Benzeri olmayan zamanlardan geçiyoruz, insanlarla temas etme isteğimiz kursağımızda kalıyor – tabii beraber yaşadıklarımız hariç. İlişkinin hangi aşamasında olursanız olun, partneriniz ile birlikte karantinadaysanız, kesin olan tek bir şey var: Yepyeni sınırlar içindesiniz. 

Beraber eve tıkılıp kalmak çok net endişeler uyandırabilir, fakat aynı zamanda daha zengin bir iletişim ve daha iyi bir seksin kapısını da aralar. Bu zamanı tutkularınızı yeniden keşfetmek için değerlendirmeye ne dersiniz?

Her gün evdeyiz, dolayısıyla karantinayı hislerinizi keşfetmek için bir fırsat olarak görüp ilişkinizi geliştirmek istemez misiniz? Durumunuz ne olursa olsun, dünyanın geri kalanı ile aranıza sosyal mesafe koymanız, yanınızdaki kişiye odaklanmak veya onunla iletişiminizi güçlendirmek için size eşsiz bir seçenek sunuyor.

 

  1. Nazik olun

Kaygı [1] şüphesiz ki cinsel dürtülerinizi etkileyecektir. Bunu hepimiz yaşıyoruz. Dolayısıyla herkesin gergin olduğu küresel bir salgın sırasında keyifsiz olmanız oldukça normal. 

Önerimiz: Ufak ufak başlayın. Küçük samimiyet göstergeleri, birbirinizi yatak odasında keşfetmeye açılan sır dolu bir kapıdır. 

İlgi duyduğunuz bir hobiyle uğraşarak ya da çevrimiçi bir kursa katılarak birlikte zaman geçirmeye çalışın.

Partnerinize yatakta kahvaltı keyfi yaşatın (Çocuklarınız mı var? Onlar uyuduktan sonra yatakta piknik şeklinde bir akşam yemeğine ne dersiniz?) ya da partnerinize tatlı notlar yazarak onları evin herhangi bir köşesine bırakın… 

Bize değer verildiğini hissettiğimizde cinsel dürtülerimiz de harekete geçer. Kusursuz bir cinsel yaşam saygıyla başlar; bu yüzden partnerinizle ilgilenin ve aynı zamanda onun da sizinle ilgilenmesini sağlayın. Bize güvenin, bunun ilişkinize çok yararı dokunacak.

 

  1. Çocuklu çiftler, planlama yapın

Karantinada planlı ve rutin bir akışa sahip olmak önemli; nitekim hepimiz normal olanı korumak istiyoruz. Çocuklu çiftler içinse diğer sorumluluklar ile birlikte bir de evde eğitim ile cebelleşmek, zor olanı kısa sürede öğrenmek için bir fırsat sunuyor. 

Hem yalnız hem aileyle hem de partnerinizle beraber geçireceğiniz zamanlar için detaylı bir planlama yapmak her bir aktiviteden eşit şekilde keyif almanızı sağlamaya yardımcı olur. Bu anların keyfini sonuna kadar çıkarmak için hem kendinize hem de partnerinize bir fırsat tanıyın. Muhtemelen ailece yapılacak faaliyetler için birkaç gün ayırmışsınızdır; partnerinizin ya da sizin çocuklarla ilgilendiği, diğerinin ise çalışmaya odaklandığı birkaç saat hep vardır. 

Flörtleşmek, partnerinizle ilgilenmek de bu takvimde diğerleri kadar önemli bir yer kaplamalı. Cuma akşam olduğunda çocuklarınızla harika bir film gecesi organize edin. Sonrasında da partnerinizle ikinizin de sonuna kadar hak ettiği bir geceye hazırlanın.

 

  1. Beklenti oluşturmak için çalışma alanlarınızı ayırın

Evinizde partnerinizle ayrı çalışacak kadar geniş bir alana sahipseniz, gün içinde birbiriniz arasına mesafe koyun. Gerçekten işe gidiyormuş gibi davranabilirsiniz. 

Çocuklu çiftler; siz de çocuklarla hanginizin ne zaman ilgileneceği konusunda netleşin. Bu, daha sonra yaşayacağınız romantik anları daha heyecanlı kılacaktır. 

Cinsel beklentiler taze ilişkilere özel değildir; hepimiz beklentiler ile heyecan duymayı hak ediyoruz. Dolayısıyla kendimize o ayrıcalığı verebilmemiz önemli. Tutku dolu randevu geceleri düzenleyin. Beraber film izleyin, yemek yapın veya yürüyüşe çıkın; ne yaparsanız yapın, telefonunuzu kapalı tutun ve sevdiğiniz ile kaliteli zaman geçirmeye odaklanın.

 

  1. Masaj yapmayı öğrenin

Küresel karantina şüphesiz ki tempomuzu değiştirdi, artık dikkatiniz dağılmadan flört edebilirsiniz. Hazır zamanınız varken, size ve partnerinize yarar sağlayacak bir beceri kazanmaya ne dersiniz? Masaj [2] yalnızca sağlığınızı korumakla kalmaz, aynı zamanda temassal ve şehvetlidir. 

