GÜVENLİ SEKS REHBERİ

Seks oldukça zevkli, değil mi? Partnerimizle yakınlaşmamızı sağlayan, heyecan verici ve tutku dolu bir eylem.

Konu seks olunca korunmanın önemini dikkate almamak olmaz. O anın büyüsüne ne kadar kapılırsanız kapılın, korunmak bir gerekliliktir. Peki, heyecanlı ve güvenli bir cinsel deneyimin tüm ayrıntılarını yeteri kadar biliyor musunuz?

Size yardımcı olması açısından bu güvenli seks rehberini hazırladık…

Prezervatifler neye karşı korur?

Prezervatif denilince çoğumuzun aklına muhtemelen erkeklerin kullandığı prezervatifler gelir. Bunlar en yaygın biçimde kullanılan prezervatiflerdir ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar ile gebeliğe karşı koruma sağlar. Peki, kadın prezervatifleri hakkında bilginiz var mı? Bu prezervatifler cinsel ilişki öncesi vajinanın içerisine yerleştirilir ve tıpkı erkek prezervatifleri gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve gebeliğe karşı koruma sağlar.

Erkek ve kadın prezervatifleri özellikle partnerinizin cinsel sağlığı hakkında çok fazla bilgi sahibi olmamanız riskine karşı sizi cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı korur. Erkek prezervatifleri birkaç şekil, boyut ve kalınlıkta üretilmektedir. Böylelikle aralarından size en uygun olanı seçebilirsiniz.

Partnerinizin rızasını alın.

Her cinsel deneyimin en önemli kuralı karşılıklı rızadır. Partnerinizle aynı noktada buluşmak, heyecanın doruğunda olmak ve en önemlisi rahat hissetmek ateşi körükleyecektir!

Unutmayın...

Alkol ve uyuşturucu maddeler rızayı etkileyebilir – Alkollü veya uyuşturucu madde etkisi altında olduğunuz durumlarda rıza gösterme gücünüz olmayabilir. Bu nedenle siz ve partnerinizin doğru ruh halinde olması büyük önem taşır. Cinsel ilişki öncesi daima partnerinizin rızasını aldığınızdan emin olun ve aynı şekilde rahat hissetmeyeceğiniz hiçbir şeyi yapmayın. Birlikte olduğunuz kişiden güçlü bir “Evet!” duymaktan daha nefes kesici ne olabilir ki?

BENZER İÇERİKLER