Prezervatif Çeşitleri ve Özellikleri

Prezervatifler, gebelik önleme konusunda son derece önemli bir rol oynarken cinsel sağlık konusunda bir çok enfeksiyon riskini minimuma indirir. Kullanımı oldukça kolaydır, bu da onu günümüzde en çok kullanılan doğum kontrol yöntemi yapar. Hissi artıran farklı bir çok stil, şekil ve dokuya sahip prezervatif çeşitleri, cinsel birlikteliği daha zevkli hale getirirken, partnerlere uzun süre seks deneyimi sağlar. Ereksiyon süresini uzatabilen seçeneklerden, partnerinizin zevkini artıracak türlere kadar çok sayıda seçenek mevcut. Ayrıca anal, oral, ya da vajinal seks için rahatlıkla deneyimleyebileceğiniz kondomlar, sizi cinsel yolla bulaşan hastalıklardan da korur. Dolayısıyla istenmeyen hamilelik ya da cinsel yolla bulaşan hastalıklar için endişe etmenize gerek kalmadan partnerinize ve daha iyi bir sekse odaklanmanızın yolunu açar. 

Prezervatif Çeşitleri Nelerdir?

Doğru prezervatif seçimi, güvenli ve keyifli bir cinsel deneyim yaşamanız için oldukça önemlidir. Penetrasyon sırasında uygun bir prezervatifi takmazsanız, ideal bir sekse ulaşmada güçlük yaşayabilirsiniz. Penis boyunuza göre küçük bir prezervatif rahatsız edici olabilirken büyük bir prezervatif penisten kayabilir ve bu da hamilelik ya da hastalık riskini artırır. Bu noktada prezervatif ölçünüzü bilmeniz ve en uygun prezervatifi keşfetmeniz önem taşır. Peki size göre en uygun kondom hangisi, doğru prezervatif nasıl seçilir bu soruların yanıtlarını öğrenmenin bir yolu da prezervatif çeşitleri ve özelliklerini bilmenizden geçer. 

XL Prezervatif

Boyutları açısından değerlendirdiğimizde karşımıza çıkan XL prezervatifler, standart boyuttan daha geniş veya büyük olan penisler için özel olarak tasarlanmış prezervatif çeşitleridir. Bu ürünler, genişlik ve uzunluk açısından daha büyük ölçülere sahiptir, böylece daha rahat bir uyum sağlar. Diğer kondomlar gibi XL prezervatif boyutları da uluslararası standartlara göre şekillenir. Genel olarak ağız çapına göre sınıflandırılır. Kendinize uygun olanı seçmek için de paket üzerindeki boyut değerlerinde nominal genişliği esas alabilirsiniz. Durex Yok Ötesi XL kondomlar 57 mm nominal genişliğindedir. Bu prezervatif çeşitleri, büyük penislere sahip olan bireylerin kendilerini güvende hissetmelerini sağlar ve cinsel ilişki sırasında partnerlere rahat bir birliktelik sunar. Geniş iç hacmi, daha fazla hareket alanı sağlar ve partnerler arasındaki sürtünmeyi azaltarak daha konforlu bir deneyim sağlar. XL prezervatifler, daha büyük ölçülere sahip olan erkekler için özel olarak tasarlandığından, doğru boyutta prezervatif kullanmanın önemi vurgulanır ve cinsel sağlık açısından gereklidir.

XL prezervatifler, genellikle doğal lateks veya lateks içermeyen malzemelerden üretilir. Lateks, elastik bir malzeme olduğu için XL prezervatifler, büyük penislere uyum sağlamak için gereken esnekliği sunar. Bu şekilde prezervatifin kayması veya sıkışması önlenir, çok daha güvenli ve rahat bir cinsel deneyim yaşayabilmeniz sağlanır. Cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı koruma ve gebeliği önleme amacıyla kullanılır, böylece güvenli ve rahat bir cinsel deneyim sunar.

