CİNSEL YAŞAMINIZDAKİ HASTALIK RİSKİNİ NASIL AZALTIRSINIZ?

Seks herkes tarafından farklı tanımlanır. Sizi cinsel ilişki esnasında tahrik eden şey başkasının hoşuna gitmeyebilir. Aynı şekilde başkalarının tutku duyduğu şeyler size fazla kaçabilir. Rıza haricinde, seks kural tanımaz bir yolculuktur. Dolayısıyla kendinizin ve partnerinizin arzularını keşfetmeye hazır olun. Ancak her daim tedbirli olmanız gerektiğini de unutmayın.

Tedbir derken tabii ki emniyet kemerinizi bağlamak gibi bir şey aklınıza gelmesin; arabada seks yapıyorsanız orası farklı, neden olmasın? Tedbirden kastımız kendinizi ve partnerinizi koruyarak cinsel yolla bulaşan bir hastalık kapma riskini en aza indirgemeniz. Dahası seks sırasında rahat ve güvende hissettiğinizde, alacağınız hazzın da bir o kadar artacağını unutmayın.

Aşağıda daha güvenli bir cinsel yaşam için size bazı önerilerde bulunduk. Okuyup uyguladığınızda hem oldukça şehvetli hem de çok daha güvenli bir sekse hazırsınız demektir.

Prezervatif kullanmak cinsel hastalıklara yakalanmamak için neden gerekli?

Çok açık değil mi? Özellikle de cinsel yolla bulaşan hastalık sayısı bu denli artmışken... Birçok kişi seks esnasında prezervatifin ortamın büyüsünü bozduğundan ya da yeteri kadar büyük olmadığından, rahatlık hissi vermediğinden yakınır. Gerçek şu ki prezervatifler oldukça farklı çeşitlerde üretilmektedir. Farklı boyutta, farklı kalınlıkta, farklı aromada türleri vardır. Yani tüm bu çeşitleri deneyip sizin için en uygun olanı bulabilirsiniz. Bu da demek oluyor ki kullanmamak için hiçbir bahaneniz yok. Ayrıca cebinize veya cüzdanınıza kolayca sığdırabileceğiniz taşınabilir ve daha ucuz paketler bile mevcut!

Cinsel hastalıklar için test yaptırmak gerekir mi?

Her ne kadar kulağa korkutucu gelse de düzenli olarak bir cinsel sağlık kliniğinde test yaptırmanız sağlıklı kalabilmeniz için yapacağınız en iyi şeydir. Üstelik düşünüldüğü kadar da zor değil. Bunun en güzel yanı ise, cinsel hayatınızda hali hazırda korunuyorsanız, test yaptırmak sadece bir tedbir olacaktır. Kim tedbiri elden bırakmak ister ki?

İyi kararlar verebilmek adına partner ya da partnerlerinizin cinsel sağlığı hakkında bilgi edinmeyi de ihmal etmeyin.

Oral seks sırasında da prezervatif kullanılmalı mı?

Oral seks hakkında daha açık sözlü olmanın vakti geldi; çünkü unutmayın ki oral seks esnasında da cinsel yolla bulaşan hastalık kapma ihtimali bulunmaktadır. Partnerinizde prezervatif varken oral seks yapmak her iki tarafı da güvende tutar. Başka bir alternatif ise oral bariyer olarak bilinen ince bir lateks tabakasını kullanmaktır. Bir koruyucu görevi gören bu lateks doğru şekilde kullanıldığında hazzı doruklarda yaşatır.

Kayganlaştırıcının cinsel hastalık riskini azaltmadaki önemi nedir?

Seks sırasındaki kuruluğun sürtünmedeki artış nedeniyle cinsel hastalık kapma riskinizi arttırdığını biliyor muydunuz? Bu nedenle kayganlaştırıcı kullandığınızda her şey yoluna girecektir.

 

BENZER İÇERİKLER