Karantinada olmak zor, özellikle de partneriniz yanınızda değilse. Çiftler birçok nedenden dolayı ayrı yaşıyor olabilir fakat ilişkinizde hangi aşamada olursanız olun bu nedenlerden hiçbiri gerçeği değiştirmiyor.

Öte yandan birbirinizden ayrı geçireceğiniz zaman ilişkinizi ciddi anlamda renklendirebilir; kendinizle baş başa kalacağınız bu zaman zarfında partnerinizle aranızdaki tutkuyu yeniden alevlendirebilirsiniz. Sevgilinizden uzaktaysanız bu salgın dönemini önemli keşiflere çıkmak, cinsel dürtülerinizi ortaya çıkarmak ve birbirinizi daha iyi anlamaya teşvik etmek adına bir fırsat olarak görün.

Bu deneyimi avantaja dönüştürüp hiçbir dikkat dağınıklığına izin vermeden tüm dikkatinizi sevgiliniz üzerinde yoğunlaştırın. Partnerinizi daha derin bir biçimde tanıma yolculuğuna hoş geldiniz...

 

  1. Saklı kalmış tutkularınızı keşfedin

Hepimiz sürekli bir gelişim içindeyiz. Artık partnerimizin nelerden hoşlanıp hoşlanmadığını bildiğimizi sansak bile aslında açığa çıkmayı bekleyen daha çok şey var. Birbirinizin tercihleri ve dünya görüşleri hakkında bilgi edinmede müzik listeleri, çeşitli programlar, podcast yayınları ve filmler elbette büyük rol oynar. Çok uzun süredir birlikteyseniz, henüz onla tanışmadığınız zamanlarda ne yaptığınızı anımsamaya çalışın. İlk satın aldığınız albüm neydi, izlemeden duramadığınız film hangisiydi? Onu daha genç yıllarınıza doğru bir yolculuğa çıkarın. Denemek istediğiniz yemek tariflerini paylaşın ve görüntülü konuşma üzerinden beraber yemek yapmayı teklif edin; ya da birlikte izlenecekler listesi hazırlıyorsanız, ikinizin de izlemek istediği bir diziyi seçmek yerine birbirinizi zorlayın ve partnerinizin sizin başka bir yönünüzü daha keşfetmesine olanak tanıyın.

 

  1. Günlük iletişim

Basit görünse de gün içerisinde partnerinizle kurduğunuz iletişim aranızdaki daimi bağı canlı tutar. Kaliteli zaman geçirmeye odaklanın, günün belirli bölümlerini birbirinizle gerçek anlamda ilgilenmeye adayın. Eğer genelde sabah kahvenizi yudumlarken iletişim kurmaya alışmışsanız, sabah görüntülü konuşmaya yirmi dakikanızı ayırın. Bu rutinleri devam ettirmek normallik duygusundan uzaklaşmamanızı sağlayacak.

Durum ne olursa olsun, pozitif enerji hepimizin yararlandığı bir şey; hatta bu salgın esnasında daha da geçerli. Günü partneriniz hakkında hoşunuza giden herhangi bir şeyi ona söyleyerek sonlandırın. Bu onları yalnızca iyi hissettirmekle ve iletişiminizi güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda bir partnerde neye önem verdiğinizi anlamanıza da yardımcı olur. Nihayetinde bu, bireysel gelişiminiz için de hayati önem taşır.

 

  1. Birbirinize zorluklar belirleyin

Küçük bir yarışma size heyecanlı bir cinsel hayatın kapılarını aralayabilir. İlişkiniz henüz çok yeniyse, partnerinizi nelerin heyecanlandırdığını öğrenmek için bundan daha iyi bir yol olamaz. Daha uzun süredir birlikte olan çiftler içinse yarışma ilişkiye renk katacaktır. Fiziksel aktivite ruh sağlığınızın gelişimine de yardımcı olarak [1] partnerinizin rekabetçi ve hırslı tabiatını keşfetmenizi sağlayacaktır.

Gün içinde birlikte online bir spor dersine katılmak için zaman ayırabilirsiniz. İkiniz de kitap tutkunuysanız, dönüşümlü olarak birbirinize kitap tavsiyelerinde bulunabilir, hatta mini bir kitap kulübü kurup her haftaya bir kitap okuma hedefi koyabilirsiniz. Karantina sonrasında en sevdiğiniz kitabın kapağını çerçeveletmek birlikte geçirdiğiniz anları ölümsüz kılmak adına çok hoş bir jest olur.

Destek alarak hedefe ulaşmak her zaman daha kolaydır; sevgilinizin o desteği vermesine izin verin. Hepimiz yapılacaklar listesine aşinayızdır; ancak başarmış olduğunuz olumlu şeyleri anmanın en iyi yolu partnerinizle birlikte “yapılmış olanlar” listesi hazırlamaktır.  Bu, başarı ve gelişimlerinizi vurgulamanıza yardımcı olarak (Bazen kendimize karşı çok katı olabiliyoruz!) deneyimlerinizi birbiriyle kaynaştırır.

 

  1. Demode olun – ona bir mektup yazın

Aşk mektupları: Herkes duyguların el yazısıyla ifade edilmesini hak ediyor. Hepimiz aile toplantılarında büyüklerimizin “flört” dönemlerinin ispatı olarak gösterdikleri buruşuk kâğıtlara şahit olmuşuzdur. Zaman değişmiş olabilir ama kalem kağıda sarılıp partnerinize aşk sözcükleri yazmanın oldukça kişisel bir yanı var. Bu ayrıca yüz yüzeyken dile getirmekte zorlanabileceğiniz hisleri ifade etmenize de yardımcı olabilir.

