Vajina bir cinsel organdır, aynı zamanda bir kadının en özel yeridir. Öyleyse vajina ile ilgili sırlar nelerdir? İşte vajina hakkındaki sırlara bir giriş.

Sır 1: Düzenli seks vajinayı daha sağlıklı yapar

Düzenli seks yalnızca kadınları daha genç göstermekle kalmaz, aynı zamanda vajinayı da daha sağlıklı yapar. Seks yapmak vajina kaslarınızı çalıştırmaya yardımcı olur, böylece onun sıkılığını korur. Ayrıca bir kadın seks öncesi heyecanlanma nedeniyle bol miktarda servikal mukus salgılarsa vajina seks sırasında kolay kolay acımaz.

Sır 2: Vajina cinsel uyarı sırasında “esner”

Normal koşullarda bir vajinanın ortalama uzunluğu 8,5 cm ile 12 cm arasında değişir. Vajina, seks ile uyarıldıktan sonra normal uzunluğunun iki katına kadar esner. Aşağıda Ne var? En İyi Arkadaşınız Olsaydı Jinekoloğunuza Soracağınız Sorular kitabının yazarı ve bir jinekolog olan Dr. Lissa Rankin, seks öncesinde yeterli ön sevişmenin, vajinanın “boyutunu” büyütebildiğini ve cinsel isteği sürekli olarak arttırdığını önerir.

Sır 3: Vajina aynı zamanda kırışır

Siz yaşlandıkça vajina aynı zamanda kırışır. Düşen östrojen seviyesi vajina dudaklarının yeterince kalın olmamasına sebep olur. Ayrıca, yağ yastığı körelmesi ve kollajen kaybı dudakların günden güne sarkmasına ve kırışmasına sebep olur. Bunlar normal fizyolojik değişikliklerdir ve cinselliğe etkileri yoktur.

Sır 4: Orgazm sırasında kadın boşalması büyük ihtimalle gerçekleşir

Bu, deneyimle elde edilen bir beceridir. Vücudun mekanizmasını anladıysanız orgazm sırasında kadınların boşaldığı gerçeği size şaşırtıcı gelmeyecektir. İdrar yolu etrafında birçok bez vardır. Özellikle ön vajina duvarı uyarıldıktan sonra bezler sıvı salgılar. Bezler, damarlar, sinirler ve süngerimsi yapıdan meydana gelen kısma “kadın prostatı” adı verilir.

Sır 5: Her kadında kızlık zarı yoktur

Bazı kadınlar kızlık zarı olmadan doğmuş olabilirler. Bazı kadınların kızlık zarı ise çok kalın olabilir ve kızlık zarının alınması için ameliyat gerekebilir. Genellikle kızlık zarı kolaylıkla hasar görür çünkü dış vajinal açıklığı kısmen kapatmaktadır. Örneğin spor yapmak veya tampon kullanmak kızlık zarını bozabilir.

BENZER İÇERİKLER

Erkekler İçin Mastürbasyon Tüyoları

Covid 19 salgını nedeniyle muhtemelen evde her zamankinden daha fazla vakit geçiriyorsunuz. Evde yapacak hiçbir şey ...
DEVAMINI OKUYUN

Kadınlar İçin Mastürbasyon Tüyoları

  Mastürbasyonun nasıl bu kadar heyecan verici olduğunu anlamakta zorlanıyor musunuz? Sizde bir tuhaflık yok; birçok...
DEVAMINI OKUYUN