Seks 101: Kayganlaştırıcı Nedir, Neden ve Nasıl Kullanılır?

Kayganlaştırıcı jel, cinsel birleşmede imdada koşan ve hazzı doruk noktalarda yaşamanızı destekleyen ürünler olarak öne çıkar. Zevkinize zevk katmak için tasarlanan jellerin pozitif etkilerini yatak odalarınıza taşıyabilirsiniz. Sizi sınırlayacak vajinal kuruluk ile mücadele edebileceğiniz gibi cinsel deneyimlerinizi çeşitlendirebilir ve performansınıza ivme kazandırabilirsiniz.

Partnerinizle sekste nabzınızı artıracak kayganlaştırıcı jeli cinsel ilişki esnasında kayganlık hissinin yetersiz olduğunuzu hissettiğinizde kullanabilirsiniz. Bununla birlikte vajinal kuruluk yaşandığı takdirde ve tabii ki yalnızca cinsel ilişkinize biraz renk katmak için de kayganlaştırıcı jel kullanmanız mümkün. Cinsel yaşantınıza da kaygan dokunuşlar yapacak jeller ile kendinizi haz dolu bir dünyaya teslim edebilirsiniz. Peki cinsel ilişkinizin baş kahramanı olacak kayganlaştırıcı jel nedir ve neden kullanılmalıdır, gelin detaylarına  mercek tutalım…

SEKS 101: Kayganlaştırıcı Nedir?

Kayganlaştırıcı, daha rahat bir ilişki yaşamanız için özel olarak geliştirilmekle beraber güvenli ve etkili kayganlık sunar. Vajina, doğal olarak cinsel aktivite esnasında sürtünmeyi azaltmak için kayganlık üretir. Ancak bu kimi zaman yeterli olmayabilir. Bu durum da ise kayganlaştırıcı jel çeşitlerine yönelim sağlanabilir. Zira vücudunuz tutkularınızın hızına yetişmediğinde devreye girerek uzun süreli birliktelikler yaşamanızın yolunu açar.

Kayganlaştırıcı jel çeşitleri, cinsel birleşme için kadınların vajinasını sürülürken erkeklerin de penisine sürülür. Ayrıca ortama farklı heyecanlar katmak için tercih edilen seks oyuncaklarında da kayganlaştırıcı jel kullanılabilir. Fantezi listenize dahil edebileceğiniz jeller ile partnerinizi gerçek anlamda hissedebilirsiniz. 

Jel türleri içerisinde yer alan su bazlı kayganlaştırıcı, lateks kondom için güvenli kabul edilir. Kolay bulunabilir bu jeller, çarşaflarınızda leke yapmaz. Tekrar uygulamalar ile yatak odanızdaki davetkâr hissi tekrar canlandırmanıza olanak sağlar. Silikon bazlı kayganlaştırıcı jel çeşitleri, su bazlı ürünlere göre daha fazla dayanır.Yağ bazlı kayganlaştırıcı jel çeşitleri, kolaylıkla bulunabilir. Ancak hem prezervatif hem de seks oyuncakları ile kullanımının güvenli olmadığı ifade edilir.

Kayganlaştırıcı Neden ve Nasıl Kullanılır?

Kayganlaştırıcı jel kullanımı cinsel deneyimi geliştirmek amacıyla tercih edilir. Aslında cinsel yaşamınızdaki sınırları kaldırmanın en basit yolu. İster mastürbasyon yapın ister partnerinizle ilişkiye girin, keyifli bir cinsel aktiviteye için jellere başvurabilirsiniz. Kullanım nedenleri çeşitlilik gösteren ürünler vajinal kuruluğa bağlı rahatsızlığı önleyebilir. Vajinal ve anal dokuyu yumuşak tutarak acısız bir cinsel ilişki yaşamanızı mümkün kılar.  Ayrıca sizi daha fazla uyararak seksi kusursuz bir aktiviteye dönüştürür.

Sürtünmeyi azaltırken konfor ve zevki artıracak kayganlaştırıcı jel nasıl kullanılır, cinsel yaşamında dinamik olmak isteyenlerin sordukları sorular arasında yer alır. Cinsel ilişkinizi daha sorunsuz hale getirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Uygulama sürecini daha kolay kılmak ve rahatlatıcı hale getirmek için yapmanız gereken şey kayganlaştırıcı jeli elleriniz arasında ovalayarak ısıtmak. İstediğiniz miktarda jeli penisine, eşinizin vajinasına ya da anüsüne uygulayabilirsiniz. Ancak seks oyuncakları ve prezervatif kullanacaksanız, yağ bazlı ve silikon bazlı ürünlerden kaçınmanız gerektiğini hatırlatalım. En popüler yağlama seçeneği olarak su bazlı olanları tercih edebilirsiniz.
  • Anal seks yapmayı planlıyorsanız, kayganlaştırıcı jeli daha fazla kullanmalısınız. Dilerseniz sadece anüs değil, cinsel yaşamanıza hareketlilik katacak seks oyuncaklarının dışına da sürebilirsiniz.
  • Haz sevinizi artırmak için jeli, ön sevişme sırasında da kullanabilirsiniz. Klitoris ve vulvaya uygulayarak şehvetli bir masaj ile cinsel ilişki öncesi uyarılma düzeyini artırabilirsiniz.