Teknolojinin tükettiği bir dünyada yaşıyoruz ve karantinada durmadan görüntülü konuşmalar yapıyor, online oyunlar ve grup mesajlaşmaları ile vakit geçiriyoruz. Fakat kağıtta yazılı ifadenin güzelliği daima var olacak olması (Torunlarınıza göstermeyi planlıyorsanız biraz ölçülü yazın!). Böylece partneriniz defalarca bunu okuyabilir.

Mektup yazmak ayrıca düşüncelerinizi toparlamanıza da yardımcı olabilir. Evinizde sessiz bir yer bulun ve bu deneyimin keyfini çıkarmak için kendinize zaman tanıyın. Kim bilir, belki de bu, zamanla bir alışkanlığa dönüşür.

 

  1. Onu şaşırtın

Baştan çıkarmanın anahtarı genelde sürpriz yapmada saklıdır – bu da asla hafife alınmamalıdır. İster beş dakikadır beraber olun ister elli yıl, hepimiz aynı alışkanlık ve ritüellere kapılıyoruz. Fakat şartlarda meydana gelebilecek bir değişiklik ilişkinizi diri tutmak adına doğru ortamı sağlayabilir.

Henüz çiçeği burnunda bir çiftseniz bunu partneriniz hakkında yeni bir şey öğrenmeye dayalı bir fırsat olarak görün. Birbirinize yemekle ilgili beş soru sorun, cevaplarınıza göre birbiriniz için yemek siparişi verin – yanlış tahmin eden tarafa komik bir ceza verin veya daha da iyisi, doğru tahmin eden tarafa bir ödül vermek olabilir.

İşleri bir üst kademeye taşımak isteyenler, partnerinize seks oyuncağı ya da kayganlaştırıcı sipariş ederek onu cezbedin; böylelikle salgın dönemi sonrası birlikte neler yapabileceğinize dair bir ipucu verin. Partnerinizin çok uzakta ve tahrik olduğunu bilmekten daha heyecan verici bir şey olamaz.

 

  1. Fiziksel buluşmanız için hazırlanın

Şehvetli bir masajı herkes sever. Dokunarak partnerinizin ve kendi bedeninizi keşfetmenin en harika yoludur. Bu karantina döneminde becerilerinizi geliştirerek en nihayetinde buluştuğunuzda onu tahrik edici bir masaj ile şaşırtmaya ne dersiniz?  Mevcut tekniğinizi geliştirmenin en iyi yolu da şüphesiz kendi üzerinizde denemektir. Masaj jelleri bu süreci başlatmak için muhteşem bir seçenek; sizi neyin heyecanlandırdığını bulmakla başlayın ve buradan yürüyün.

İyi seks ve güçlü ilişkiler kendinizi sevmekle başlar; öyleyse biraz da kendinizi şımartın.

Masajda uzmanlaştığınızı hissettiğinizde de mastürbasyona geçebilirsiniz. Bu süreyi tercihlerinizi gözden geçirmek için değerlendirin, farklı teknikler deneyin; kendinizi orgazma yaklaştırıp yaptıklarınızı tekrar edin. Eğer sizi neyin tahrik ettiği konusunda emin olduğunuzda – ki bunu zaman zaman yeniden değerlendirmek gerekir – partnerinizle buluştuğunuzda onu yönlendirmeniz daha kolay olur.

 

  1. Geleceğinizi seksi hale getirin

Karantinada olduğunuzu görmezden gelerek partnerinizle fiziksel olarak beraber olduğunuzu hayal edin. Bu izolasyon dönemi sonrası yapılacak faaliyetleri planlayarak heyecanı her daim yüksek tutun ve yeniden tanışmaya hazır olun. Buluşmayı planlarken  partnerinizin aklını başından almak için karantina sırasında onun hakkında öğrendiklerinizi kullanın.

 

Pandemi sonrası keşfedilecek şeylerin bir listesini yaparak fanteziyi gerçeğe dönüştürün; belki salsa kursuna gitmek istiyorsunuz, ya da çömlekçilik ile ilgileneceksiniz. En önemlisi ise ayrı olduğunuz bu süre zarfında neler geliştirmiş olduğunuz... Yeni edindiğiniz adetleri düşünün; geliştirdiğiniz yakınlığı korumak adına bu çok önemli. Hayat bizimle beraber akıp giderken harika bir fırsata sahibiz – bu yüzden rahatlayın, keyfinize bakın ve birlikte zamanın tadını çıkarın.

Gerekli kurallara uyup evde kalmamız çok önemli. Online olarak yakınlaştığımızda her iki tarafın da rahat ve durumun kontrolünde tuttuğundan emin olmak hayati önem taşıyor; rıza tüm tarafların ne yaptığını bilmesi ve buna onay vermesi anlamına gelir. Yani rahatsız hissettiğiniz bir şeyi yollamanız için birisinin size baskı yapması ya da isteğiniz dışında herhangi bir görüntü kaydedilmesi rıza göstermediğiniz anlamına gelir.

Kimse bu karantina sürecinin kolay olduğunu söylemiyor ve bu dönemi yalnız geçirenler etkilerini en çok hissedenler. Fakat hazır zamanımız varken bunu avantaja çevirip bu sosyal izolasyondan ilişkilerimiz hakkında yeni şeyler keşfederek çıkabiliriz.

 

Kaynakça:

[1] https://www.mind.org.uk/information-support/tips-for-everyday-living/physical-activity-and-your-mental-health/about-physical-activity/

BENZER İÇERİKLER