Covid 19 salgını nedeniyle muhtemelen evde her zamankinden daha fazla vakit geçiriyorsunuz. Evde yapacak hiçbir şey bulamadığınızda, kontrolü birden fazla şekilde “kendi elinize” almaya karar vermeniz de oldukça muhtemel. Birçok çift birbirinden uzakta karantinada olduğu ve bekârlar için de flörtleşme evresi şimdilik askıya alındığı için cinsel arzularımızı tatmin etmek adına “ben, kendim ve yine ben” yaklaşımını benimsemek zorundayız. Sevgilileriyle izolasyon dönemini geçiren ve seks hayatlarını bir şekilde devam ettirebilen kişiler için bile mastürbasyon “kendinle baş başa” zaman geçirme ihtiyacını en keyifli şekilde gidermenizi sağlıyor.

 

Fakat mastürbasyon yalnızca zamanınızı keyifli geçirebileceğiniz bir alternatif değil; aynı zamanda sizi endişe verici haber ve gelişmelerden de uzaklaştırabilir. Mastürbasyonun mental ve fiziksel sağlığa ciddi yararlar sağladığı söylenmektedir [1]. Bu nedenle hem zihin hem de beden sağlığınızı korumak istiyorsanız; kendi kendinizle kalacağınız bu anlar size yardımcı olabilir. Mastürbasyon yapmanın tek bir en iyi yolu yoktur ve kişiden kişiye değişiklik gösterir; yani bir numaralı mastürbasyon önerimiz denemekten kaçınmamak ve sizi nelerin tahrik ettiğini bulmaya çalışmak. Fakat işleri biraz daha renklendirmek veya işe koyulmak için biraz cesaret istiyorsanız, erkekler için mastürbasyon rehberimize bir göz atın.

 

  1. Evde kimsenin sizi rahatsız edemeyeceği bir yer bulun

Tıpkı sizin gibi aileniz, ev arkadaşınız ya da sevgilileriniz de evde her zamankinden daha fazla vakit geçiriyor. Bu da yaşadığınız insanlar size rahatsızlık vermeden biraz eğlenmeyi biraz daha zorlaştırıyor (tabii kendinize ait bir alana sahip değilseniz). Dolayısıyla başlamadan önce evde gevşeyebileceğiniz ve kimseyle karşılaşma ihtimalinizin olmadığı bir alan bulmanız önemli. Tam da bu nedenle bireysel zevk anları için duş her zaman popüler bir yer olmuştur; ancak biz bir süre ortadan kaybolabileceğiniz kapısı kilitli herhangi bir odanın da bu iş için ideal olduğunu söyleyebiliriz.

 

  1. Ağırdan alın

Bazı erkekler mastürbasyondan hala utanıyor olabilir. Bu da onların kendilerini hak ettikleri ölçüde tatmin etmekten alıkoyar. Fakat şunu unutmamakta fayda vardır ki mastürbasyon hem mental hem de fiziksel sağlık için yararlı olan kişisel bakımın olmazsa olmazıdır. Erkekler sıklıkla zevkin zirvesine çıkıp boşalmak için acele eder ama şimdi herkesin çok daha fazla boş vakti olduğuna göre, kendimize bakma ve bu yolculuğun keyfini çıkarma şansımız var. Bu süreçte muhtemelen sizi tahrik eden yeni duygularla karşılaşacak ve çok daha yoğun orgazmlar yaşayacaksınız.

 

  1. Kayganlaştırıcı (losyon değil!)

Kayganlaştırıcı olmadan mastürbasyon yapmak tahrişe neden olabilir [2]; bu nedenle de çoğu kişi mastürbasyon sırasında losyon kullanıyor. Fakat losyonun da penisinizin hassas derisini tahriş edebileceği [3] söyleniyor. Bunun yerine, kayganlaştırıcı kullanmayı deneyin. Kayganlaştırıcı kullanmak deneyiminizi ağırdan almanıza yardımcı olarak anı yaşamanızı ve daha az hedef odaklı olmanızı sağlar. Dahası kaygan yapısı size eşli cinsel birleşme hissi yaşatır.

 

  1. Mastürbasyon tarzınızı değiştirin

Bize heyecan veren bir ritim ya da tempo yakaladığımızda buna bağlı kalmak daha cezbedicidir; yüksek başarı şansı olduğunu biliriz. Ancak alternatifleri bilmek adına her zaman denemeye değer! Penisinizi bir aşağı bir yukarı hareketle okşamak yerine, bir elinizle penisinizin başını oynarken diğer elinizle sıvazlamaya devam edebilirsiniz; ya da sıvazlarken biraz bükebilirsiniz. İşleri biraz daha ilerletmek istiyorsanız penisinizi karnınıza doğru çekip alt kısmına biraz daha ilgi gösterebilirsiniz. Yaratıcı olun!

 

  1. Prezervatifle deneyin

Başlangıçta bir prezervatif ile mastürbasyon yapmak genel kanının aksine bir izlenim yaratabilir; fakat denemekten zarar gelmez. Bunu size hangi prezervatifin daha uygun olduğunu, hangi doku ve boyutun sizi rahat hissettirdiğini belirlemek açısından bir fırsat olarak değerlendirin. Tırtıklı mı, ultra ince mi yoksa ekstra kayganlaştırıcılı mı? Size en uygun prezervatifi bulmak için zaman ayırmak onu kolay ve sorunsuzca penisinize yerleştirme konusunda da pratik yapacağınız anlamına gelir; yani ileride partnerinizle sevişirken karanlıkta prezervatif takmak için tuhaf hareketler sergilemek zorunda kalmazsınız!

