Evde kalmak hatta evde tek başınıza kalmak bugünlerde biraz zorlayıcı olabilir. Kitap okumak, film izlemek ve online eğitimlere katılmak muhtemelen en çok yaptığınız şeylerin başında geliyor. Elbette, tek başına zaman geçirmenin pek çok yolu var. Ama bu süre boyunca kendinizle daha yakından ilgilenmeye ve kendinizi keşfetmeye ne dersiniz?

Koronavirüs salgını sırasında kendinizle flört etmeyi öğrenmek ister misiniz? İşte kişisel bakım, meditasyon ve cinselliğinizi keşfetme odaklı bazı ipuçları... Evde yapılabilecek şeyler arasına kendinizle ilgilenmeyi de ekleyin. Evde kendinizi şımartmak artık çok daha kişisel bir hal aldı!

Herkes için tuhaf zamanlardan geçiyoruz. Fakat yalnız yaşayan bir bekâr olmak sizi yapayalnız hissettirmemeli. Evet, yalnızlığınızı gidermek için izolasyon döneminizde etrafınızdaki kişilerle sanal olarak iletişim kurmak da önemli fakat bu dönemi kendinizi daha iyi tanımak için bir fırsata çevirmeye ne dersiniz? Geçtiğimiz son birkaç ayda flörtleşme süreçleri değişmiş olabilir ama yüz yüze flörtleşme günlerine yeniden kavuşuncaya dek yapabileceğiniz birçok şey var.

Şu an evinizdeyken ilişki kurabileceğiniz tek bir kişi var ve biz o kişiyi sevebileceğinizi düşünüyoruz. Hiç kendinizle bir ilişki kurmayı denediniz mi? Eğer bolca zamanınız varsa, bunun tam zamanı! Kendinizden, bir ilişkiden ve cinsel partnerden ne istediğiniz hakkında düşünmek ve bunları keşfetmek eğlenceli olabilir.

Kendinize bir akşam randevusu verin

Akşam randevuları sadece dışarıya çıkmaktan ibaret değildir. Randevunuzu evde ve kendinizle baş başa da planlayabilirsiniz. Her zamanki gibi hazırlanın, lezzetli bir yemek yapın ve en sevdiğiniz filmi izleyin, patron sizsiniz! Bu harika geceyi “kendinizle baş başa” kalarak sonlandırın.

İster banyoda ister yatak odanızda olun, duygu durumuna uygun bir aydınlatma, doğru müzik ve atmosferle en sevdiğiniz kayganlaştırıcınızı da yanınıza alarak geceyi yüksek bir puanla bitirebilirsiniz.

Önce kendinizi sevin

Öz-sevgi herkesin mottosu olmalı. Daha önce zaman ayıramadığınız hobilerinize yönelin veya öğrenmek için can attığınız o beceriyi edinmeye çalışın. Genelde başkaları için yaptığınız şeyler kendiniz için de yapma vakti. Yatakta kahvaltının keyfini mi çıkaracaksınız, kendinizi güzel çiçeklerle mi şımartacaksınız ya da cinsel dünyanızı keşfe mi çıkacaksınız, orası size kalmış.

Kendi başınıza yapabileceklerinizi tutkuyla keşfedin

Şimdi cinsel yönünüzü keşfetme vakti. Kendinizle daha fazla zamana sahipsiniz; bu “baş başa” geçen zamanın keyfine vararak bedeninizi yeniden keşfedin. En sevdiğiniz vibratörünüzü ya da kayganlaştırıcınızı alın ve sizi neyin iyi hissettirdiğine yine siz karar verin. Gelecekteki seks partnerlerinizi sizi nasıl tatmin edeceklerine dair yönlendirmenin en iyi yolu, kendinizi nasıl tatmin edeceğinizi bilmektir.

Meditasyon sanatı

Teknolojiyi biraz rafa kaldırın, televizyonunuzu kapatın ve sessizliğin tadını çıkarın. Kendinizle baş başa kalmak; zihninizi boşaltmak ve hayattan gerçek anlamda ne istediğinizi düşünmek için size alan sağlar. Bu, çok önemli soruların cevaplanacağı anlamına gelmiyor; bunun yerine bir an durup düşünün, duygu durumunuzu gözden geçirin, geçmiş ilişkilerinizi değerlendirin ve gelecekteki ilişkilerinizin nasıl şekillenmesini istediğinize odaklanın. Bu düşünme halinin önceki ilişkilerinizde yapıp da hoşunuza gitmeyen şeyleri anlamak ve gelecekte daha değişik şeyler yapmaya hazırlanmakla ilgili olduğunu unutmayın.

Kendinizi tanımaya başlayın

Sağlıklı ilişkiler iyi iletişim ile başlar, buna kendiniz de dahilsiniz. Cinsel arzularınızdan utanmanız için hiçbir sebep yok. Kendinizle vakit geçirmek ne yapmaktan hoşlandığınızı keşfetmek için harika bir fırsat.

Açık olun, nelerden hoşlandığınıza dair kendinize dürüst olun. Cinsel kabuğunuzdan sıyrılın, farklı seks oyuncakları ve kayganlaştırıcılarla mastürbasyon yapın; bu aynı zamanda gelecekteki seks partnerleriniz ile neler yapmaktan hoşlanıp hoşlanmadığınıza dair size büyük ipuçları verecek.

Övme sanatı

İltifat etmek kolaydır, kabul etmek ise zor; özellikle de söz konusu kendimize iltifat etmek olduğunda… Diğer herkesin size dair sevdiği her şey için bir kutlama yapın, bunları siz de sevmeyi öğrenin. Özgüveninizi artırın, kendinizde sevdiğiniz fakat başkalarının gözünden kaçan harika özellikleriniz olabilir. “Yapılacaklar” listesi yerine “yaptıklarım” listesi hazırlayın ve başarı duygunuzu artırın; ya da en sevdiğiniz özelliklerinizi överek kendinize bir aşk mektubu gönderin. Aynısını arkadaşlarınızla ve ailenizle de paylaşın; onlar hakkında en çok değer verdiğiniz şeyleri söylemekten çekinmeyin.

Günlük hayatımız her zaman bize kendimizle vakit geçirme ve ne isteyip neyden hoşlandığımızı keşfetme fırsatı sunmaz. Elinize böyle bir fırsat geçmişken cinselliğinizi keşfetmeye başlayın; hayatta sizi nelerin mutlu ettiğini ortaya çıkarın.

Kendinizle yeteri kadar vakit geçirdiğinizde, arkadaşlarınız ve ailenize de yardım edin. Bunun için kullanabileceğiniz, sevdiklerinizle iletişime geçebileceğiniz birçok platform var. Neyi seçerseniz seçin ama iyi eğlenin. Siz bunu hak ettiniz!

BENZER İÇERİKLER