Konu kendinize bakmaya geldiğinde, güvenli seks olabildiğince önemlidir, o yüzden aşk hayatınızı kontrolün altında tutuğunuzdan emin olun ve güvenli seksin neden daha iyi seks anlamına gelebileceğini keşfedin.

Seks fantastik olabilir ama göz ardı edilmemesi gereken iki şey var: cinsel
yolla bulaşan enfeksiyonlar ve istenmeyen gebelik. İyi haber, kendinizi korumak ve seksin olması gerektiği gibi eğlenceli, tutkulu, pozitif bir deneyim olmasını garanti etmek tamamen sizin elinizde.

Güvenli seks nedir?

Güvenli seks, biriyle seks yaparken kendinizi ve partnerinizi istenmeyen gebelik ve genital siğil, HIV, klamidya ve belsoğukluğu gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan koruyacak önlemleri almak demektir. Seksin güvenli olması için partnerlerin meni, vajinal sıvı veya kan değiş tokuşu yapmaması gerekir.

Her şey doğum kontrolü ile başlar

Prezervatifler gebeliği önlemeye yardımcı olur ama diğer doğum kontrol yöntemlerinden farklı olarak, vücut sıvılarının değiş tokuşunu önlemek için fiziksel engel rolü oynayarak cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara karşı da koruma sağlar. O kadar çok kondom çeşidi var ki herkese, hatta lateks alerjisi olan kişilere bile uyacak bir prezervatif bulunuyor, o yüzden hiç mazeret uydurmayın ve Durex prezervatif yelpazesini gözden geçirip sizinle partnerinize uygun bir kondom seçin. Prezervatif takmak, seksin ön sevişmeye dahil edilen keyifli bir
parçası olabilir ve uygunsuz bir duraksama gibi gelmesi gerekmez. Ama prezervatifler doğru şekilde kullanılmalı, o yüzden prezervatif nasıl takılır sorusunun yanıtını bilmeniz gerekiyor:

  • Prezervatifi paketinden çıkarın, yırtmadığınızdan emin olun.
  • Erekte penisin ucuna yerleştirin.
  • Hava kabarcığı varsa baş parmağınız ve işaret parmağınızla ezdirip havayı dışarı çıkarın.
  • Prezervatifi penis köküne kadar yuvarlayın. Yuvarlanmazsa muhtemelen ters takmışsınızdır, o yüzden başka bir prezervatifle tekrar deneyin.
  • Seksten sonra herhangi bir dökülmeyi önlemek için prezervatifin dibinden tutarak penisi çıkarın.
  • Prezervatifin nasıl takılacağından emin değilseniz emin olana kadar pratik yapın.

Kontrole gidin

Cinsel yolla bulaşan enfeksiyon belirtileriniz varsa kontrole gitmeniz önemli. Belirtileriniz olmasa bile, korunmasız ilişkiye girdiyseniz test yaptırmanız iyi bir fikir çünkü bütün enfeksiyonlar uyarı işareti vermez. Deri ve zührevi hastalıklar bölümünde düzenli olarak gidip rutin testleri yaptırmayı alışkanlık haline getirin. Testler kolay, hasta gizliliği esas ve bir şey çıkarsa birçok enfeksiyon tedavi edilebilir.

Testler sizde hangi belirtiler olduğuna ve hangi testleri istediğinize göre değişiklik gösterir ama genel olarak kan veya idrar numunesi vermeyi ya da genital bölgelerinizden kültür alınmasını gerektirebilir. Bazı testlerin sonuçları aynı gün çıkarken bazıları için bir hafta veya daha uzun süre beklemek gerekebilir.

Önce güvenlik

Güvenli seks yaparak kendinizi ve partnerinizi korumak kolaydır. Ayrıca kendi sağlığınızı korumanız ve daha iyi seks yapmanız anlamına da gelir. İnsanlar cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon taşıdığını her zaman bilemeyebilir, o yüzden prezervatif kullanın.

BENZER İÇERİKLER

Mastürbasyona Dair Bilmek İstediğiniz Her Şey

  Siz sordunuz, biz cevapladık: İşte mastürbasyona dair kapsamlı bir rehber... Küresel bir salgın var, arkadaşlarımız...
DEVAMINI OKUYUN

Erkekler İçin Mastürbasyon Tüyoları

Covid 19 salgını nedeniyle muhtemelen evde her zamankinden daha fazla vakit geçiriyorsunuz. Evde yapacak hiçbir şey ...
DEVAMINI OKUYUN