Erken boşalma cinsel ilişkiden önce ya da hemen sonra kontrolsüz bir şekilde boşalmaktır. Genelde iki tarafın da umduğundan kısa sürede gerçekleşir, dolayısıyla iki taraf da cinsel ilişkiden tatmin olamaz. Bu durum anksiyeteye neden olabilir, anksiyete de erken boşalmaya. Erken boşalma en sık görülen erkek cinsel bozukluk türüdür, hemen her erkek bundan en az bir kere etkilenir. Neyse ki tedavisi ve cinsel yaşam kalitesinin artırılması mümkün!

Erken boşalma sebepleri nelerdir?

Tam olarak bilinmese de araştırmalar sonucunda tahmin edildiği kadarıyla, erken boşalma sebeplerini ikiye ayırabiliriz; biri psikolojik sebepler, diğeri de biyolojik sebepler (Bazen de bu ikisinin kombinasyonu olabilir). Doktorlar ilk cinsel deneyimlerin daha sonra değiştirilmesi zor bir düzen yarattığına inanıyorlar. Bunların arasında yakalanma korkusuyla erken boşalmak zorunda kalmak ve uzun süre ilişkiye girilmediği için aşırı heyecanlanmak bulunabilir. Ayrıca ereksiyon olamama (iktidarsızlık), kaygı ve ilişki sorunları da erken boşalmada etkilidir. Biyolojik sorunlar arasında anormal hormon düzeyleri, anormal beyin kimyasal (nörotransmitter) düzeyleri, boşalma sisteminde anormal refleks etkinliği, bazı tiroit sorunları, prostat veya idrar yolu iltihabı, genetik özellikler ve nadiren ameliyat veya travmadan kaynaklanan sinir hasarı sayılabilir.

Erken boşalmayı önlemek için neler yapılabilir?

Bir rahatsızlığı tedavi etmenin anahtarı o bozukluğun sebebini bulmaktır. Doktorlar bile erken boşalmanın tam sebebini henüz tespit edemediler dedik ama erken boşalmayı önlemek ve daha kaliteli bir cinsel yaşama erişmek için yapabileceğiniz şeyler elbette var. Çok ağır olan ve kapsamlı bir tedavi gerektiren bir sebep yoksa birkaç basit denemeyle erken boşalmaya veda edebilirsiniz.

Öncelikle müjde: Düzenli seks yapmaya başladığınızda erken boşalma yaşama sıklığınız azalır. Cinsel ilişki sırasında rahatlama teknikleri veya dikkat dağıtma teknikleri de işe yarayabilir. (Ama dikkat edin, ereksiyonunuzu tamamen kaybetmeyin!) Ayrıca kendi kendinize veya doktorunuzun talimatlarıyla deneyebileceğiniz sık bırak yöntemi de işe yarayabilir.

Tabii birçok rahatsızlıkta olduğu gibi erken boşalmada da beslenmenize dikkat etmeniz ve egzersiz yapmanız gerekiyor. Sağlıksız besinler, alkol, tütün, uyuşturucular boşalmanızın kontrolünü kaybetmenize neden olabilir. Sağlıklı beslenmeyi düzenli bir egzersizle birleştirmeyi ihmal etmeyin. Kaslarınız kuvvetlendiğinde boşalma zamanınızın kontrolü de daha kolaylaşacaktır. Ayrıca Kegel egzersizleri de boşalmanızı daha uzatmanızı sağlayacaktır.

Daha uzun süreli ereksiyon için birtakım haplar da kullanılabiliyor. Ama bunlar için doktorunuza danışın çünkü kalp ve başka organlarda olumsuz etki yaratabilir veya istediğinizden çok daha geç bir sürede boşalmanıza neden olabilirler. Geciktirici kremler ve spreyler de boşalma süresini uzatmaya yardımcı olur. Prezervatifler de erken boşalmayı önlemekte kullanılabiliyor. Durex Uzayan Zevk prezervatifi içindeki geciktirici krem ile tam aradığınız ürün olabilir!

BENZER İÇERİKLER

Mastürbasyona Dair Bilmek İstediğiniz Her Şey

  Siz sordunuz, biz cevapladık: İşte mastürbasyona dair kapsamlı bir rehber... Küresel bir salgın var, arkadaşlarımız...
DEVAMINI OKUYUN

Erkekler İçin Mastürbasyon Tüyoları

Covid 19 salgını nedeniyle muhtemelen evde her zamankinden daha fazla vakit geçiriyorsunuz. Evde yapacak hiçbir şey ...
DEVAMINI OKUYUN