Seks 101: Oral Seks Nedir?

SEKS 101: ORAL SEKS NEDİR?

Orgazm pastasının üzerindeki kiraz… Evet, içinde heyecan, zevk ve özverili bir çaba barındıran oral seksten bahsediyoruz. Genital organların ağız, dil ve dudaklar kullanılarak uyarıldığı bu seks pozisyonu, partnerini hazzın zirvesine taşımak isteyenlerin favorisi. Oral seks nasıl yapılır ve nelere dikkat edilir diye düşünüyorsanız Durex’in Oral Seks Rehberi’nden kopya çekmek serbest.

Oral Seksin 5 Altın Kuralı

Oral seksi her iki taraf için de keyifli hale getirmenin yolu sık sık unutulan bazı kuralları hatırlamakla mümkün. Partnerinizin rızasını aldıktan sonra bu tüyoları uygulamaya başlayabilirsiniz:

  • Aceleye getirmeyin.
  • Söz konusu oral seks olunca işleri hızlandırmak sezgilere aykırı bir durum oluşturuyor. İşleri hızlandırmak yerine ön sevişmeyi yavaşça ilerletin. Elinizdeki zamanı, keşfetmek ve vücudun her yerini nazikçe öpmek için kullanın. Bu ön gösterim onu ilk perdede neler olduğu konusunda heyecanlandırarak beklentisini artırmaya yardımcı olabilir. Acele etmeden, ancak her ikinizin de olaydan kopmasına izin vermeden hareket etmelisiniz.

  • Eller, diller kadar önemli.
  • Partneriniz kadın veya erkek olsun, eller kullanılmadan yapılan oral sekste pastanın üzerindeki kiraz unutulmuş oluyor. Penis tabanını sıkı bir şekilde tutarken elleriniz ve dudaklarınızın birleşmesini sağlayarak erkekleri oral seksle baştan çıkarabilirsiniz. 

    Elleri vajinada kullanmak içinse birçok seçeneğe sahipsiniz. Klitorisi daha kolay bir şekilde uyarmak için dudakları ayırabilir, parmaklarınızla vajinal duvarlara baskı uygulayabilir, erotizmi arşa çıkarmak için vajina ve anüs arasındaki bölgeye dokunabilirsiniz.

  • Göz teması kurun.
  • Oral seksi görsel bir şölene dönüştürerek fiziksel uyarımı en üst seviyeye çıkarmak mümkün. En etkili cephaneniz olan gözlerinizle erotik olmanın dışında bir dizi iletişim avantajından yararlanabilirsiniz. “Bil bakalım sırada ne var”, “Daha yeni başlıyoruz”, “Sıra bende” ve niceleri… Söylemek ve hissettirmek istediğiniz her şeyi partnerinize gözlerinizle aktarabilirsiniz. 

  • İletişimi bırakmayın.
  • İyi bir iş çıkarıyor olabilir veya olmayabilirsiniz; ancak yaptığınız şeyin işe yarayıp yaramadığını test etmenin yolu iletişimden geçiyor. Göz temasının yetersiz kaldığı anlarda jest, mimik veya direkt sözlü iletişimle orgazma giden yolda hazlara rehberlik etmek mümkün. “Evet, devam et”, “Hızlan” veya “Yavaşla” gibi bazen tek bir kelime bile söylemek dilin yapabileceklerinin sınırı olmadığını gösterebiliyor. 

  • Risk alma, korun.
  • Seks ve penetrasyon zihinlerde birbirinin yerine geçebilen kavramlar. Bu nedenle oral seks gibi birleşme olmadan gerçekleşen cinsel aktivitelerin seks olup olmadığı tartışılan bir konu. Oral seks ne demek tartışmaları bir yana dursun, daha önemli olan bir konu var: Güvenli seks. 

    Adı ne olursa olsun cinsel aktivitelerin tümü sağlık riskleri taşımaya devam ediyor. Vücut sıvılarıyla bulaşan HIV, klamidya, frengi, bel soğukluğu, genital uçuk ve hepatit B gibi enfeksiyonlardan korunmak için oral seks sırasında da kondom kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Riskleri en aza indirirken hazzı zirveye çıkarmak istiyorsanız Durex prezervatifleri arasından kendinize ve zevklerinize en uygun olanını seçebilirsiniz.

    En Kısa Zamanda Denemeniz Gereken 3 Oral Seks Pozisyonu

    Sekste ne yaptığınız kadar nasıl yaptığınız da önemli. İşte içinizi kıpır kıpır yapacak en iyi oral seks pozisyonları:

  • Sırt üstü: Uyarılan kişinin sırt üstü uzanması en rahat oral seks pozisyonlarının başında geliyor. Hareket kabiliyeti az olsa da yüksek konfor alanı, orgazma ulaşmayı daha kolay hale getiriyor.
  • Ayakta: Ayakta oral seks her mekana ve zamana uyarlanabilen pratik bir pozisyon. Taraflardan biri diz çöküyor, partnerinin kalçalarını tutuyor ve her şey tatlı dille çözülüyor. 
  • 69: Söz konusu oral seks olunca karşılıklı olması kadar heyecan verici çok az şey var. Herkesin mutlu olduğu bu pozisyonda partnerlerden biri altta biri üstteyken; başlar genital organlara denk gelecek şekilde hizalanıyor ve iki kişilik orgazm bileti kesilmiş oluyor.