Slim Fit Prezervatif

Slim fit ifadesi genel olarak bedene - tene tam oturan kalıp anlamı taşır. Bu amaçla üretilen Slim fit prezervatif çeşitleri de, daha ince veya dar penislere uyum sağlamak için özel olarak tasarlanmış kondomlardır. Bu prezervatif çeşitleri, standart boyuttan daha dar bir yapıya sahiptir, böylece penis ile daha sıkı bir uyum sağlar.

Slim fit prezervatifler de yine doğal lateks veya lateks içermeyen malzemelerden üretilir. Lateks, esnek bir malzeme olduğu için slim fit prezervatifler, rahat kullanım sağlar. Ancak lateks alerjiniz mevcut ise lateks içermeyen slim fit kondomları kullanmanız tavsiye edilir. Kayganlaştırıcıya sahip Durex Slim Fit kondomlar, harika bir deneyim sunmak amacıyla ekstra ince özellikle tasarlanarak nominal genişliği 52mm olarak size sunulur. Slim fit için, penisinizin nominal genişliğini bulabilmenin kolay bir yöntemi mevcuttur. Penisinizin etrafına ince bir ip dolayabilir, bulduğunuz penis çevre uzunluğunu ikiye bölebilirsiniz. Bu, size nominal genişliği verecektir. Eğer penis ölçünüz 52mm ise Slim Fit’i rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tüm kondomlar gibi bu özellikteki ürünleri de doğru kullanım talimatlarına uygun şekilde kullanmanız önerilir. 

Tırtıklı prezervatif

Tırtıklı prezervatifler, cinsel deneyimi daha heyecanlı hale getirmek ve ek stimülasyon sağlamak amacıyla özel olarak tasarlanmış kondomlardır. Bu prezervatif çeşitlerinin yüzeyinde ince tırtıklar ve / veya kabartmalar bulunur. Bu tırtıklar, cinsel ilişki sırasında ekstra stimülasyon sağlayarak daha özellikle partnerinize yoğun bir zevk deneyimi sunar. Kondom üzerinde yer alan küçük yükseltilmiş çıkıntılar, partnerler arasındaki sürtünmeyi artırır. Tırtık ve çıkıntılar özel olarak tasarlanmış ve hassas noktalara yerleştirilmiştir. Böylece daha fazla hassasiyet ve dokunsal uyaran sağlar. Ereksiyonu daha güçlü hale getirebilir. Tırtıklı prezervatif ayrıca partneriniz için de orgazmın kolaylaşmasında etkili olabilir. 

Cinsel ilişkide tırtıklı bir prezervatif, her iki partnerin de cinsel deneyimini zenginleştirmek için tercih edilebilir. Ek tırtıklar veya kabartmalar, penisin duyarlı bölgelerini uyarırken aynı zamanda alıcının uyarılmasını da artırabilir. Bu şekilde cinsel ilişki sırasında daha fazla haz ve zevk yaşanabilir.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı koruma sağlamak ve gebeliği önlemek için de kullanılan tırtıklı prezervatifler, standart boyutta üretilir ve kolayca takılıp çıkarılabilir. Partnerlerin güvenliğini ve cinsel sağlığını ön planda tutar. Durex tırtıklı prezervatifler cinsel birlikteliğin keyfini artırmak için Desirex jel içeriğine sahiptir. Kabartma noktalara sahip tırtıklı kondomun nominal genişliği ise 56 mm’dir. Sıradan ürünlere göre çok daha heyecan verici cinsel bir deneyim için tasarlanan Durex Extreme veya Durex Intense gibi tırtıklı kondomları deneyerek siz de seks hayatınızı zirveye taşıyabilirsiniz.  

