yaşamak için ne yapmalıyım?

Cinsel aktivite sırasında ten teması ve ön sevişmeyle başlayan uyarılma kadınlarda vajinal salgıların üretimini tetikleyerek birleşme için vajinanın daha kaygan olmasını sağlıyor. Ancak regl döngüsü boyunca zaman zaman meydana gelen doğal kuruluk artan cinsel arzuların önüne geçebiliyor. Birleşmeyi rahatsız hale getiren hormonal dalgalanmalardan etkilenmemek ve her seferinde daha zevkli bir deneyim yaşamanın yolu ise kayganlaştırıcı kullanmaktan geçiyor. 
Durex Naturel Jel ile birleşme sırasında ihtiyacınız olan kayganlığa ulaşırken jelin hassas formülü sayesinde vajinal kuruluğun belirtilerini hafifletebilirsiniz. %100 doğal özlerden oluşan Durex Naturel yoğun duyguların eşlik ettiği haz dolu deneyimlere davetiye çıkararak seks öncesi ve sonrası da dahil cinselliğin her anında farklı hisler sunuyor. 
Cinsel aktivite sırasında ihtiyacınız olan doğal kayganlık hissini Durex Naturals Prezervatif kullanarak da elde edebilirsiniz. %98 doğal içerikli formülü ve ekstra kayganlaştırıcı içeriğiyle akışkan bir seks deneyimi sunan Durex Naturals ince yapısıyla en yakın hislerin kapısını aralıyor. Yeni Durex Naturals ürünleri ile uyumu yakaladığınız ve zirveye ulaştığınız anlar her gün yaşanabilir.

 

Kayganlaştırıcı ve prezervatifi birlikte kullanabilir miyim?

Evet. Durex’in su bazlı kayganlaştırıcılarını tüm prezervatiflerle güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. Ekstra kaygan Durex prezervatifleri zevk dolu ve rahat bir cinsel birleşme için ihtiyacınız olan tüm kayganlığı sağlasa da cinsel yaşantınızın vadettikleriyle yetinmemek sizin elinizde. Durex Naturel Jel ve Durex Naturals Prezervatif’i birlikte kullanarak aşkınızı doğal akışında en pürüzsüz haliyle yaşayabilirsiniz.

Vücudun her yerine uygulayabileceğiniz kayganlaştırıcıları cinsel dürtüleri harekete geçiren masaj dokunuşlarında ve prezervatifle birlikte kullanabilirsiniz. Cinselliğe biraz eğlence katmak ve kuruluğun belirtilerini hafifletmek için jelleri prezervatifli veya prezervatifsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Ancak prezervatifi taktıktan sonra sürdüğünüzden emin olmalısınız; çünkü takmadan önce sürülen jeller kondomun kayıp çıkmasına neden olabiliyor. 

*2018 yılında PubMed aracılığıyla yapılan araştırmaya göre.

BENZER İÇERİKLER