 

  1. Testislerinizi ihmal etmeyin

Mastürbasyon sırasında penisinize odaklanmanız son derece doğal; fakat zevkinizin ufkunu biraz da testislerinize ilgi göstererek daha da genişletmeye ne dersiniz? Testislerinizi yavaşça aşağıya doğru çekerek bir tempo tutturun, tıpkı penisinizle oynuyormuş gibi çekip bırakın. Çoğu erkek biraz deneme ve hata payı sonrası bu yöntem ile orgazma ulaşabiliyor.

Öte yandan aynı anda hem penisiniz hem de testislerinizle de oynayabilirsiniz. Örneğin penisinizi sıvazlarken her aşağı indiğinizde alt parmaklarınızla testislerinize bastırmayı deneyebilirsiniz.

 

  1. Hazırlanın, ayağa kalkın ve pozisyon değiştirin:

Mastürbasyon yaparken sıvazlama ya da kavrama şekli gibi hep kendini tekrar eden bir pozisyona takılı kalma olasılığını çok büyük. Eğer normalde oturuyorsanız, bu sefer ayakta mastürbasyon yapmayı deneyebilirsiniz. Daha maceracı bir arayışınız varsa, kalçanızı bir yastık yardımıyla desteklemeyi deneyin. Kalçanızı dışarı doğru itip bir desteğe yaslanın ya da dört ayak üzerinde mastürbasyon yapmayı deneyin. Bu sırada size heyecan verecek yeni bir yol bulmanız kaçınılmaz.

 

  1. Erojen bölgeleri keşfedin

İtina gösterilmeyi yalnızca penisiniz ve testisleriniz mi hak ediyor, ya bütün bedeniniz? Göğüs uçlarınıza çimdik atmayı, testislerinizin altını uyarmayı (poponuz ve penisinizin arasında kalan ve sinir uçları ile dolu olan o gizli bölge) ya da kulaklarınıza, boynunuza ve ağzınıza dokunmayı deneyin. Bedeninizdeki bu bölgelerin her biri hassas ve seksidir; şüphesiz kendi kendinize geçirdiğiniz bu zamanı renklendirecektir.

 

  1. Sınırlama

Orgazm kontrolü olarak da bilinen sınırlama, hazzınızı sarsıcı bir mutlu son ile uzatmak için eşsiz bir yol olabilir. Orgazm olmaya çok yakın olduğunuz bir sırada durup biraz bekleyip ve tekrar başladığınız bir yöntemdir. Bunu nihayet orgazma ulaşmak istediğiniz ana dek dilediğiniz kadar tekrar edebilirsiniz.

 

  1. Prostat uyarılması

Anal girişin içinde yer alan prostat genelde “erkek G-noktası” olarak bilinir. Bunu kendi başınızayken keşfetmek isterseniz, parmağınızı yerleştirip prostatınıza masaj yapın; hızı arttırın ve bitirmeye hazır olana dek sizin için doğru hareketi bulmaya çalışın. Çoğu erkek anal bölgede keşfe çıkmak konusunda tereddüt etse de bunda utanılacak bir şey yok; neden kendinizle baş başayken bu zevki tatmayasınız ki? Bu deneyimi daha da uyarıcı bir hale getirmek için kayganlaştırıcı kullanabilirsiniz.

 

  1. Seks oyuncakları

Seks oyuncakları yalnızca kadınlar için değildir! Her şey gibi bu da kişisel bir tercihtir; nitekim bir erkeğin kullanabileceği yüzlerce seks oyuncağı var. Örneğin bir vibratör (kibarca testisler üzerinde kullanılabilir, bu ekstra bir haz sağlar.

Prostat ile uyarılmayı sevenler ise anal boncukları veya diğer anal ürünleri deneyebilir. Kendinizle baş başa kaldığınız bu zamanı en iyi şekilde değerlendirmek için tercih ettiğiniz tüm oyuncakları deneyebilirsiniz ama lütfen işiniz bittiğinde oyuncaklarınızı temizlemeyi unutmayın!

Cinsel yaşam ve mastürbasyona dair bilmek istediğiniz her şey için Durex yanınızda…

 

Kaynaklar:

  1. Planned Parenthood – Is masturbation healthy?
  2. Carrie Weisman - "Men are rubbing themselves raw": The trick to avoid losing penis sensitivity
  3. 6 things that can cause penis allergies after sex

 

 

BENZER İÇERİKLER

Kadınlar İçin Mastürbasyon Tüyoları

  Mastürbasyonun nasıl bu kadar heyecan verici olduğunu anlamakta zorlanıyor musunuz? Sizde bir tuhaflık yok; birçok...
DEVAMINI OKUYUN

Vajina hakkındaki kaçırmak istemeyeceğiniz sırlar

Vajina bir cinsel organdır, aynı zamanda bir kadının en özel yeridir. Öyleyse vajina ile ilgili sırlar nelerdir? İş...
DEVAMINI OKUYUN