Birbirini seven iki insan, aşklarını ve bu aşka bağlılıklarını evlilikle taçlandırırlar. Beraber çıktıkları yeni maceralarında birbirlerine karşı hissettikleri sevgiyi ve evliliklerini taze tutan, renklendiren ve canlandıran en önemli unsurlarından biri ise cinselliktir. Birlikte olduğunuz ve hayatınızı beraber geçirmek istediğiniz kişi, ona karşı hissettiğiniz aşkı kabartıp içinizde duyduğunuz arzuyu körüklediğinde bu özel geceye hazırsınız demektir. Ancak bu geceyi en doğru şekilde yaşamak da oldukça önemlidir.

Rahatlayın

İlk gece, çiftlerin yuva kurduklarında en çok stres yaptıkları durumlardan birisidir. “Gerdek gecesi gelip çattığında ne yapacağım” korkusu, evliliğin en tatlı geçmesi gereken ilk günlerine gölge düşürebilir. Unutmamak gerekir ki evlilikte ilk gece, sadece kadın için değil, erkek için de stresli olur. Çift olarak birbirinizi uzun bir süredir tanıyor olsanız da karşı tarafın bedeni ile ilk defa tanışmak ve kendinizi ona ilk defa sunmak, tedirginlik hissetmenize neden olabilir. Aslında, hissedeceğiniz çekingenlik, stres ya da heyecan gibi duygular oldukça doğal duygulardır. Halbuki gevşemeli, rahatlamalı ve böylesi duyguların tadını çıkarmalısınız. Hissettiğiniz tedirginlik verici duyguların aslında tatlı heyecanlar olduğunun farkına varıp kendinizi rahat bıraktığınızda, eşinizle aranızdaki uyumu yatakta da kolaylıkla yakalarsınız.

Konuşun

İletişim, sağlıklı bir cinsel hayatın anahtarıdır. Cinselliği zihninizde bir soruna dönüştürüp kafanızdaki sorulara kendi kendinize cevaplar bulmaya çalışmamalısınız. Aklınızdaki soruları kendinize saklamayıp eşinizle konuşabilirsiniz. Çekincelerinizi belirtebilir ve kafanızdaki soru işaretlerini konuşarak çözme yoluna gidebilirsiniz. Elbette sadece konuşan taraf değil dinleyen taraf da olmak gerekir. Birbirinize karşı dürüst ve açık sözlü olur, sır saklamadan gerçek düşüncelerinizden bahsederseniz, gevşemek konusunda da sorun yaşamazsınız.

Öğrenmeye açık olun

Gerdek gecesi yapılacaklar hakkında kulaktan dolma bilgilere güvenmemek gerekir. Sağlık hizmetleri veren bir kuruluştan ya da en basit yöntemle bir eczaneden ilk gece ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenmekten çekinmeyin. Sağlıklı ve güvenli bir cinsel ilişkinin nasıl olması gerekeceği ile ilgili dersinizi çalışın. Hatta öğrendiğiniz yeni şeyleri partnerinizle paylaşın ve mutlaka korunun.

Ekstra duyarlılık sağlayan, ekstra ince Durex Yok Ötesi ile aranıza sınır koymadan ilk gecenizin tansiyonunu yükseltebilir; geciktiricili etkisi ile Durex Maraton’u tercih ederek, birbirinizi bambaşka yönlerinizle tanıdığınız ilk gecenizin hiç bitmemesini sağlayabilirsiniz.

Bedeninizi tanıyın

Ayaklarınızı yerden kesecek ve sizi anın heyecanına sürükleyecek bir cinsel deneyim yaşamanın yolu, bedeninizi tanımaktan geçer. Hoşunuza giden noktaları, sınırlarınızı ve sınır tanımadığınız alanları öğrenmeye çalışın. Doğru hamlelerin neler olduğunu çözdüğünüzde, cinsellik en saf hali ile size keyif vermeye başlayacaktır. Kendi bedeninizi partnerinizle birlikte keşfe çıkmanın bile tek başına bir macera olacağını ve evliliğinizi renklendireceğini de unutmayın.

İlk cinsel ilişki mutlaka acı veren bir deneyim olmak zorunda değildir. Vajina yeteri kadar uyarıldığında ve kayganlaştığında birlikteliğiniz kolay ve ağrısız olacaktır. Bu noktada iş partnerinize düşer. Rahatlamanız, kendinizi o anın akışına bırakmanız ve hem partnerinizin hem de sizin zihinsel olarak ilk deneyiminize odaklanmanız gerekir. Bu konuda uzun bir ön sevişmeyi size yardımcı olabilir.

Doğru pozisyonun önemi

İlk gece pozisyon tercihi de oldukça önemlidir. Gerdek gecesi pozisyonları doğru seçildiğinde, ilk gecenizi sorunsuz ve ağrısız bir şekilde geçirirsiniz. Erkeğin üstte olduğu misyoner pozisyonu bu gece için en uygun pozisyonlardan biridir. Bu pozisyonda nazik ve yavaş hareketler birlikteliğinizi kolaylaştırır. Üstelik birbirinizi görmenize ve yönlendirmenize de imkan sağlar.

Göz temasını kaybetmeyeceğiniz pozisyonları, gerdek gecenizin baş tacı etmekten çekinmeyin. Yüz yüze bakmak güvende hissetmenizi, iletişim kurarak birbirinizi yönlendirmenizi sağlar. Benzer nedenlerden ötürü, kadının üstte olduğu pozisyonlar da bu gece için idealdir. İletişiminizi kaybetmeden birbirinize güvendiğinizde, mutlu bir cinsel hayatın şifresini daha ilk gecenizden çözebilirsiniz.

BENZER İÇERİKLER

Mastürbasyona Dair Bilmek İstediğiniz Her Şey

  Siz sordunuz, biz cevapladık: İşte mastürbasyona dair kapsamlı bir rehber... Küresel bir salgın var, arkadaşlarımız...
DEVAMINI OKUYUN

Erkekler İçin Mastürbasyon Tüyoları

Covid 19 salgını nedeniyle muhtemelen evde her zamankinden daha fazla vakit geçiriyorsunuz. Evde yapacak hiçbir şey ...
DEVAMINI OKUYUN