Kayganlaştırıcı Kullanmanız İçin 5 Neden 

Kayganlaştırıcı jel kullanmak birçok nedeniniz var. Her koşulda ihtiyaç duyabileceğiniz bu ürünler ile cinsel ilişkilerinizde kontrolü ele alabilirsiniz. İşte kayganlaştırıcı jel ne işe yarar ve neden kullanmalıdır sorularına dair 5 yanıt.

  1. Vajinal Kuruluk Sorununa Anahtar Çözümdür

Vajina, yüksek arzunuza rağmen kayganlaşmadığında bu durum canınızı sıkmasın. Buradaki kilit nokta sizi iyi bir seks deneyimine yakınlaştıracak jel kullanmak. Kuruluğun belirtilerini azaltmak için ise dermatolojik olarak test edilmiş Durex kayganlaştırıcı çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Sizi partnerinize olduğundan daha yakın hissettirecek hassas formüllü kayganlık sağlayan kayganlaştırıcı jel çeşitleri sayesinde vajinal kuruluk bariyerini ortadan kaldırabilirsiniz. 

  1. Zevki Doruk Noktalara Taşır

Kayganlaştırıcı jel, yalnızca acı dolu sürtüşmelerin önüne geçmek için yardımınıza koşmaz. Seks yapmak istediğiniz ve kendinizi zevk dolu anlara bırakmak istediğiniz her an kullanabilirsiniz.

  1. Seksi Daha Güvenli ve Konforlu Kılar

Jeller sürtünmeyi azaltmak için özel olarak geliştirilir. pH dostu özellik gösteren ürünler, sürtünmenin neden olabileceği yaralanma riskini de minimuma indirir.  Sekse daha fazla odaklanmanızı sağlar. 

  1. Anal Seks için Vazgeçilmezdir

Yeni heyecanlar aradığınızda daha yoğun cinsel deneyimlere kapı aralayan jeller, anal ilişkiyi daha zevkli kılar. Vajina ve penisin aksine doğal kayganlığa sahip olmayan anüs, ağrılı bir seks yaşamanıza neden olabilir. Bu durumu korku dolu olmaktan çıkaran jel seçenekleri, arzuladığınız kayganlığı size sunar.

  1. Harika Bir Ön Sevişme için Birebirdir

Kayganlaştırıcı jel kullanımının sınırı yok. Partnerinizle uyumlu bir birliktelik yaşamanızın yolunu açan ürünler ile ön sevişmeyi daha yaratıcı hale getirebilirsiniz. Bunun için partnerinize kayganlaştırıcı jel sürebilir ya da onun size sürmesini sağlayarak cinsel fanteziler geliştirebilirsiniz. Yoğun zevk için geliştirilen Durex kayganlaştırıcı jel, kadınların özel bölgelerindeki hassasiyeti artırır. Isıtıcı ve soğutucu etkili ürünler, tahrik edici hisler yaratır ve yoğun bir cinsel duygu uyandırır. 

Cinsel İlişkide Kuruluk Neden Olur?

Vajinal kuruluk birçok kadının yaşayabileceği bir sorun olup ana nedeni düşük östrojen seviyesidir. Bireylerin yaşam ve kalitesini etkileyen bu ağrılı semptom özellikle cinsel ilişki sırasında ağrı yaşanmasına neden olur.

Vajinal kuruluğun bazı nedenleri arasında şunlar yer alır:

  • Doğum kontrol hapları
  • Diyabet
  • Hormon tedavisi
  • Vajina için kokulu veya parfümlü sabunlar kullanmak

Vajinal kuruluk genel olarak en çok cinsel ilişki sırasında belirgin olur. Bu durum ise partnerlerin acı ve ağrı hissetmesine yol açar. Üstelik ağrılı bir seks deneyimi partnerinizin cinsel ilişkiye olan ilgisinin kaybolmasına sebep olabilir. Bu yüzden partnerinizin tamamen uyarıldığından emin olmalı ve ön sevişme ile onu rahatlatmaya çalışmalısınız. Etkili bir çözüm için ise çok uzağa gitmenize gerek yok.  Kayganlaştırıcı jel çeşitlerini düzenli kullanarak tüm endişelerinizi geride bırakabilirsiniz. Zira jeller, aranızdaki sürtüşmeleri azaltır, ön sevişme için mükemmel bir araç görevi görür ve yatak odanıza hareketliliği getirir.

Rahat ve zevkli bir cinsel yaşam için Durex tarafından geliştirilen kayganlaştırıcı jel çeşitlerini inceleyebilirsiniz.

Kaynaklar

https://www.health.com/condition/sexual-health/how-to-use-lube-for-better-sex

https://www.masterclass.com/articles/how-to-use-lube

https://www.mayoclinic.org/symptoms/vaginal-dryness/basics/causes/sym-20151520

https://my.clevelandclinic.org/health/symptoms/21027-vaginal-dryness