Karantinanın avantajı bir şeyleri kendi tempomuza çekebilmektir: Masaj uzmanı olmayabilirsiniz, bunu sakın dert etmeyin; sabırlı olun ve kendinize nazik davranın. Kısa zamanda gelişim gösterdiğinizi göreceksiniz.

Bazen düşüncelerimizi ve hislerimizi ifade etmekte zorlanırız, masaj yaparak dokunmaya odaklanabilir, sözcüklere gerek kalmadan partnerinizle iletişim kurabilirsiniz. Onu dikkatle okşayın, bedeninin buna tepkisini dinleyin; rahatlatıcı bir müzik, mumlar, masaj jelleri ve yumuşak dokunuşlar doğru atmosferi oluşturmak için olmazsa olmaz.

 

  1. Duygusal ihtiyaçlarınızı yazın

İzolasyon monotonluğunun tam ortasında şehvet ve nefsiniz için zaman ayırın demek kolay dediğinizi duyar gibiyiz. Birlikte yaşamak, 7/24 iletişim halindesiniz demek. Bu da aranızdaki sınırlara her zamankinden daha çok ihtiyacınız olduğu anlamına geliyor. Maalesef Koronavirüsün neden olduğu karantina ortamında bu sınırlar kolayca yok olabiliyor. 

Öncelikle cinsel anlamda açık sözlü olmak her iki tarafın da güvende hissetmesi ile başlar; yani doğru ortamı sağlamak birbirinizin fantezilerini kusursuz bir şekilde keşfetmek için oldukça önemlidir. Partnerinizle konuşun ve duygusal ihtiyaçlarınızın bir listesini oluşturun. Belki onun daha çok tek başına geçirecek zamana ihtiyacı vardır; belki sizin biraz şefkate ihtiyacınız vardır. Bu iletişim hatlarını açık bırakmak her ikinizin yararına olacaktır.

 

  1. Cinsel arzularınızı dile getirin

Yavaş yavaş baştan çıkarmanın keyfine varın. Çünkü izolasyon sadece yapmakta olduğunuz seksi artırmak için bir fırsat değil, yapmak istediğiniz seksi keşfetmek için de bir fırsat... Bu da kendinizi tanımakla başlar. Cinsel ilişkinizi alevlendirmek için neye ihtiyaç duyduğunuzu partnerinizle konuşun. 

Eğer bu gözünüzü korkuttuysa, ona gizli zevklerinizi anlatan bir mektup yazabilirsiniz. Bu, gizli tutkularınızı yüz yüze ifade ederken duyabileceğiniz utancın üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır.  Bunun hem kendi bedeninizi hem de partnerinizin bedenini keşfetmekle alakalı olduğunu unutmayın.

Uzun süredir birlikte olan çiftler ve çocuğu olanlar da ilişkilerinde başka bir cinsel yön keşfederek karantinanın tadını çıkarabilir. Eşi benzeri olmayan zamanlardan geçiyoruz; günlük rutinlerimiz kaybolup gitti. Bu fırsatı bambaşka karakterlere bürünüp arzularınızı keşfetmek üzere değerlendirin. 

Mesela uzun zamandır denemeyi düşündüğünüz Durex Intense Little Devil veya daha önce kullanmadığınız bir kayganlaştırıcıyı deneyebilirsiniz. İlişkinize renk katmak için partnerinizle konuşun, şimdi tam zamanı... (Çocukların uyuduğundan emin olun!)

 

  1. Seksi sadece birleşme olarak görmeyin

Orgazm için cinsel birleşme şart değil. Kalbinizi heyecandan uçuracak başka onlarca yol var. Toplumun cinsel deneyimin nasıl olması gerektiğine dair yarattığı algıya boyun eğmeyin. Cinsel ilişki her şeyden önce partnerinizle bir bağ kurmaktır, her zaman orgazmla bitmek zorunda değildir. 

Öncelikle ön sevişmenin herkes için farklı olduğunu unutmayın, partnerinizle ikinizi de heyecanlandıracak yollar arayışına girin. Yaptıklarınız işe yaramıyorsa da kendinize çok yüklenmeyin. Karantina farklı deneyimler için bize gerekli tüm zamanı sunuyor, pes etmeyin!

 

  1. Ön sevişmenin hazzını keşfedin

İster evli olun ister bir aydır birlikte, ön sevişme daima tutukluluğu azaltır, zevki artırır ve sonunda cinsel bir birleşme olmasa dahi daha çok yakınlık sağlar. Öpüşmek [3] stresi azaltmaya yardımcı olur, yani haberler ve manşetlerden bunalmışsanız uzun ve yavaş bir sarılma ile işe koyulun. 

