Arkadan ilişki, cinselliğin en çok tartışılan, sıkça yanlış anlaşılan ve genellikle de tabu olarak etiketlenen bir tarafıdır. Ancak seks hayatınızı canlandırmak ya da sadece yeni bir maceranın kapılarını aralamak adına anal sekse şans vermeyi deneyebilirsiniz.

Anal Seks Nedir?

Cinsel birlikteliğin vajinal yollarla değil anal yollarla gerçekleştirilmesine anal seks ya da bir diğer adı ile ters ilişki denir. Söz konusu cinsellik olduğunda anal seks, kişilerin en çok fikir ayrılığına düştüğü noktaların başında gelir. Kimileri için bir merak konusu, kimileri için seks hayatlarının bir rutini, kimileri içinse düşüncesi bile korkunç olan anal seksin aslında en önemli kriteri, sizin bunu gerçekten isteyip istemediğinizdir. Eğer bu deneyimi yaşamaya karar verirseniz, doğru adımlarla ilerleyerek anal ilişkinin tadını çıkarabilirsiniz.

Anal Seksin Püf Noktaları

Sanılanın aksine anüs bölgesi oldukça erojen bir bölgedir. Yapısında yer alan halkasal kaslar sayısız sinir ucu ile donatılmıştır. Dolayısıyla maksimum seviyede zevk almaya oldukça müsaittir. Ancak vajinadan farklı olarak bu bölge, kendi ıslaklığını kendi üretemez. Bu nedenle anal ilişki sırasında su bazlı kayganlaştırıcılardan yardım almanız gerekebilir. Durex Extreme jelin su bazlı kayganlaştırıcılara kıyasla daha uzun süren kayganlığı sayesinde bu konuda size yardımcı olabilir.    

Arkadan ilişkiye girmek, pek çok çiftin cinsel hayatlarındaki tercihler sıralamasında oldukça geride kaldığından, tıpkı ilk cinsel deneyimde olduğu gibi bir tür tedirginlik yaratabilir. Fakat ne şekilde olursa olsun, keyifli bir cinsel deneyimin anahtarı gevşemekten geçer. Eğer anal seksi denemeye karar verdiyseniz, yapmanız gereken ilk şey tedirginliğinizden kurtulmak ve kendinizi rahatlamak olmalıdır. Anal kanalı çevreleyen kaslar sert ve sıkı olduğundan bedeninizi kastığınızda, anal bölgedeki kaslarınızı da sıkmış olursunuz. Bu ise ilişki sırasında canınızın yanmasına neden olabilir. Kısacası kendinizi kasmayın, tüm bedeninizi gevşetin ve yavaş adımlarla ilerleyin.

Rahatlamakta zorlanıyorsanız, gevşemek için sıcak bir duş almayı deneyebilirsiniz. Ardından partnerinizin size yapacağı bir masajla hem bedeninizi hem de zihninizi rahatlatabilirsiniz.

Sabırlı olmak en önemlisidir. Kendinizi rahat hissetmeniz ve acele etmemeniz, partnerinizle uyum içinde ilerlemeniz gerekir. Aksi takdirde hem fiziksel hem de psikolojik olarak zarar görebilirsiniz ve bu da anal seksi daha deneyimlemeden sonsuza dek hayatınızdan çıkarmanız anlamına gelir. Dolayısıyla en başından sonuna kadar yavaş olun. Acele etmeden, güzel ve tahrik edici sözlerle birbirinizi destekleyin.

Anal Seks Zevkli Mi?

Anüs bölgesi duyu sinirleri açısından zengin bir bölgedir. Normalde sıkı halde duran bu kaslar gerektiğinde 6-7 cm’e kadar genişleyebilir. Anüs kaslarına uygulanacak fiziksel bir baskı, bu kasların açılmasına neden olur ve aynı zamanda daha önce deneyimlemediğiniz farklı ve zengin duygular yaratır. Anal seks sırasında, penisin anüste bulunan halka şeklindeki kaslara uygulayacağı baskı da cinsel haz hissetmenizi sağlayacaktır.

Anal Seks Zararlı Mı?

Anal seks yapmanın zararlı olduğuna dair bir kanı varsa da bu algının tamamen doğru olduğunu söylemek doğru değildir. Bu noktada dikkat etmeniz gereken birkaç unsur var. Bunlardan birincisi anal ilişki sırasında, eğer yeterince rahatlamış bir şekilde ilişki yaşamamış ve kendinizi kastıysanız, anüste minik çatlaklıklar oluşabilir. Bu çatlaklıklar da farklı enfeksiyonlara sebebiyet verebilir. Dahası anal seks her ne kadar istenmeyen gebeliklere karşı sizi korusa da cinsel yolla bulaşan hastalıklar için bu durum geçerli değildir. Öte yandan bu risk yaşadığınız tüm cinsel birliktelikler için geçerlidir. Dolayısıyla işinizi hiçbir zaman riske atmamalı, diğer tüm cinsel ilişkilerinizde olduğu gibi anal ilişki sırasında da mutlaka Durex prezervatif çeşitlerinden birini kullanmalısınız.

Anal ilişkiye girerken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli husus da hijyendir. Anal ilişkiden hemen sonra vajinal ilişkiye geçmek birtakım bakterilerin taşınmasına neden olabilir. Bu nedenle prezervatif kullanmış olsanız dahi, anal seksin hemen ardından vajinal seks yapmamak gerekir ya da prezervatif değişikliği yapmanız önerilir. Ek olarak ilişkinin öncesinde ve sonrasında temizlenmek hem hijyen hem de sağlık açısından ihmal edilmemesi gereken önemli bir konudur.

 

BENZER İÇERİKLER

Mastürbasyona Dair Bilmek İstediğiniz Her Şey

  Siz sordunuz, biz cevapladık: İşte mastürbasyona dair kapsamlı bir rehber... Küresel bir salgın var, arkadaşlarımız...
DEVAMINI OKUYUN

Erkekler İçin Mastürbasyon Tüyoları

Covid 19 salgını nedeniyle muhtemelen evde her zamankinden daha fazla vakit geçiriyorsunuz. Evde yapacak hiçbir şey ...
DEVAMINI OKUYUN