Anal seks, kuşkusuz cinselliğin en çok tartışılan konularından biri. Genellikle tabu olarak görülen ve yanlış anlaşılan bu seks, bugün oldukça popüler. Penetrasyonun yanı sıra parmak, dil, seks oyuncakları ile son derece eğlenceli bir hale gelen anal sekste öncelik ise güvenlik ve rıza! Partneriniz ile birlikte karar vermeniz ve onun rızasını almanız oldukça önemli. Bu konudaki önyargınızı- önyargılarını detaylıca konuşmanız anal ilişkiye bir kapı aralamanıza da yardımcı olacaktır. Karşılıklı olarak anal oyuna karar verdiğiniz noktada, seks hayatınızı monotonluktan çıkarmak ya da yeni bir maceraya göz kırpmaya hazırsınız demektir. Peki anal seks ne demek gelin, detayları ile gözden geçirelim…

Anal Seks Nedir?

Penetrasyonun vajinal yollarla değil anal yollarla gerçekleştirilmesine anal seks ya da halk dilindeki yaygın kullanımıyla ‘ters ilişki’ denir. Genel olarak penis, parmak ya da seks oyuncaklarının anüse penetre edilmesi anlamını taşır. Sinir uçlarının bulunduğu her bölge erojendir. Anüsteki sinirler de cinsel zevki artırır. Bu nedenle tercih edilen anal ilişkinin, sanıldığının aksine cinsel yönelimle alakası yoktur. Cinsiyete ve tercihe bakılmaksızın farklı bedenler için zevkli olabilen bir oyundur. 

Anal Seksin Püf Noktaları

Anal bölge yapısında yer alan kaslar ve sayısız sinir ucu, beyine özel ve güçlü sinyaller gönderir ve cinsellik konusunda uyarır. Bu nedenle anal seks zevk almak için oldukça uygundur. Fakat anüs bölgesi vajina gibi kendi ıslaklığını kendisi sağlayamaz. Anal seks sırasında ıslaklığı sağlamak için su bazlı kayganlaştırıcılardan destek almanız gerekir. Jel kayganlaştırıcılar anal sekste size yardımcı olacaktır. 

Anal ilişki deneyimi, partnerler ve çoğu çift için cinsellik tercihlerinde geri planda kalır. Bu toplumda doğru bilinen yanlışlardan, konuşulması bile tabu görüldüğünden veya tedirginlikten kaynaklı olabilir. Fakat her ne olursa olsun cinselliğin ve zevkli bir cinsel deneyimin için ilk şart gevşemektir. Eğer anal seksi deneyimlemeye karar verdiyseniz, yapılması gereken rahatlamalı ve tedirginliğinizden kurtulmalısınız. Tedirgin olduğunuzda bedeniniz normalden daha fazla kasılır ve anal bölge çevresindeki sıkı olan kasları daha da sıkmış olursunuz. Bu durum da ilişki esnasında anal bölgedeki kaslar kasıldığı için canınızın yanmasına sebep olabilir. 

Kendinizi rahatlatın, bedeninizi kasmayın ve gevşemeye çalışın. Yavaş adımlarla ilerlediğinizde anal seks keyifli bir deneyim olacaktır. Bedeninizi ve zihninizi rahatlatmak da zorlanıyorsanız, partnerinizle açık bir iletişim kurmalısınız. Bedeninizi gevşetmek için ılık bir duş veya partnerinizin vücudunuza hafif bir masaj yapmasını isteyebilirsiniz. Kendinizi en iyi siz tanıyorsunuz, beden ve zihin rahatlığı için size iyi gelecek alternatiflere başvurabilirsiniz. 

Anal seks deneyiminin en önemli bir noktası da sabırdır. Asla acele etmemelisiniz. Kendiniz ve partneriniz rahat hissetmeli ve uyum içerisinde ilerlemelisiniz. Acele etmeden, zihnen ve bedenen rahat olarak sabırla partnerinizle iletişim kurarak deneyimlemelisiniz.

Anal Sekse Hazırlık

Anal ilişki öncesi temizlenmek hem hijyen hem de sağlık açısından ihmal edilmemelidir. Anal bölgedeki kasları gevşetmeye yardımcı olmak için kayganlaştırıcı kullanmak ve masaj gibi uygulamalar yapılabilir. Prezervatif ise mutlaka kullanılmalı ve ilişki öncesinde olduğu gibi sonrasında da hijyene dikkat edilmelidir. 

