Seks 101: İlk Cinsel Deneyim Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

SEKS 101: İLK CİNSEL DENEYİM HAKKINDA BİLMENİZ GERKEN HER ŞEY

Hayatta duyguların kelimelerle ifade edilemediği ve “Anlatılmaz yaşanır” denerek geçiştirilen birçok an var. Seks de bunlardan biri; ancak geçiştirilemeyecek kadar önemli. İlk cinsel deneyim için kafanızdaki deli sorulara cevap arıyorsanız, doğru yerdesiniz! 

İlk seks deneyimini paylaşacağınız kişiyle ortak beklentiler taşıdığınıza emin olmalısınız. İlişkiye nasıl girilir meselesinden ilk gece korkusuna kadar her sorunun cevabı iletişimde gizli. Bu sebeple, partnerinizle konuşmaktan kaçınmayın. 

İlk Cinsel Deneyimle İlgili Merak Ettiğiniz 5 Soru

Cinsellikte zevkler ve deneyimler farklı olsa da bazı sorular hiç değişmiyor. İşte cevabını merak ettiğiniz o sorular:

  • İlk seks deneyimi özel hissettirmeli mi?

Bazı insanlar ilk ilişkinin özel olmasını isterken, bazıları büyük anlam atfetmeye değer görmüyor. Bu tamamen sizin bakış açınızla ilgili bir durum. İlk seksinizde özel hissettirmesi gereken şey, ilişkiye girmenin nasıl bir his olduğunu keşfetmeye ve bunu kiminle yapmak istediğinize karar vermiş olmanızdan ibaret. Partneriniz de aynı şekilde düşünüyorsa ve karşılıklı rızalar da alınmışsa geriye yepyeni hazları keşfetmek kalıyor. 

  • İlk cinsel ilişkide kanama olur mu?

Olabilir de olmayabilir de. Vajina girişinde yer alan himen dokusunu parmak izi gibi düşünebilirsiniz. Her kadında farklı özellikler gösterebiliyor. Kiminde esnek bir yapıya sahipken kiminde daha gergin bir karakter sergiliyor. Bu nedenle ilk cinsel deneyimde mutlaka kanama olur demek oldukça yanlış bir yaklaşım. 

  • İlk cinsel ilişki deneyimi acı verir mi?

İlk seksin acı verip vermeyeceği özellikle kadınlar tarafından merak edilen bir konu. İlk gece korkusu olarak da bilinen bu endişeyi normal karşılamak gerekiyor. Çünkü keşfedilmemiş hazlara giden bu yolculuk sürprizlerle dolu. İlk cinsel ilişkide acı veya ağrı hissetmenin normal olduğunu bilmelisiniz. Tabii, bu her zaman böyle olacağı anlamına gelmiyor. Bol miktarda kayganlaştırıcı kullanmak ve ön sevişmeyi olabildiğince uzun tutmak birleşmeyi kolaylaştırabilir.

  • İlk cinsel ilişki için en iyi pozisyon hangisidir?

Sekste herkes için en iyi olan bir pozisyondan söz etmek mümkün değil. Bu tamamen size ve partnerinize bağlı. İlk seks deneyiminde üzerinizdeki gerginliği atmak için rahat edebileceğiniz bir pozisyon seçmelisiniz. Örneğin öpüşmeyi de mümkün kılarak partnerinizle aranızdaki tüm duvarları kaldıran misyoner pozisyonunda organik bir bağ yakalayabilirsiniz. 

  • İlk sekste orgazm olur muyum?

Porno filmlerin büyülü ambiyansı yaşananların kurgu olduğu bilinmesine rağmen herkesi etkisi altına almayı başarıyor. Bu da ilk sekste dahi beklentilerin yükselmesine neden oluyor. Vajinal kaslar penetrasyona alışkın olmadığı için ilk ilişkide orgazmı yakalamak güçleşebilir; bunu normal karşılamak gerekiyor. İlk cinsel ilişkide nihai amacın orgazm olmak değil, yeni deneyimler keşfederek kendinizi tanımak olduğunu unutmayın.

İlk Cinsel İlişki İçin Tavsiyeler

İlk deneyiminizi güzel hislerle hatırlanan unutulmaz bir deneyime dönüştürmek için bazı püf noktalara ihtiyacınız olabilir:

  • Yapmak istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın.

Seks herkeste farklı duygular uyandıran, oldukça özel bir deneyim. İlişkiye girmeden önce partnerinizle açık bir iletişim kurarak sınırlarınızı ve beklentilerinizi masaya yatırmayı ihmal etmeyin. Sonuçta her cinsel temasın rızaya dayalı olması gerekiyor. Aynı şekilde partnerinizin kararlarına da saygı göstermeli ve durmanızı söylediğinde yaptığınız şeyi yarıda bırakmalısınız.

  • Acele etmeyin, akışına bırakın.

Seksin penetrasyondan ibaret olduğu fikrini kafanızdan atın. İlk ilişkinizde cinselliğin tüm yönlerine odaklanarak gizli hazinelerinizi keşfetmenin tadına varmalısınız. Buna oral seks, öpüşmek ve erojen bölgelerin elle uyarılması gibi birçok eylem dahil edilebilir. 

  • İlk sekste sürprizler olabilir.

İlk kez ilişkiye girmek utanılacak bir şey değil. Bu nedenle performans kaygısı ve stres gibi baskı unsurlarını kafanızdan atmalısınız. İlk seferiniz olabilir, ancak sonuncusu olmadığını siz de çok iyi biliyorsunuz. Akıllara durgunluk veren bir deneyim yaşamasanız bile her zaman daha iyisini yaşayabileceğiniz başka fırsatlara sahipsiniz.

  • Her şeyden önce güvenlik.

İster ilk ister beşinci seferiniz olsun, soru işaretlerinden uzak ve keyifli bir seks için en temel şart güvenlik. İstenmeyen gebelik ve cinsel yolla bulaşan hastalık risklerini uzaklaştırmak için prezervatif kullanmayı ihmal etmeyin. Sevişirken gergin bir sessizlik yaşanmasını önlemek için seks öncesinde birkaç kez prezervatif takma alıştırması da yapabilirsiniz. 

İlk seks deneyiminizde size en uygun prezervatifi bulmak Durex Chill ile artık çok kolay! Tek pakette 3 farklı kondom seçeneğiyle güven ve hazzı farklı tatlarla yaşayabilirsiniz.