Seks 101: Kayganlaştırıcı Nedir, Neden ve Nasıl Kullanılır?

SEKS 101: KAYGANLAŞTIRICI NEDİR, NEDEN VE NASIL KULLANILIR?

Kayganlaştırıcı cinsel ilişki sırasında zevki artırmak ve kuruluğu hafifletmek için özel bölgelere uygulanan jellere deniyor. Vajinal kuruluk gibi durumlarda cinsel arzuların hakkını savunan bir kahraman olarak tanımlamak da mümkün. Tabii özel güçleri bununla sınırlı değil; vajina, penis ve vücudun farklı yerlerine uygulanarak cinsel deneyimleri çeşitlendirmeye de yarıyor. 

 

Kayganlaştırıcı Kullanmanız İçin 5 Neden

Rocco ve Lisa’ya gelen soruyu hatırladınız mı? Uyarılmanıza rağmen birliktelik yaşarken zorlanıyor ve bazı günlerde daha kuru hissediyorsanız bilin bakalım ne eksik? Seksin her iki taraf için de kusursuz bir deneyime dönüşmesi ve daha fazlası için kayganlaştırıcı jel kullanmak gerekiyor. (Rocco ve Lisa’nın bu konu hakkındaki tüyolarını izlemek için tıkla!)   

 

  • Anal seksi vazgeçilmez hale getirir.
  • Bildiğiniz gibi cinsel uyarılmayla vajinada ıslaklık meydana gelirken anüste böyle bir özellik bulunmuyor. Bu da A noktası ve G noktası gibi cinselliğin gizli hazinelerini keşfetmeyi zorlaştırıyor. Bu bilgiden sonra “Hayattaki şansım…” diyerek üzülüyorsanız endişelenmeyin, Durex yanınızda. Daha uzun süren ekstra kayganlık hissiyle keşfedilmemiş hazları gün yüzüne çıkarmak için Durex Extreme Gel kullanabilirsiniz.

  • Vajinal kuruluğa neden olan sorunları gidermeye yardımcı olabilir.
  • Vahşi arzular ve sıra dışı fanteziler zihninizi ele geçirmiş olsa dahi yetersiz kayganlık orgazma engel olmaya yetiyor. Kayganlaştırıcılar vajinal kuruluğun neden olduğu ağrılı birleşme ve hatta ilişki sonrası hafif kanama gibi sorunları ortadan kaldırmaya yardımcı oluyor.  Yüzde yüz doğal özlere sahip Durex Naturals Jel ile kuruluk belirtilerini azaltabilir ve partnerinizle doğal bir yakınlık kurabilirsiniz.

  • Ön sevişmeyi daha eğlenceli hale getirir.
  • Kayganlaştırıcılar yalnızca birleşme sırasında değil ön sevişme ve seks sonrası masajda da kullanılabiliyor. Bu sebeple cildi rahatlatarak sekse hazırlıkta önemli bir rol oynuyor. Aynı zamanda keşfedilmemiş erojen bölgeleri ortaya çıkarmak için de harika bir fırsat sunuyor. Dinlendirici aromasıyla öne çıkan Durex Play Aloe Vera Masaj Jeli tüm duvarları yıkarak samimi bir yakınlık hissi yaratıyor.

  • Yeni heyecanlar keşfedilmesini sağlar.
  • Kayganlaştırıcıların heyecan verici özelliği çok yönlülüğünden geliyor. Partnerinizle kullanmanın zevkleri bir yana dursun, biraz da ‘me time’ yapayım diyorsanız tam size göre. Neden mi? Çünkü seks oyuncakları ile kullanılırken mastürbasyon sırasında farklı hazlara davet çıkarıyor. Vibratöre biraz kayganlaştırıcı sürmek hızla doruğa çıkmanıza ve yeni hisler deneyimlemenize yardımcı olabilir. 

  • Cinselliği daha güvenli hale getirir.
  • Temas ve sürtünmenin hazzı artırdığı bilinen bir gerçek ancak kaygan zeminde dans etmek gibisi yok. Ritmi kaçırmadan kusursuz bir seks deneyimi elde etmek için minimum sürtünme olmazsa olmaz bir gereklilik. Aksi takdirde vajinal dokularda tahriş ve yaralanma riski artıyor. Kayganlaştırıcılar aynı zamanda prezervatifin yırtılma riskini en aza indirerek güvenli bir seks deneyimi sunuyor.

    Cinsel İlişkide Kuruluk Neden Olur?

    Vajinal kuruluk psikolojik ve fiziksel sebeplerden kaynaklanabilen yaygın bir durum. Özellikle gençlerde yetersiz ön sevişme, stres, endişe ve hormonal problemler gibi sebeplerden kaynaklanabiliyor.

    Vajinal kuruluk neden olur diye merak ediyorsanız buyurun sohbete:

    • Vajinal sıvılar cinsel uyarılmayla birlikte salgılanıyor. Bu sebeple ön sevişmeyi kısa tutmak kuruluk nedenlerinin başında geliyor.
    • Duş alırken tahriş edici sabunlar kullanmak vajinadaki sıvı dengesini bozarak kuruluğa neden olabiliyor. 
    • Regl döneminin öncesi ve sonrasında östrojen seviyeleri düştüğü için vajinada kuruluk meydana gelebiliyor. 
    • Antidepresan ve doğum kontrol hapı gibi ilaçlar östrojen dengesini değiştirerek vajina kuruluğuna neden oluyor.

    Durex’in vajinal kuruluk rehberine göz atarak sebepleriyle ilgili detaylı bilgiye ulaşabilir ve nasıl başa çıkmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.