Seks Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde tabudur. Toplumsal, dini ve ahlaki birçok normla çevrilmiştir. Peki, neden böyle? Bunun için birçok açıklama var. Bazı antropologlar seksin insanlara hayvansal doğalarını hatırlattığını söyler. Bazı araştırmacılar ise ölümlülüğümüzü hatırlattığını söyler. Seks elbette zevk için de yapılır ama özellikle hayvanlar aleminde üremek için yapılır. Toplumlarda kadınların ve erkeklerin sekse dahil olmasında da eşitsizlik görülür. Bekaret genelde kadınlar için bir baskı unsurudur. Seksin kendisinin bir tabu olması kadar kendi içinde de (karı kocalar arasında bile) birçok tabu bulunmaktadır. Bunlardan en yaygın olanlarına göz atalım.

Sekste En Yaygın Tabular

Mastürbasyon:

Eski çağlardan beri mastürbasyona hep önyargıyla bakılmıştır. Seks müzelerinde mastürbasyonu önlemek için yapılmış basit aletler görebilirsiniz. Mesela demirden bir “kafes” erkek ereksiyon olunca acı verecektir. Kadınlarda durum daha örtbas edilmiş gibidir. Günümüzde mastürbasyon üzerindeki baskı biraz hafiflese de çiftlerin cinsel ilişki sırasında kendilerine mastürbasyon yapması hala tereddütle karşılanıyor.

Anal Seks:

Geçmişten günümüze tabu olarak kalan konulardan biri de anal seks. Vajinal seks dışındaki seks şekilleri genelde tuhaf karşılanır ama bunun özellikle dışkıyla ilişkilendirilmesi işi daha da tartışmalı hale getiriyor. Ama cinsel ilişkinin her aşamasında olduğu gibi burada da karşılıklı rıza önemli. Nazik bir bölge olduğu için çok sert davranmamak da gerekiyor. Durex Kayganlaştırıcılar ile kaygan hale getirilebilir ve hijyen ya da cinsel yolla bulaşan enfeksiyon endişesi varsa Durex Prezervatifler kullanılabilir. Anal seks içeriğimiz ile merak ettiğiniz her sorunun cevabına ulaşabilirsiniz.

Olgun Kadın Genç Erkek İlişkisi:

Sekste yaş da tabudur. Yaşlı insanlar cinsellikten bahsettiğinde “Kırkından sonra azanı teneşir paklar” denir. Yaşlı erkek genç kadın ilişkisi neredeyse desteklenirken olgun kadın genç erkek ilişkisi neredeyse lanetlenir. Ama yukarıda dediğimiz gibi, kendini ifade edebilecek yetkinliği bulunan kişilerin karşılıklı rızayla yaptıkları şeyler onları ilgilendirir. Eğer ilişki karşılıklı rızayla gerçekleşmiyorsa o zaman bir sorun vardır.

Seks Oyuncakları ve Fantezi Kıyafetleri:

Cinsel ilişkide başka cisimlerden yardım almak da tabular arasındadır. Erotik iç çamaşırları veya fantezi kostümleriyle partneri tahrik etmeye, hazzı artırmak için seks oyuncaklarından destek almaya genelde önyargıyla yaklaşılır.

Yatak odası dışında seks: Yaygın görüşe göre, seks yatak odasında örtülerin altında olup bitmelidir. Ama yatak odası dışındaki seçenekleri denemek de ilişkinize heyecan katabilir. Evin içinde banyo, mutfak, dışarıda bir plaj, boş bir ofis… Sınırınız sadece hayal gücünüz olsun.

Tabuları Yıkmak

  1. Partnerinizle konuşmaktan çekinmeyin. Karşılıklı bir sohbette neleri denemek istediğinizi konuşun, birbirinizi tanıyın, beyin fırtınası yaratın. Ortaya çıkacak fikirler tatlı sürprizlerle dolu olabilir.

  2. Yeni şeyler denemeye açık olun. Fantezi kıyafetleri, farklı mekanlar, seks oyuncakları, farklı seks şekilleri. İçinizin rahat ettiği ölçüde yeni şeyler denemekten çekinmeyin.
Satın Al

BENZER İÇERİKLER

Mastürbasyona Dair Bilmek İstediğiniz Her Şey

  Siz sordunuz, biz cevapladık: İşte mastürbasyona dair kapsamlı bir rehber... Küresel bir salgın var, arkadaşlarımız...
DEVAMINI OKUYUN

Erkekler İçin Mastürbasyon Tüyoları

Covid 19 salgını nedeniyle muhtemelen evde her zamankinden daha fazla vakit geçiriyorsunuz. Evde yapacak hiçbir şey ...
DEVAMINI OKUYUN