Noktalı Prezervatif

Noktalı prezervatifler, cinsel deneyimi daha heyecanlı hale getirmek ve ek stimülasyon sağlamak için özel olarak tasarlanmış kondomlardır. Bu prezervatiflerin yüzeyinde küçük noktalar bulunur. Bu noktalar, cinsel ilişki sırasında ekstra stimülasyon sağlayarak partnerlere çok daha yoğun bir seks deneyimi sunar. Tırtıklı kondomlar gibi yine partnerler arasındaki sürtünme hissini artırır ve dokunsal zevki doruk noktasına taşır.  

Noktalı prezervatifler, her iki partnerin de cinsel deneyimini zenginleştirmek için tercih edilebilir. Noktalar, penisin duyarlı bölgelerini uyarırken aynı zamanda vajinal ve / veya anal uyarılmayı da artırır. Bu şekilde cinsel ilişki sırasında daha fazla haz ve zevk yaşayabilirsiniz.

Gebelik riskini önlemek ve cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı kalkan oluşturmak için kullanabileceğiniz bu prezervatif çeşitleri de standart boyutta üretilirler ve takıp çıkarmada size kolaylık sağlarlar. Noktalı prezervatif olarak Durex Extreme ürünümüzü tercih edebilirsiniz.

Kabartmalı Prezervatif

Kabartmalı prezervatifler, cinsel deneyiminizi daha heyecanlı ve dokunsal olarak daha zengin hale getirmeniz için özel olarak tasarlanmış prezervatif çeşitlerinden bir diğeridir. Bu prezervatiflerin yüzeyinde kabartmalar ya da desenler bulunur. Bu kabartmalar, cinsel ilişki sırasında size ve partnerinize ekstra uyarım sağlar. Sürtünmeyi artırarak, dokunsal uyaranı artırır. Böylelikle cinsel ilişki sırasında partnerlere çok daha yoğun bir zevk deneyimi sunar.

Cinsel deneyimini zenginleştirmek isteyen herkesin tercih edebileceği kabartmalı kondomlar özellikle penisin duyarlı bölgelerini uyarır. Erkeği zevk noktasına ulaştırırken anal ya da vajinal uyarılmayı da artırır. Bu da ilişkinize ekstra heyecan ve eğlenceyi getirerek cinsel ilişki sırasında daha fazla haz almanızı sağlar. Kabartmalı prezervatif için Durex Intense tercih edilebilir.

Geciktirici Prezervatif

Cinsel birlikteliğin daha uzun sürmesini isteyenler için harika bir tercih olan geciktirici prezervatifler, erken boşalmayı önlemek için özel olarak geliştirilmiştir. Cinsel deneyimi uzatmak için tasarlanan prezervatif çeşitlerinin içerisinde, benzokain veya lidokain gibi lokal anestezik maddeler bulunur. Bu maddeler lokal anezteziktir, penisin ucunu uyuşturur. Penise uygulandığında hassasiyeti azaltır, daha az uyarılmasını sağlar ve boşalma süresini uzatır. Böylelikle erkekler daha uzun süreli bir cinsel deneyim yaşayabilir ve partnerleriyle daha fazla keyif alabilirler. Normal bir prezervatiften daha kalın üretilirken, orgazma ulaşma zamanını uzatır.  

Geciktirici prezervatifler, hem erkeklerin hem de partnerlerinin cinsel deneyimini kontrol etmelerine yardımcı olur. Daha uzun süren bir ereksiyon sağlar. Bu sayede daha doyurucu ve tatmin edici bir cinsel birleşme gerçekleştirebilirsiniz. 

İçerdiği kayganlaştırıcı krem ile geciktirici özelliğine sahip Durex Extrem ve Maraton koleksiyonu bu noktada size daha uzun performans vadeder. Standart boyuttaki geciktirici prezervatifler zahmetsizce takılıp çıkarılabilir, bu da cinsel deneyiminizde size kolaylık sağlar. İstek dışı hamileliğe karşı kalkan olur. Enfeksiyon ve bulaşıcı hastalık risklerine karşı da sizi ve partnerinizi korur.

