İlk cinsel ilişki nasıl olmalı sorusuna verilebilecek genelgeçer bir cevap bulmak çok mümkün değil aslında. Çünkü herkesin “ilk”i kendi deneyimine özel.  Bu yazıda, sizler için ilk cinsel ilişkinin en önemli yönlerinden bazılarını, bunun yanı sıra yaşayacağınız deneyimi sizin için daha keyifli ve tatmin edici hale getirebilecek bazı yararlı tavsiyeleri ele alacağız. Gelin bakalım ilk cinsel ilişki nasıl olur?

İlk Cinsel İlişki

Bütün bireyler kendi eşsiz bedenleri ve düşünce dünyaları sayesinde çevresini anlamlandırır ve beklentilerini belirler. İşte tam da bu sebeple “ilk cinsel ilişki nasıl yaşanmalı?” sorusu her birey için farklı ve özel şekilde cevaplanmalıdır. Ancak tabii ki temelde dikkat edilmesi gereken bazı durumlar mevcut. Rıza, açık iletişim, gerektiğinde ara verebilmek ya da tamamen durmak ve korunmak gibi.  Bu deneyimi yaşarken ihtiyaçlarınız, istekleriniz ve beklentileriniz hakkında partnerinizle iletişim kurabilirseniz, her ikinizin de bu durumda kendinizi güvende, değerli ve rahat hissetme olasılığınızı artırabilirsiniz.

İlk Gecede Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Size yabancı veya çok tahrik edici bir ortamdayken ya da yeni bir partnerleyken cinsellik için acele etmek kolaydır. İlk gece, kendiniz ve partneriniz için biraz zaman ayırın ve her ikinizin de duruma uygun bir hızda hareket edip etmediğini kontrol edin. Cinsellik söz konusu olduğunda, hiçbir yaklaşımın diğerine üstünlüğü yoktur ve her birey, kendisi için eşsiz bir deneyim yaşayacaktır. Partnerinizle herhangi bir cinsel birliktelik yaşamadan önce, onun anatomisine aşina olmanız, bunun yanı sıra onunla ilgili beklentileriniz ve kısıtlamalarınız hakkında konuşabilmeniz önemlidir. Bu, ikiniz arasındaki güven ve yakınlığın artmasına katkıda bulunacaktır. Ayrıca yaşayacağınız birlikteliğin tatsız veya acı verici olma olasılığını azaltmaya yardımcı olabilir.

İlk Cinsel İlişki Her Zaman Ağrılı Mıdır?

İlk ilişki sonrası ağrı, kanama veya genel bir rahatsızlık hissi gibi bir miktar sıkıntılar yaşanması doğal bir durumdur. Bunun nedeni, vücudun daha önce hiç yaşamadığı değişikliklerden geçmesidir. Öte yandan, bu rahatsızlık ve tolare edilebilir ağrı sadece anlık bir şey olmalıdır. Eğer ki geçmeyen bir rahatsızlığınız veya durmayan kanamanız varsa, mümkün olan en kısa sürede tıbbi yardım almalısınız. Kadınlarda hissedilen rahatsızlığın en yaygın nedenlerinden biri seksin kendisiyle ilgili endişedir, vajinal kasların spazmına yol açabilir ve penetrasyonu zorlaştırabilir veya imkansız hale getirebilir. Pozisyonları değiştirmek, sakinleşmek veya partnerinizden penetrasyon derinliğini azaltmasını istemek, bu sorunu aşmanın iyi yollarıdır. Bu noktada partneriniz gevşemenize izin verecek kadar sabırlı ve özenli olmalı. Acele etmeden ilermek iyi bir seçenek olacaktır. Erkeklerde ise penis, vajinal ilişkinin sürtünmesinden dolayı zaman zaman tahriş olabilir. Ancak, kayganlaştırıcı kullanmak bu konuda yardımcı olabilir ve rahatsızlığı azaltır. Cinsel ilişki sırasında penisinizde veya testislerinizde sürekli ağrı varsa bir şeyler ters gidiyor olabilir. Bununla karşılaştığınızda durmayı deneyin. 

İlk Cinsel Deneyimde Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlk cinsel karşılaşmanızı daha keyifli ve rahat hale getirebilecek bir yardımcı araç da kayganlaştırıcıdır. Kayganlaştırıcılar, rahatsızlığı hafifletme ve penetrasyonu kolaylaştırma kapasitelerine sahip olduklarından, özellikle cinsel aktivite sırasında kuruluk veya ağrı yaşayan kişiler için yararlıdır. Bazıları su bazlı, bazıları silikon bazlı ve bazıları da yağ bazlı olan çok çeşitli kayganlaştırıcılar mevcuttur. Keyifli bir cinsel birliktelik için hem sizin hem de partnerinizin isteklerini karşılayan bir ürün bulmak için araştırma yapmak gerekir. Ancak, bu kriterlerin her ikisini de karşılayan bir ürün seçmek çok önemlidir.

İlk cinsel karşılaşmanız için hazırlanmaya gelince, yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri, doğum kontrolüne erişiminiz olduğundan ve cinsel yolla bulaşan hastalıklara (STD'ler) karşı korumaya sahip olduğunuzdan emin olmaktır. Her ihtimale karşı her zaman elinizin altında bir prezervatif bulundurmalısınız, ancak tek bir paketi çok uzun süre saklamak ürünün malzemesinin çekmesine ve hatta mikroskobik deliklerin oluşmasına neden olarak prezervatifin kullanılmaz hale gelmesine neden olabilir. Modern prezervatifler doğru kullanıldıklarında partner tarafından fark edilmeden tam tatmin sağlar. Hamileliği ve cinsel yolla bulaşan hastalıkları önlemedeki etkidir. Sağlığınız her zaman sizin önceliğinizdir. Dolayısıyla kadınlar da sağlıklarını korumak için prezervatif satın almaktan çekinmemelidir.