Yemek işleri renklendirmek için ilginç bir yol olabilir; birbirinizin bedeni üzerinden çikolata yalamaya ya da buz küpleri gibi daha soğuk şeyler deneyimlemeye ne dersiniz? Eğer bu fikir sizi pek açmadıysa, kayganlaştırıcıları da deneyebilirsiniz. 

Partnerinizin gözlerini bağlamak (kravat veya yumuşak kumaşlar da olabilir) gibi duyusal oyunlar da belirli duyuları harekete geçirerek uyarılma durumunuzu artırır.

 

  1. Sırada oral seks var

Ve tabii oral seks. Her şey sırayla; prezervatif kullanmak gibi uygun güvenlik önlemlerini almayı ihmal etmeyin. Herkes farklı şeylerden hoşlanır, her vericinin farklı teknikleri vardır. Bu yüzden orgazma ulaşmak için iş birliği yapın. 

İletişim kurmak önemlidir; sizin hoşunuza gidenleri ona söyleyin, başarıya ulaşamayan hamlelerden de bahsedin. Partnerinize birkaç farklı şey denemeyi önerin, tabii ki bundan memnun olacaksa... Bu noktada ikinizin de zevk alması çok önemli.

 

  1. İkiniz de orgazmı hak ediyorsunuz

Usulca ilerleyip kendinizi ya da partnerinizi orgazmın doruklarına çıkararak şiddetli bir hazzın tadını çıkarabilirsiniz. İletişimi kesmediğiniz müddetçe, oral seks bunu test etmek için mükemmel bir yol. 

İlk olarak neyden hoşlandığınıza karar verin ve daha sonra partnerinizle birlikte hareket ederek orgazmın doruklarına çıkın ve zirveye ulaşana dek yaptığınızı tekrarlayın.

 

  1. Beraber duş alın

Birlikte duş alarak ten tene temasın tadını çıkarın. Bu günlük rutininizi başka bir hazırlığa gerek duymadan tutkulu bir ön sevişmeye çevirmek için harika bir fırsat. Birbirinizi nazik dokunuşlarla yıkamaya başlayın, en hoşlandığınız hamleleri yapmaktan çekinmeyin. Deneyimlemek için can attığınız cinsel deneyimleri birlikte test edin.

 

  1. Evinizin her köşesini keşfedin

Küresel karantina ve korona dışarıya çıkmaya el vermiyorsa, evinizin her köşesini keşfetmenin tam zamanı. Yatak odanız dışında seks yapma teklifiyle giderek partnerinizi şaşırtın. Banyo gibi tahmin edilebilir bir şey ile başlayın, sonrasında mutfak gibi daha cüretkâr yerlere geçin. 

Bazı uzmanlar [4] cinsel aktivite için bir oda ayırmanın sürekli beklentilerimizi canlı tuttuğunu ve zevkin doruk noktasına çıkarken fırsatları katladığını söylüyor. Tabii ki çocuklu bir çiftseniz ya da bir ev arkadaşıyla yaşıyorsanız bir seks odasına sahip olmanız pek gerçekçi ya da mümkün değil. 

Bu durumda yatak odanızın tutkulu bir seks odasına dönüştürün. Fark burada ortaya çıkıyor. Lüks dokunuşlar, hoş bir aydınlatma ve seks oyuncakları odanızı daha şehvetli bir alana dönüştürür. Böylece moda girip haberleri unutabilir, fiziksel dokunuşlara odaklanabilirsiniz.

Aslında bir ilişkide olup olmadığınızın bir önemi yok, kendi temponuzda gitmek burada en önemli şey. Kendinizi rahat hissedin ve denemek istediğiniz şeyleri denemeye başlayın. İletişim iyi bir seksin temelidir, bu yüzden iletişimi asla kesmeyin. 

Karşılıklı rızanın bir ilişkinin olmazsa olmazı olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Belirsiz durumlarda olmamıza rağmen, bir şeylere tutunma seçeneğimiz olduğu için bu anın keyfini çıkarmaya odaklanın; kendinizin ve partnerinizin cinsel dürtülerini keşfedin.

Seks ve koronovirüs hakkında sıkça sorulan soruları okumak için hemen tıklayın.

Uyarı:

İçinizden biri hafif olsa dahi herhangi bir semptom gösteriyorsa, eviniz içinde ve dışındaki faaliyetlerde sosyal mesafeye dikkat etmeli ve ülkenizde geçerli kurallara uymalısınız. Başkaca sorunlarınız ya da tıbbi öneriler için lütfen aile hekiminize danışınız.

 

Kaynakça:

[1] Jamie Friedlander - What’s a Bigger Orgasm Killer? Anxiety or Anti-Anxiety Medication?

[2] Amanda MacMillan - Do This for a Better Relationship (and Less Stress!)

[3] Adrienne Santos-Longhurst - 38 Things to Know About Sex and Foreplay

[4] Emine Saner - Get another room! Should you have a dedicated sex den in your home?

BENZER İÇERİKLER