Ekstra İnce Prezervatif

Daha doğal ve yakın bir cinsel deneyime hazır mısınız? Ekstra ince prezervatifler, doğal bir hissiyat sağlamak ve daha yoğun bir cinsel deneyim sunmak amacıyla özel olarak tasarlanmış prezervatif çeşitleridir. Standart prezervatiflere kıyasla çok daha ince bir yapıya sahiptir. Geliştirilmiş olan bu ince yapı, cinsel ilişki sırasında size daha fazla hassasiyet sağlar. Partneriniz ile aranızdaki teması zirveye ulaştırır ve doğal hissiyatı korur.

Ekstra ince prezervatifler, penisin doğal formunu takip ederek daha iyi bir uyum sağlar ve kayma veya sıkışma sorunlarını da önler. Böylece çok daha güvenli ve rahat bir cinsel deneyimi beraberinde getirir. Ancak standart kondomlardan daha ince olan bu prezervatifleri, daha dikkatli kullanmanız ve doğru kullanım metodlarını tavsiye edilir.

Daha yoğun bir cinsel deneyim isteyen partnerlerin tercihi Durex daha yakın his koleksiyonu ekstra ince prezervatif çeşitleri ile doğal hissi ve zevki doruğa çıkartır.

Lateks İçermeyen Prezervatif

Lateks kadın ya da erkeklerde birtakım alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Lateks alerjisi deride kaşıntı yapabilir ve şişlikler oluşturabilir. Bu belirtiler genellikle lateks malzeme ile temas halinde ortaya çıkar. Ayrıca kaşıntı, yanma ve döküntü de görülebilir. Bu cinsel birlikteliği de kötü etkileyebilir. Bu nedenle lateks alerjisi olan veya latekse karşı hassasiyeti bulunan bireyler, lateks içermeyen prezervatifleri gönül rahatlığıyla tercih edilebilir. Bu latekssiz prezervatif genellikle poliüretan veya poliizopren gibi alternatif malzemelerden üretilir, alerjisi olanlar için oldukça idealdir. 

Lateks alerjisi olan bireyler için de seçenekler sunan Durex Gerçek Dokunuş 10'lu prezervatifler lateks içermeyen bir seçenektir. Cinsel deneyiminizi daha keyifli hale getirmek için özel olarak üretilmiştir.   

Prezervatif Nasıl Seçilir?

Cinsel bir deneyimde, haz oranını artıran ve sağlığınızı önemseyen kondomları seçerken dikkat etmeniz gereken kriterler mevcuttur:

  • Öncelikle penisin boyuna uygun ölçüyü bulmanız gerekir. Küçük modeller, her iki tarafı da rahatsız edebilir. Büyük çeşitler ise spermlerin sızma riskini artırır. 

Prezervatif boyutları, seçim süreci üzerinde belirleyici bir rol üstlenir. Keyifli ve güvenli bir deneyim için uygun ürünü kullanmanız gerekir. Nominal genişlik ve ağız çapı hesaplanarak boyutu belirlenir. Paketlerin arkasında milimetre cinsinden yazılır. Penisin nominal genişliği ölçülerek doğru kondom boyutu tespit edilebilir. Penis çevre uzunluğunun 2'ye bölünmesiyle hesaplanan nominal genişlik baz alınır. Uluslararası standartlara göre belirlenen prezervatif boyutları şöyledir:

  • Büyük: 55 mm nominal genişlik ve 35 mm ağız çapı,
  • Orta: 52 mm nominal genişlik ile 33 mm ağız çapı,
  • Küçük: 49 mm nominal genişlik, 31 mm ağız çapı,
  • Extra Küçük: 48 mm nominal genişlik ve 29 mm ağız çapına sahiptir.
  • Penis ölçümü yaparak doğru bir seçim gerçekleştirebilirsiniz. Böylece, partneriniz ile rahat bir ilişki yaşayabilirsiniz. 
  • Alerjiniz varsa, ürün içeriğini öğrenip cildinize en uygun prezervatifi tercih edebilirsiniz.