Anal Sekste Zevk Almak İçin Neler Yapılmalı?

Anal bölgedeki kaslar duyu sinirleri açısından oldukça yoğun bir bölgedir. Normal halde sıkı bir şekilde duran bu kaslar beden gevşemesine bağlı olarak gerek genişleyebilir. Anal bölge kaslarına uygulanacak fiziksel bir baskı, bu kasların uyarılmasına neden olur. Bu sebeple anal sekse hazırlık aşamasında zevki arttırmak için partneriniz masaj uygulaması yapabilir. 

Penetrasyon öncesi ön sevişme anal seks için hem sizi hem partnerinizi rahatlatır. Anal seks sırasında anal bölgenin ıslaklığını yeterli seviyede tutmak için kullanılan kayganlaştırıcı, oyunu keyifli bir hale getirebilir. Anal seks sırasında, sakin ve rahat bir ortam yaratıldığında anal kaslara uygulanan fiziksel baskı cinsel olarak uyarılmanızı ve hazzın artmasını sağlayacaktır. Kendinizi rahat hissedeceğiniz anal seks pozisyonlarını bulmalı ve keyfini çıkarmalısınız. 

Anal Seks Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Halk arasında arkadan ilişki olarak da bilinen anal seks yapmanın zararlı olduğuna dair bir çok sebepler varsa da bu algı tam anlamıyla doğru değildir. Anal seks yaparken dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır. 

Öncelikle anal ilişki sırasında, eğer bedenen ve zihnen yeterince rahatlamış bir şekilde ilişki yaşamadıysanız anüste küçük çatlaklar olabilir. Anal bölge kasları sıkı kaslardır. Tedirginseniz ve kendinizi sıktıysanız bu normaldir. Oluşan küçük çatlaklar da farklı enfeksiyonlara neden olabilir. Bu noktada prezervatifin önemi ortaya çıkmaktadır. Sadece anal seks için değil tüm penetrasyon biçimleri için cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmanın en basit ve en temel yolu prezervatif kullanmaktır. Bu nedenle anal seks öncesi ve sonrası mutlaka hijyene dikkat edilmelidir. Tedbirlerinizi aldığınız zaman anal seks zararları minimum seviyeye inmektedir. Kendinizi riske atmamalı, diğer tüm cinsel ilişki deneyimlerinizde de olduğu gibi prezervatif kullanmalısınız.

Anal Seks ve Uygun Kayganlaştırıcı

Kayganlaştırıcı penetrasyon sırasında zevki artırmak ve kuruluğu önlemek için seksi keyifli hale getiren bir üründür. Temas ve sürtünme hazzı arttırmak için önemlidir. Anal seks esnasında kuruluğu önlemek ve temas etkisini kolaylaştırmak için mutlaka kayganlaştırıcı kullanmalısınız. Anal seks sırasında hangi jelin kullanılacağı ise önemli bir detaydır.

Anal seks için uygun kayganlaştırıcı, cildi tahriş etmemeli, sürtünmeden dolayı oluşabilecek minimum hasarları önlemelidir. Anal bölge kuru bir bölge olduğu için ıslaklığını artırmak daha keyifli bir deneyim olanağı sağlar. Kayganlaştırıcı yerine, bebe yağı, losyon veya krem gibi farklı ürünleri tercih etmemelisiniz. Anal bölgenin yapısına uygun olmayan ve prezervatifleri deforme edecek ürünler yerine kayganlaştırıcı tercih noktanızı oluşturmalı. Bu noktada %75 daha uzun süren kayganlık deneyimi sunan Durex Extreme Jel’i tercih edebilirsiniz.  Anal seks sonrası rahatlamak içinse masaj, keyifli bir deneyim yaşatır.

Anal Seks Sırasında Bulaşıcı Hastalıklardan Korunma

Cinsel yollarla bulaşan hastalıkların en önemli nedeni korunmadan yapılan cinsel ilişkidir. Anal, vajinal, oral fark etmeksizin bulaşıcı hastalıklardan korunmanın en temel yöntemi prezervatif kullanımıdır. Keyifli bir cinsel hayatın aynı zamanda sağlıklı bir cinsel hayat olduğunu unutmamak gereklidir. İlk defa birlikte olacağınız partnerinizi veya uzun süredir cinsel birliktelik içerisinde olduğunuz partneriniz arasında bir fark yoktur. Partnerinizin cinsel geçmişini tam anlamıyla bilmenize olanak yoktur. Tam anlamıyla bildiğinizi varsaysak bile cinsel temas ile bulaşan hastalıklar kendilerini gizleme konusunda son derece yeteneklidir. 