İlk Seks Deneyimi Özel Hissettirmeli Mi?

Olaydan ne bekleyeceğiniz konusunda endişeliyseniz veya emin değilseniz, güvendiğiniz bir arkadaşınızla veya aile üyenizle ilk cinsel karşılaşmanız hakkında sohbet etmek iyi olabilir. Bu kişi yakın bir arkadaş, aileden biri veya bir sağlık uzmanı olabilir. Size yardım edebilir, bilgi sağlayabilir ve sizi doğru yola yönlendirebilirler. İlk cinsel ilişki sonrası partnerinizle deneyiminiz hakkında konuşmak isterseniz bundan çekinmeyin.

Sonuç olarak, fiziksel sağlığımızı korumak ne kadar önemliyse, ruh sağlığımızı da korumak o kadar önemlidir. Akran baskısı ya da partneriniz öyle yapmanızı istediği için değil, sadece kendinizi rahat hissediyorsanız biriyle birlikte olmalısınız. Cinsel deneyiminizi ne zaman ve ne şekilde yaşayacağınıza karar vermek için aceleniz yok, bu yüzden acele etmeyin. Hazır hissettiğinizde deneyimleyin.

İlk Cinsel İlişkide Kanama Olur mu?

İlk cinsel ilişki sonrası kanama olabilir de olmayabilir de. Kanasanız bile, kanama aşırı olmayacaktır. Yaşayabileceğiniz kanama, menstrüasyona kıyasla çok çok azdır. Eğer dayanılmaz bir acı hissettiyseniz, bunun nedeni, alışılmadık penetrasyon hissine tepki olarak kaslarınızın gerilmesidir. Stres seviyenizi düşürerek veya durarak acıyı hafifletebilirsiniz.

İlk Cinsel İlişki İçin En İyi Pozisyon Hangisidir?

Bireylerin cinsel tercihleri biraz farklılık göstermektedir. Bu nedenle, eşinizle açık iletişim hatlarına sahip olmanız ve onu neyin mutlu ettiğini öğrenebilmeniz için onu aktif olarak dinlemeniz çok önemlidir. Çok sayıda seks pozisyonu olduğundan hangisini tercih edeceğiniz konusunda kararsız kalabilirsiniz ki bu çok doğaldır. 

Bu noktada misyoner pozisyonu çoğu çift tarafından ilk cinsel deneyimde tercih edilebilecek en rahat ve kolay pozisyon olarak sayılır. Erkeğin üstte olduğu bu pozisyonda kadın bacaklarını yatay olarak aralayıp sırt üstü uzanır. Hem kadının hem de erkeğin hareket alanı için en klasik ve en konforlu seks pozisyonlarından birisidir.

İlk Sekste Orgazm Olur muyum?

Herkes ilk cinsel karşılaşmasında orgazm deneyimi yaşayamaz. Bu gözden kaçırılmaması gereken bir gerçektir. Cinsel aktivitede bulunmanın amacı sadece orgazm durumuna neden olmak değildir; daha ziyade, her bir katılımcı için zevkli ve benzersiz bir deneyim sunmaktır. Orgazm konusu ilk cinsel ilişkinizde biraz ince bir yerde konumlanabilir. Erkeklerde ilk ilişki esnasında orgazm yaşamak daha yaygınken kadınlarda o kadar da yaygın olmayan bir durumdur. Bu durum, cinsellik hakkındaki sosyo-kültürel mitler, kadın ve erkek bedenlerindeki çalışma prensiplerinin farklılığı ve partnerlerin hissettiği rahatlık oranına göre birçok nedene bağlanabilir. Ancak orgazm olmak seksin tek amacı değildir. Evet seksin, en tepe noktası orgazm ancak iyi seksi, orgazm olup olmamak belirlemez. Dolayısıyla ilk cinsel deneyiminizi paylaşacağınız partnerinize orgazm olma/olmama bağlamı üzerinden yaklaşmamakta fayda var. Seks korunmalı, rızalı ve açık iletişimli yapıldığında her zaman çok güzeldir. Orgazm olmasanız bile…

Cinsel aktivite sırasında veya ilk cinsel ilişki sonrası herhangi bir ağrı veya rahatsızlık hissederseniz, durmalısınız. Vajina içinde penis ilişkisinin yanı sıra oral seks, mastürbasyon ve fiziksel temas dahil olmak üzere cinsel tatmin ve orgazm elde etmenin birçok yöntemi olduğunu unutmayın. Seks yapmanın "doğru" bir yolu yoktur; bunun yerine, "iyi seks" sizin ve partnerinizin en tatmin edici bulduğu yöntemdir.

BENZER İÇERİKLER

Mastürbasyona Dair Bilmek İstediğiniz Her Şey

  Siz sordunuz, biz cevapladık: İşte mastürbasyona dair kapsamlı bir rehber... Küresel bir salgın var, arkadaşlarımız...
DEVAMINI OKUYUN

Erkekler İçin Mastürbasyon Tüyoları

Covid 19 salgını nedeniyle muhtemelen evde her zamankinden daha fazla vakit geçiriyorsunuz. Evde yapacak hiçbir şey ...
DEVAMINI OKUYUN