Yüksek koruma oranına sahip olan ve güvenli bir cinsel deneyimin vazgeçilmezi olan bu kondomlar, doğru kullanılmadığı zaman istenmeyen sonuçlar yaratabilir. Prezervatiflerin koruma oranını büyük ölçüde azaltan nedenleri ise aşağıdaki gibi sıralayabiliriz: 

  • Prezervatifin aşırı dar ya da bol olması, 
  • Penisin tamamını kaplamaması,
  • Penis tabanına kadar çekilip yerleştirilmemesi,
  • Kalitesiz malzemelerden üretilen kondomların kullanılması,
  • Ambalajından çıkarılıp ters takılması,
  • Takmadan önce penisin vajinaya temas etmesi,
  • Açılırken zedelenmesi ya da yırtılması,
  • Yağ bazlı kayganlaştırıcıların ürün malzemesine zarar vermesi,
  • Yağ içerikli fitil ve ilaç solüsyonlarının kullanımına bağlı kondomun hasar görmesi,
  • Ereksiyon geçtikten sonra prezervatifin çıkarılması,
  • Kondomun çıkıp vajinaya düşmesi.

Prezervatif Kullanımında Püf Noktalar 

  • Prezervatifin doğru kullanımı, etkin koruma sağlamak için önemlidir. Prezervatifin paketini dikkatlice açmalı, havayı boşaltmalı ve yuvarlak ucu tutarak yerleştirmelisiniz. Ayrıca, cinsel ilişki sırasında prezervatifin kaymaması için doğru şekilde takıldığından emin olmalısınız.
  • Prezervatifleri uygun şekilde saklamak da önemlidir. Doğrudan güneş ışığına maruz bırakmamalısınız. Aşırı sıcak veya nemli ortamlarda muhafaza etmemelisiniz. Ambalajlarını hasar görmemiş bir şekilde, kuru ve serin bir yerde saklamalısınız..
  • Prezervatif kullanırken ekstra kayganlık sağlamak için su bazlı bir kayganlaştırıcı kullanabilirsiniz. Bu, prezervatifin kaymasını önler ve size daha konforlu bir deneyimin yolunu açar. Ancak, kullanacağınız kayganlaştırıcının prezervatifle uyumlu olduğundan emin olmalı ve yağ bazlı kayganlaştırıcılar kullanmaktan kaçınmalısınız. Bu prezervatifin zarar görmesine neden olabilir.
  • Prezervatifler kesinlikle tek kullanımlıktır. Her cinsel ilişkide yeni bir prezervatif kullanmak sağlığınız açısından oldukça önemlidir. 
  • Prezervatif kullanımı, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların ve istenmeyen gebeliklerin önlenmesi için önemlidir. Korunmasız cinsel ilişki risklerini minimize etmek için her zaman prezervatif kullanmaya özen göstermelisiniz. 

Kaynaklar

https://www.healthline.com/health/best-condoms-for-long-lasting#how-it-works

https://www.healthline.com/health/healthy-sex/condom-size-chart#how-to-measure

https://www.news-medical.net/health/Condoms-Advantages-and-Disadvantages.aspx

https://britishcondoms.uk/durex-comfort-xl-condoms.html

https://www.healthline.com/health/best-condoms-for-long-lasting#who-its-for

https://patient.info/news-and-features/which-types-of-condoms-are-best-for-preventing-pregnancy

BENZER İÇERİKLER

Durex ile Güvenli Seks Rehberi

Çoğumuzun cinsel hayatı var. Ancak bu cinsel yakınlığa özen ve sorumlulukla yaklaşmak çok önemlidir. Uygun korunma yö...
DEVAMINI OKUYUN