Hazzı yaşarken aynı zamanda güvende olmak gereklidir. Anal seks ile bulaşan bulaşıcı hastalıklar yerine genel olarak cinsel yolla hastalıklardan diye bir kategori altında konuşmak daha sağlıklıdır. Penetrasyon biçimleri farklılaşsa bile seks hazzı yaşamak için vardır. Bulaşıcı hastalıklardan ve istenmeyen durumlardan korunmanın yolu çok basittir; prezervatif kullanmak. Anal seks sırasında prezervatife zarar verecek losyon, krem veya uygun olmayan kayganlaştırıcılar kullanılmaktan kaçınılmalıdır. Anal seks keyfini yaşarken Durex Gerçek Dokunuş 12’li Prezervatif size ve partnerinize güvenli bir alan yaratır. 

Anal Seks Pozisyonları

Seks, siz ve partnerinizin yönlendirdiği eğlenceli bir oyundur. Anal seks pozisyonları için en önemli faktör rahatlıktır. Kendinizi en rahat hissettiğiniz pozisyon hangisi ise o pozisyonda bu deneyimi yaşamalısınız. Anatomik olarak sizi ve partnerinizi zorlayacak pozisyonlardan kaçınmalısınız. Beklenmedik durumlarla karşılaşmamak için konforlu hissettiğiniz pozisyonlarda bu deneyimi yaşamalısınız. Anal seks için en ideal pozisyonları ise aşağıdaki gibi sıralamak mümkün:

  • Köpek pozu: Klasik seks pozisyonlarından biridir. Partnerlerden biri bacaklarını hafif aralıklı bir şekilde dört ayak üzerinde, diğeri ise dizlerinin üzerinde durur. 
  • Ters kovboy pozu: En bilinen ve rahat anal seks pozisyonlarından biridir. Üstteki partner sırt üstü uzanan partnerin kucağına sırtını dönerek gerçekleşir. Kontrollü ve özgür bir pozisyondur.  
  • Fan pozu: Partneriniz ayakta durur. Siz ise bir sandalye veya koltuktan destek alarak öne doğru eğilirsiniz. Konforlu ve kontrollü bir birleşme olacaktır.
  • Kartal Pozu: Partnerlerden biri sırt üstü uzanır ve bacaklarını yanlara doğru açar. Üstteki partner, dizüstü oturarak yanlara doğru bacaklardan destek alarak birleşmeyi gerçekleştirir. 
  • Klips Pozu: Alttaki partner sırt üstü uzanır ve bacaklarını uzatır. Üstteki partner, partnerinin kucağına oturur ve elleriyle geriden destek alır. Tüm ritim dengesi ve kontrol üstteki partnerdedir. 

Anal Seks Hakkında En Çok Merak Edilenler

Güvenli Anal Seks Nasıl Yapılır?

Güvenli seks denince akla hemen prezervatif gelir. Anal seks içinde bu durum geçerlidir. En temel ve en basit korunma yöntemi prezervatifler anal seksi konforlu bir hale getirir. Sağlıklı ve güvenli bir cinsel hayat aynı zamanda keyifli bir cinsel hayat anlamına gelir. 

Anal seks yaşarken mutlaka prezervatif kullanılmalı ve prezervatife zarar verecek losyon, krem veya uygun olmayan kayganlaştırıcılar kullanılmaktan kaçınılmalıdır. Krem, losyon ve vazelin veya diğer yağ bazlı ürünler prezervatiflerin lateks yapısına zarar verebilir. Kayganlaştırıcı olarak lateks malzemeyle uyumlu su bazlı ve içeriği temiz ürünlerin kullanılması gerekir. Zevkli ve güvenli bir anal seks deneyimi için jel kayganlaştırıclar arasından hazzı yaşamanıza ilham veren en uygun ürünü seçebilirsiniz. Anal seks için hangi kondom diye düşünüyorsanız Durex prezervatifler size ve partnerinize keyifli ve güvenli bir alan yaratır. 

Anal Seks Sırasında Kanama Olur mu?

Anal seks öncesi hazırlanırken bedenen ve zihnen rahat olunması gerekir. Bedenen rahat olunmadığında kaslar normalden daha fazla kasılır. Anal seks için en doğru zaman tamamen hazır ve rahat hissettiğiniz andır. Zihnen ve bedenen rahat olduğunuzda anal bölge kaslarınızda gevşeyecektir. Partnerinizle uyum ve sabır içerisinde ilerlerseniz kanama olmayacaktır. 

Partneriniz ile uyum, bedenen ve zihnen rahatlık ve kendinizi hazır hissettiğinizde anal seks keyifli bir deneyime dönüşecektir. Bu durumlar sağlanmadığında tedirgin hissederseniz bedeniniz normalden daha fazla kasılacağı için kanama olabilir. Kendinizi en konforlu hissettiğiniz ve karar verdiğinizde bu deneyimi yaşamalısınız. Hazzı ararken rahat hissetmezseniz zihnen ve bedenen olumsuzluklar yaşayabilirsiniz. 

Anal Seks Tuvalete Çıkmayı Etkiler mi?

Anal seks, tuvalete çıkma konusunda endişe duymanıza neden olabilir. Anal seks için hazır ve rahat hissediyorsanız ve ön hazırlık aşamalarını tamamladığınızda gerisi partneriniz ile olan uyumunuza kalır. Partneriniz ile bu deneyimi yaşarken uyumlu iseniz tuvalete çıkma konusunda endişelenmenize gerek yok. Çünkü keyifli bir anal seks deneyimi yaşamısınız demektir. 

Unutmayın; anal seks için en önemli şey rahat olmak ve karar vermektir. Kararınızı verdikten sonra rahat ve sabırlı bir deneyim yaşarsanız konforsuz bir durumla karşılaşma olasılığı minimuma düşer. 

Anal Seks Ağrı Yapar mı? 

Anal seks, hazırlıksız yapıldığında anal dokuların zarar görmesine neden olabilir. Dolayısıyla anal seks sırasında yaralanma riskini azaltmak için, anal bölgedeki kasları gevşetmeye yardımcı olsun kayganlaştırıcı kullanmak ve anal ön sevişme yapmak önemlidir. Ayrıca, yavaşça başlamanız ve herhangi bir rahatsızlık veya ağrı hakkında partneriniz ile iletişim kurmanız önemlidir.

Anal seks deneyimlerinizde özellikle de ilk anal seks deneyiminizde ön hazırlığınızı mutlaka yapmalısınız. Anal seks öncesi, konforlu bir penetrasyon yaşamak jel kayganlaştırıcılardan faydalanabilirsiniz. Anal bölgenin ıslaklığı size konfor sağlayacaktır. Aksi takdirde kayganlaştırıcı kullanmadığınızda oluşabilecek tahriş ve sürtünmeden dolayı ağrı hissedebilirsiniz. Oluşan ağrı ise geçicidir ve bedeninizin dinlenmesine izin vermelisiniz.

Anal Seks Gebeliğe Yol Açar mı?

Anal seks, tek başına hamileliğe yol açmaz çünkü anüs, bir yumurtanın döllenmesinin gerçekleştiği uterusa bağlı değildir. Fakat korunmasız anal penetrasyon sonrası hijyene dikkat edilmeli ve hemen vajinal seks yapılmamalıdır. Cinsel ilişki sırasında öncelikli olarak korunmak gereklidir.

Anal Seks ile Orgazm Olunabilir mi?

Anal bölgedeki kaslar duyu sinirleri açısından oldukça yoğun bir bölgedir. Dolayısıyla anal seks zevk verir mi ya da orgazm olunabilir mi, gibi soruları için, doğru adımlar izlendiğinde rahatlıkla “evet” yanıtını vermek mümkündür. Penetrasyon öncesi ön sevişme hem sizi hem partnerinizi rahatlatacağı için anal seks sırasında yaşayacağınız zevki pekiştirir. Doğru kayganlaştırıcıyı kullanarak anal bölgenin ıslaklığını yeterli seviyede tutmak da orgazm olmanıza ve keyfinizi arttıran bir detay olabilir. Unutmayın; rahat bir beden ve sabırlı bir yaklaşım cinsel hayatınıza renk katar.

BENZER İÇERİKLER

Mastürbasyona Dair Bilmek İstediğiniz Her Şey

  Siz sordunuz, biz cevapladık: İşte mastürbasyona dair kapsamlı bir rehber... Küresel bir salgın var, arkadaşlarımız...
DEVAMINI OKUYUN

Erkekler İçin Mastürbasyon Tüyoları

Covid 19 salgını nedeniyle muhtemelen evde her zamankinden daha fazla vakit geçiriyorsunuz. Evde yapacak hiçbir şey ...
DEVAMINI OKUYUN